[Update IV] 'Bassey zal maandag contract bij Ajax ondertekenen'

door Bart Veenstra 6875

Bron Algemeen Dagblad, Fabrizio Romano

[Update IV] 'Bassey zal maandag contract bij Ajax ondertekenen'

door Bart Veenstra 6875

Bron Algemeen Dagblad, Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax is zeer dichtbij een driedubbele klapper op de transfermarkt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Nadat eerder Francisco Conceição op het vliegtuig stapte richting Amsterdam, waar hij medisch gekeurd wordt en de Amsterdammers met RB Leipzig bijna akkoord zijn over de transfersom van Brian Brobbey (zeventien miljoen euro, red.), lijkt nu ook Calvin Bassey de overstap te maken richting de Nederlandse hoofdstad.

'Ajax heeft een verhoogd bod neergelegd bij Rangers FC, dat een vraagprijs van 25 miljoen euro hanteert', schrijft de krant. 'Daardoor kijken beide clubs nog tegen een klein gat aan, waarvan de verwachting is dat die binnen enkele dagen gedicht kan en zal worden. Wel ondervindt Ajax nog concurrentie van een Premier League-club - naar verluidt Brighton & Hove Albion -, die eveneens bereid is ver te gaan voor de linksbenige verdediger.'

Bassey, die door trainer Giovanni van Bronckhorst buiten de wedstrijdselectie van een oefenwedstrijd van de ploeg uit Glasgow is gehouden, zou bij Ajax de opvolger van Lisandro Martínez moeten worden, die naar Manchester United vertrekt. De Nigeriaans international zou tussen de twintig en 25 miljoen euro moeten kosten.

Geen uitgemaakte zaak

Toch mag er volgens het medium nog niet van witte rook worden gesproken rondom de verdediger. 'Bronnen stellen dat de transfer van Bassey nog geen uitgemaakte zaak is omdat Ajax nog geen volledig akkoord met Rangers heeft en een club uit Engeland daar nog van hoopt te profiteren. Wel verwachten zij dat de sterke mandekker, die ook op de flank goed uit de voeten kan, spoedig bij Ajax tekent. Niet uitgesloten is dan ook dat Bassey een deel van het trainingskamp in Oostenrijk, waar de selectie zondag voor een week neerstrijkt, meepikt bij zijn nieuwe club', besluit het AD.

Update - 20.35 uur (zaterdag 16 juli) - 'Bassey-deal voor 22 miljoen euro heel dichtbij'

Ajax is heel dichtbij de komst van Rangers FC-verdediger Calvin Bassey, zo meldt Fabrizio Romano zaterdagvond via Twitter. Een bod van de Amsterdammers van 22 miljoen euro zou snel door de Schotse club geaccepteerd gaan worden, waarna Bassey een medische keuring kan ondergaan.

Update II - 21.15 uur (zaterdag 16 juli) - Romano: 'Bassey naar Ajax is een 'here we go'

Fabrizio Romano weet het zeker: de overstap van Calvin Bassey naar Ajax is honderd procent rond. Met de woorden 'here we go' geeft de Italiaanse transferexpert aan dat de Amsterdammers akkoord zijn met Rangers FC over de 22-jarige verdediger. In de deal is ook een doorverkoopclausule bedongen door de Schotse topclub.

Update III - 15.05 uur (zondag 17 juli) - 'Bassey in Amsterdam voor medische keuring'

Calvin Bassey is in Amsterdam geland voor zijn medische keuring bij Ajax. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zondagmiddag. De verdediger, die overkomt van Rangers FC, zal na de keuring zijn contract bij Ajax ondertekenen. Dat contract zal tot juni 2026 lopen, met een optie voor nog een extra seizoen, schrijft Romano.

Update IV - 10.20 uur (18 juli 2022) - 'Bassey zal maandag contract bij Ajax ondertekenen'

Calvin Bassey zal maandag zijn contract bij Ajax ondertekenen, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano. Naar verwachting tekent Bassey een contract tot medio 2026 met daarbij de optie voor nog een seizoen. Ajax zal snel de komst van Bassey bekendmaken, aldus de Italiaan.

Daarnaast zal Ajax ook snel bekendmaken dat Francisco Conceiçao overkomt van FC Porto. Romano laat weten dat Ajax het papierwerk aan het ondertekenen is. De Portugees tekent in Amsterdam voor vijf seizoenen.

Beste voetbalwedtips voor het weekend. Dinsdag was 86 % goed.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties