'Ajax ziet in Portugees talent Conceiçao potentiële opvolger van Antony'

door Bart Veenstra 680

Bron De Telegraaf

'Ajax ziet in Portugees talent Conceiçao potentiële opvolger van Antony'

door Bart Veenstra 680

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft goede hoop Francisco Conceiçao (19) te kunnen overnemen van FC Porto. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De jonge buitenspeler heeft bij zijn huidige club een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro in zijn contract staan en voerde al een goed gesprek met Ajax-trainer Alfred Schreuder.

Conceiçao zou welwillend tegenover een overstap naar Ajax staan, aldus de ochtendkrant. Uit het feit dat Ajax concrete interesse heeft in de aanvaller van Jong Portugal mag beslist - zo zou het in Amsterdam klinken - niet de conclusie worden getrokken dat Antony op weg is naar de uitgang. Bovendien mag ook niet de conclusie getrokken worden dat Ajax openstaat voor een vertrek van de Braziliaan.

Schreuder wil Antony absoluut niet kwijt en Ajax verkoopt de Braziliaan ook niet voor minder dan tachtig miljoen euro. Op Antony is op dit moment nog geen bod binnengekomen dat Ajax serieus neemt, zo meldt De Telegraaf.

Te lezen valt dat het ideale Ajax-scenario is dat Conceiçao achter Antony wordt klaargestoomd voor de basis. Beide spelers spreken Portugees en dat zou de 'inwerkperiode' én het acclimatiseren een stuk makkelijker moeten maken. Als Antony na het WK of na het komende seizoen niet meer te behouden is, dan moet Conceiçao klaar zijn voor het grote werk.

Zoon van bekende vader

Bij FC Porto heeft Conceiçao al vijftig duels in het eerste elftal gespeeld. Daarnaast speelde hij ook al vier keer (als invaller) in de Champions League. Bij Jong Portugal speelde hij elf keer mee en was hij driemaal trefzeker. Conceiçao is overigens de zoon van FC Porto-trainer Sergio Conceiçao. Laatstgenoemde speelde in zijn carrière onder meer voor FC Porto, SS Lazio en Internazionale. Bovendien kwam hij 56 keer in actie voor het nationale elftal van Portugal.

Met Bergwijn wist Ajax eerder deze transferperiode al een andere aanvaller te strikken. Hij kwam voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Voor Antony is onder meer belangstelling van Manchester United, maar de Engelsen hebben - voor zover bekend - nog geen bod gedaan dat door Ajax serieus genomen wordt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.