Ajax meldt akkoord met Manchester United over Martínez; club ontvangt maximaal ruim 67 miljoen euro

door Jesse ter Haar 939

Bron Ajax.nl

Ajax meldt akkoord met Manchester United over Martínez; club ontvangt maximaal ruim 67 miljoen euro

door Jesse ter Haar 939

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Lisandro Martínez, zo is te lezen via Ajax.nl. De Argentijn maakt per direct de overstap naar Engeland. De Amsterdamse club ontvangt maximaal 67,37 miljoen euro voor de verdediger.

De deal is zoals zo vaak opgedeeld in een vaste transfersom en een som te ontvangen uit bonussen. Ajax krijgt hoe dan ook 57,37 miljoen euro voor Martínez en dat kan dus nog met tien miljoen euro oplopen tot een totaal van 67,37 miljoen euro. Manchester United betaalt de transfersom om het nog tot 2025 lopende contract van Martínez bij Ajax af te kopen.

De overeenkomst is er, maar men is nog in afwachting van de medische keuring en 'de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler'. Wanneer die details zijn afgerond, is de transfer van Martínez officieel. De speler in kwestie liet eerder al weten graag de overstap van de Eredivisie naar de Premier League te maken en zodoende heeft hij zijn droomtransfer te pakken.

Martínez speelde sinds de zomer van 2019 voor Ajax. Hij kwam toen voor een bedrag van zeven miljoen euro van de Argentijnse club Defensa y Justicia. Al snel knokte de Argentijn zich in de basis. Aanvankelijk speelde hij als verdedigende middenvelder, waarna hij zelfs weer even op de bank terechtkwam. Sinds Erik ten Hag hem gebruikte als centrale verdediger, groeide Martínez uit tot een dragende speler voor Ajax.

Martínez treft Ten Hag opnieuw

In Manchester komt Martínez te werken met diezelfde Ten Hag. Hij is echter lang niet de enige centrumverdediger die de oefenmeester tot zijn beschikking heeft. Martínez moet de verwachtingen waarmaken en de concurrentie aangaan met namen als Harry Maguire, Raphaël Varane, Victor Lindelöf en Eric Bailly. De ploeg van de oud-trainer van Ajax is bezig aan de voorbereiding, die het begon met een 4-0 zege op Liverpool en een 1-4 overwinning tegen Melbourne Victory.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties