[Update III] 'Manchester United en Ajax spreken woensdag over Martínez'

door Bart Veenstra 2321

Bron De Telegraaf

[Update III] 'Manchester United en Ajax spreken woensdag over Martínez'

door Bart Veenstra 2321

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax verlangt inmiddels een bedrag van zestig miljoen euro - eventueel inclusief bonussen - voor Lisandro Martínez. De Argentijn op zijn beurt eist dat het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar met het geïnteresseerde Manchester United om de tafel gaat. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend.

Tot op heden ontving Ajax een bod van 45 miljoen euro vast en vijf miljoen euro aan bonussen op de Argentijnse verdediger. Martínez zelf eist dat Hamstra en Huntelaar met Manchester United in gesprek gaan. Ajax vindt het bod van de Engelse topclub echter te laag en lijkt dus eerst een hoger bod af te wachten.

'Ajax balanceert op dun koord'

Volgens De Telegraaf balanceren Hamstra en Huntelaar daarbij op een dun koord. De krant begrijpt dat Ajax na het vertrek van Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller liever geen spelers uit het basiselftal meer ziet vertrekken. 'Daartegenover staat dat de kans bestaat dat er nooit meer zo’n hoog bod op Martinez komt', schrijf de krant. 'En als in Zuid-Amerika het beeld ontstaat dat de Johan Cruijff ArenA niet meer het ideale opstapje naar de Europese top is, dan zullen invloedrijke zaakwaarnemers met grote talenten aan de Ajax-deur voorbijgaan.'

Martínez speelt sinds de zomer van 2019 voor Ajax. Destijds werd hij voor zeven miljoen euro overgenomen van het Argentijnse Defensa y Justicia. Bij Ajax werd Martínez drie keer eerste in de Eredivisie, won hij de KNVB-beker en bereikte hij met de Amsterdamse club de knock-outfase van de Champions League. Volgens de krant is het dan ook niet gek dat Martínez het tijd vindt voor de volgende stap.

Update - 22.05 uur (11 juli 2022) - 'Ajax komt eis Martínez tegemoet en wil om tafel met Manchester United'

Ajax is bereid om met Manchester United om de tafel te gaan over een eventuele transfer van Lisandro Martínez, zo brengt Mike Verweij van De Telegraaf maandagavond naar buiten. Wel stelt de club als eis dat er minimaal 55 tot 60 miljoen euro op tafel komt, anders is er geen deal bespreekbaar. Eerder kwam al naar buiten dat Martínez een gesprek tussen beide clubs eist en aan die eis komt Ajax tegemoet.

Update - 14.20 uur (12 juli 2022) - 'Manchester United wil niet te veel betalen voor Martínez'

Manchester United heeft nog altijd goede hoop Lisandro Martínez over te nemen van Ajax. Dat meldt Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth maandagmiddag. De journalist laat weten dat Ajax en Manchester United met elkaar in gesprek gaan over de transfersom. Naar verluidt verlangt Ajax minimaal zestig miljoen euro - eventueel inclusief bonussen - voor de Argentijnse verdediger. Sheth laat bovendien weten dat Manchester United zijn grenzen heeft en niet te veel zal willen betalen voor Martínez. Hoe ver de Engelsen willen gaan, is niet bekend. Mocht Ajax te veel vragen voor Martínez, zal Manchester United weglopen van de onderhandelingen.

De competities liggen stil, maar op dinsdag 12 en woensdag 13 juli rolt de bal voorop. Er staan weer wedtips op een rijtje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Update - 07.15 uur (13 juli 2022) - 'Manchester United en Ajax spreken woensdag over Martínez'

Ajax en Manchester United gaan woensdag met elkaar in gesprek over de transfer van Lisandro Martínez. Dat meldt de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano. Volgens de verslaggever zijn de onderhandelingen nu in de belangrijkste fase beland. Het laatste bod van Manchester United - 45 miljoen euro vast plus 5 miljoen euro aan bonussen - werd door Ajax niet geaccepteerd. De Amsterdammers verlangen naar verluidt minimaal 55 miljoen euro vast. Martínez zelf heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties