'Manchester United betaalt Ajax bijna 67 duizend euro per wedstrijd voor Martínez'

door Jesse ter Haar 104

Bron De Telegraaf

'Manchester United betaalt Ajax bijna 67 duizend euro per wedstrijd voor Martínez'

door Jesse ter Haar 104

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Manchester United betaalt Ajax bijna 67 duizend euro per keer dat Lisandro Martínez in actie komt, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Engelse topclub betaalt de Amsterdammers tien miljoen euro in bonussen voor de diensten van Martínez en op die manier moet dat tot stand komen.

'Voor elke wedstrijd die Martinez voor Manchester United speelt, krijgt Ajax 66.667 euro. Of het nu één minuut als invaller is of negentig minuten als basisspeler', aldus de Ajax-watcher van de krant. De bonus zal ondanks het hoge bedrag per wedstrijd alsnog worden verspreid over meerdere seizoenen, zo blijkt wel. 'Het gaat om maximaal dertig wedstrijden in alle competities per jaar, dus om twee miljoen euro per seizoen.'

In totaal ontvangt Ajax een bedrag van 67,37 miljoen euro voor de Argentijn. Manchester United betaalt een basisbedrag van 57,37 miljoen euro, dat dus nog met tien miljoen euro op kan lopen. De financiële vergoeding was nodig om het tot medio 2025 lopende contract van Martínez bij Ajax af te kopen.

De linkspoot tekende in Manchester een contract dat hem tot medio 2027 aan de club verbindt. Hij gaat spelen met nummer zes tijdens zijn tweede samenwerking met hoofdtrainer Erik ten Hag. In Engeland gaat de centrale verdediger een salaris van meer dan 7,3 miljoen euro per jaar verdienen, wat hem in de midden-categorie plaatst bij de club.

Martínez neemt pijnlijk afscheid

Het verlaten van Ajax deed Martínez pijn, zo liet hij eerder al weten. Hij moest zijn teamgenoten en de rest van de club achter zich laten, maar voelde dat het tijd was voor een nieuwe stap in zijn carrière. 'Ajax is een geweldige club en door de mensen heb ik me hier altijd op mijn gemak gevoeld. Het is lastig om de plek te verlaten waar je gelukkig bent, daarom valt het me zwaar', zei hij toen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties