[Update II] 'Conceição geland op Schiphol om medisch gekeurd te worden'

door Gino Haverkamp 3317

[Update II] 'Conceição geland op Schiphol om medisch gekeurd te worden'

door Gino Haverkamp 3317

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição is onderweg naar Ajax, zo meldt het bekende Portugese medium Record. De aanvaller staat onder contract bij FC Porto, maar heeft daar een afkoopclausule ter waarde van vijf miljoen euro in zijn contract staan. Die zou Ajax hebben gelicht. Officiële mededelingen zijn er niet gedaan.

Conceição zelf heeft ook oren naar een transfer naar Ajax en zou dan ook persoonlijk akkoord zijn met de Amsterdammers. Eerst was er nog sprake van dat hij bij de Portugese topclub wilde blijven om daar voor zijn kans te gaan. In dat geval zou de aanvaller zijn contract verlengen en actief blijven in het wit-blauw van FC Porto, waar zijn vader Sérgio Conceição hoofdtrainer is.

Dat pad lijkt hij echter niet te gaan bewandelen, daar Record verzekert dat Ajax de afkoopsom heeft betaald en ook persoonlijk akkoord is met de speler. Het medium wordt over het algemeen als betrouwbaar gekenmerkt als het over nieuws over FC Porto gaat.

Wisselspeler gaat voor kans bij Ajax

Conceição is negentien jaar oud en kwam het afgelopen seizoen 33 keer in actie namens FC Porto. Daarin was hij goed voor drie goals en een viertal assists. Ondanks het hoge aantal wedstrijden, was de aanvaller vooral actief als invaller.

Update - 12.25 uur (zaterdag 16 juli) - 'Conceição tekent voor vijf jaar bij Ajax en wordt snel medisch gekeurd'

Francisco Conceição gaat inderdaad naar Ajax, zo meldt de bekende journalist Fabrizio Romano op Twitter. Volgens de Italiaan gaat de aanvaller voor vijf seizoenen tekenen in Amsterdam en begint hij 'binnenkort' aan de medische keuring. Doorstaat hij die, dan is Conceição echt Ajacied.

Update II - 15.05 uur (zaterdag 16 juli) - 'Conceição geland op Schiphol om medisch gekeurd te worden'

Francisco Conceição is zaterdagmiddag in Nederland gearriveerd om de medische keuring van Ajax te ondergaan. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het medium is het Portugese talent 'zojuist' geland op luchthaven Schiphol om aan die keuring te beginnen. Het is echter nog niet bekend wanneer de jongeling gepresenteerd wordt, mits hij de keuring doorstaat.

Denk je dat zowel PSV als Villarreal vanavond scoort in hun onderlinge oefenduel? Zet in en krijg 1,61 keer je inzet terug.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties