Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Antony; Schreuder hoopt op rentree begin augustus

door Jesse ter Haar 245

Bron ESPN

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Antony; Schreuder hoopt op rentree begin augustus

door Jesse ter Haar 245

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax moet het de komende weken zonder Antony stellen, zo geeft Alfred Schreuder aan in een gesprek met ESPN. De Braziliaan keerde al terug van zijn vakantie, maar heeft nog te veel last van een enkelblessure om bij de groep aan te sluiten. Schreuder hoopt op een rentree van de Braziliaan rond begin augustus.

'Hij is in Amsterdam', zo geeft de oefenmeester in alle eerlijkheid toe. 'Hij revalideert nog van zijn blessure. Het gaat redelijk goed, maar ik denk dat de aankomende weken belangrijk zijn. Voor zijn blessure hopen we dat het snel verbetering oplevert. Ik ga ervan uit dat hij aan het einde van de voorbereiding fit is. Begin augustus? Dat hoop ik wel, ja.'

Het is de bedoeling dat de internationals van Ajax - die momenteel nog genieten van een vakantie - bij het begin van het volgende trainingskamp terug zijn. Op 17 juli vertrekt Ajax dus met de sterkhouders naar Oostenrijk. De afwezigheid van de spelers met interlandverplichtingen heeft simpelweg te maken met het geven van rust. 'We weten het en de jongens kennen het programma. We zullen goed moeten kijken hoe we dat met z’n allen gaan aanvliegen', zegt Schreuder erover.

De trainer vertelt verder te hopen dat Antony begin augustus terugkeert bij de selectie van Ajax. Het zou betekenen dat hij de strijd om de Johan Cruijff Schaal, die gepland staat op 30 juli, zou moeten missen. In dat geval moet Schreuder creatief zijn voor wat betreft het invullen van de rechtsbuitenpositie. Tijdens Ajax - SV Meppen begon Mohamed Ihattaren op die positie.

Het vervolg van Ajax' voorbereiding

Tot die tijd bereidt Ajax zich voor op de start van het nieuwe seizoen. De Amsterdammers stromen direct door naar de groepsfase van de Champions League en spelen zodoende niet in de voorrondes. Na het trainingskamp in De Lutte en de nog te spelen wedstrijd tegen SC Paderborn reist Ajax op zondag 17 juli af naar Oostenrijk. Op dat moment sluiten de internationals aan en spelen zij enkele dagen later wedstrijden tegen RB Salzburg en Eintracht Frankfurt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.