'Ajax richt zich op opvolging Martínez; Oekraïner Matvienko wordt genoemd'

door Bart Veenstra 789

Bron De Telegraaf

'Ajax richt zich op opvolging Martínez; Oekraïner Matvienko wordt genoemd'

door Bart Veenstra 789

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax richt zich achter de schermen op de opvolging van de waarschijnlijk vertrekkende Lisandro Martínez. Dat schrijft De Telegraaf woensdagochtend. Volgens de ochtendkrant heeft Ajax Mykola Matvienko (26) van Shakhtar Donetsk in het vizier.

Het liefst hoopt Ajax Martínez te behouden, maar technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar richten zich inmiddels 'nadrukkelijk' op de opvolging van de Argentijnse verdediger. Manchester United heeft nog altijd goede hoop op de komst van Martínez en gaat - volgens Fabrizio Romano - woensdag in gesprek met de Amsterdamse clubleiding.

Volgens De Telegraaf is Ajax nu wel bereid te praten over een transfer van Martínez. Het eerdere bod van Manchester United - dat 45 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen bedroeg - benadert de minimale vraagprijs van Ajax. De Amsterdammers verlangen een minimale transfersom van 55 miljoen euro. Manchester United zou hebben aangegeven hun bod nog zeker één keer te willen verhogen.

Scouting Ajax beoordeelde Matvienko als 'niet goed genoeg'

Martínez zelf heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League en zodoende zoekt Ajax naar een opvolger. Die opvolger moet er direct staan in zowel de Eredivisie als de Champions League. De naam van Matvienko, speler van Shakhtar Donetsk, is daarbij gevallen. Aan hem hangt een prijskaartje van vijftien miljoen euro. Een transfer van de international van Oekraïne zou opvallend zijn - zo schrijft De Telegraaf - omdat de scouting van Ajax Matvienko eerder als niet goed genoeg beoordeelde.

Ook Feyenoord zou interesse hebben in Matvienko. Onder meer Voetbal International schreef dinsdag dat de Rotterdammers de Oekraïner graag willen inlijven. Met zijn club Shakhtar Donetsk is Matvienko op korte termijn in Nederland voor een trainingskamp. Bovendien speelt hij oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard, FC Utrecht en Ajax. Bij Feyenoord is men op zoek naar een opvolger voor de vertrokken Tyrell Malacia. Hij vertrok eerder naar het Manchester United van manager Erik ten Hag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties