'Ajax heeft goede hoop Timber te behouden, Martínez en Tagliafico azen nog altijd op vertrek'

door Jesse ter Haar 182

Bron De Telegraaf

'Ajax heeft goede hoop Timber te behouden, Martínez en Tagliafico azen nog altijd op vertrek'

door Jesse ter Haar 182

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt te kunnen rekenen op een langer verblijf van Jurriën Timber, zo valt donderdag te lezen in De Telegraaf. De verdediger wil bij Ajax blijven en kan dat doen tegen een verbeterd contract. Tegelijkertijd dringen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico nog altijd aan op een vertrek, terwijl het rond Antony en Edson Álvarez nog relatief stil is.

Hoofdtrainer Alfred Schreuder hoopt stiekem Timber, Antony én Martínez te behouden, maar dat lijkt zo langzamerhand een lastig verhaal te worden. Op een langer verblijf van Timber heeft men binnen Ajax wel goede hoop. Het toptalent bracht nog niet officieel naar buiten een seizoen langer te blijven, maar daar lijkt het wel op uit te draaien. Eerder toonde onder meer Manchester United belangstelling. Blijft Timber in Amsterdam, dan kan hij dat hoogstwaarschijnlijk doen onder een verbeterd contract.

Martínez, de partner van Timber in de verdediging, hoopt aan de slag te gaan in de Premier League. Ajax wees biedingen van Manchester United en Arsenal af en zet in op een bedrag van vijftig miljoen euro. Gezien de hoogte van het laatste bod van Manchester United - 45 miljoen euro - lijkt een akkoord niet al te ver weg meer. De club van Erik ten Hag zou de verdediger het liefst voor vrijdag al aantrekken, maar dat begint behoorlijk kort dag te worden. De Argentijn hoopt dat Ajax uiteindelijk meewerkt aan zijn droomtransfer naar Engeland. Rondom Antony speelt min of meer hetzelfde verhaal, maar dan in een nog hogere categorie. Bij de Braziliaan zet Ajax zelfs in op een transferbedrag van tachtig miljoen euro en dat lijkt de clubs vooralsnog op afstand te houden.

Verder heeft Tagliafico opties, zo valt te lezen. In de winter liet Ajax hem niet naar FC Barcelona gaan, maar die naam valt opnieuw. De Catalanen zouden de interesse in de back opnieuw hebben aangewakkerd, maar hij zou daar nog niet als eerste keus gelden. Marcos Alonso wordt al maanden genoemd als nieuwe back van FC Barcelona. Ondertussen wees Tagliafico het gepromoveerde Nottingham Forest af, terwijl Olympique Lyon vooralsnog in de wachtkamer zit. Tot slot is er Edson Álvarez, die voor dertig miljoen euro mag vertrekken bij Ajax. Geen club meldde zich nog voor een transfer tegen dat bedrag. 'Vooralsnog lijkt het er op dat de middenvelder vanwege het WK in elk geval tot januari bij Ajax zal blijven', schrijft men.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.