'Napoli wil werk maken van winterse komst Mazraoui'

door Bart Veenstra 116

Bron La Gazzetta dello Sport

'Napoli wil werk maken van winterse komst Mazraoui'

door Bart Veenstra 116

Bron La Gazzetta dello Sport

Laatst geüpdatet

Napoli zou in de winterse transferperiode mogelijk werk willen maken van de komst van Noussair Mazraoui. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De rechtsback beschikt bij Ajax over een aflopend contract en wil de Amsterdamse club nog iets aan hem verdienen, zal hij in de winterse transferperiode verkocht moeten worden.

Volgens La Gazzetta dello Sport is een contractverlenging van Mazraoui bij Ajax op dit moment 'gecompliceerd'. Daar zou men bij Napoli, dat graag een nieuwe rechtsback aan zijn selectie wil toevoegen, van willen profiteren. Vanwege zijn situatie bij Ajax zou Mazraoui niet onwelwillend tegenover een buitenlands avontuur staan en daarbij zou hij gecharmeerd zijn van de Serie A.

In de zomer werd de marktwaarde van Mazraoui nog ingeschat op zo'n vijftien miljoen euro. Vanwege zijn contractsituatie bij Ajax zal die marktwaarde voorlopig alleen maar dalen. Mocht Napoli Mazraoui in de komende winter niet inlijven, wil de Italiaanse topclub in de zomer werk maken van de komst van de rechtsback. In de zomer is Mazraoui vooralsnog transfervrij.

Contractverlenging Mazraoui 'steeds moeilijker' naarmate tijd vordert

Of daar nog verandering in komt, is afwachten. Mazraoui liet in het programma Bij Andy in de Auto weten dat hij nog steeds in gesprek is met Ajax. Wel wordt het bereiken van een akkoord over een contractverlenging 'steeds moeilijker' naarmate de tijd vordert. 'We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang', zei Mazraoui. 'We moeten kijken wat eruit komt. Mensen zijn niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt.'

Mazraoui zelf heeft wel oren naar een transfer naar het buitenland, al voegt hij er wel aan toe dat hij ook niet extreem veel haast heeft. 'Ik zit nu al zeventien jaar bij Ajax en ik word 24. Op een gegeven moment krijg je wel het gevoel van: ik wil een stap maken. Ik wil niet zeggen dat het dit seizoen zo moet zijn, maar het moet ook niet langer dan twee jaar meer duren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties