Ajax is in Oostenrijk: hoe ziet de voorbereiding eruit?

door Bart Veenstra 158

Bron Ajax Showtime

Ajax is in Oostenrijk: hoe ziet de voorbereiding eruit?

door Bart Veenstra 158

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is donderdag (23 juni) officieel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens deze voorbereiding gaan de Amsterdammers op trainingskamp in De Lutte en in Oostenrijk. Bovendien speelt het elftal van trainer Alfred Schreuder ook enkele oefenwedstrijden. In onderstaand overzicht zie je het (voorlopige) programma van de voorbereiding.

Donderdag 23 juni

Ajax begint op deze dag officieel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelers die aanwezig zijn ondergaan enkele tests. Trainer Schreuder moet het nog wel doen zonder de internationals. Zij genieten op dit moment nog van hun vakantie

Vrijdag 24 juni

Ajax hervat op vrijdag 24 juni de groepstraining. Op deze dag heeft Schreuder zijn eerste veldtraining. De oefenmeester mist ook op deze dag nog zijn internationals.

Maandag 27 juni - zondag 3 juli

Op maandag 27 juni reist Ajax volgens traditie af naar De Lutte voor het eerste trainingskamp in de voorbereiding. Trainer Schreuder zal tijdens dit trainingskamp nog wel zijn internationals moeten missen. Voor de jonge talenten is dit trainingskamp de kans om zich te laten zien aan de nieuwe trainer.

Dinsdag 28 juni

Op dinsdag 28 juni staat de eerste oefenwedstrijd van Ajax in de voorbereiding op de agenda. De Amsterdammers spelen dan in Oldenzaal tegen SV Meppen, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. Het duel tussen Ajax en de Duitsers begint om 18.00 uur.

Zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli staat het tweede oefenduel van het trainingskamp in De Lutte op de planning. Ajax speelt dan om 13.00 uur tegen SC Paderborn. Die club komt uit op het tweede niveau van Duitsland. De wedstrijd tussen Ajax en SC Paderborn vindt wederom plaats in Oldenzaal.

Zaterdag 9 juli

Na een trainingsweek in Amsterdam speelt Ajax op zaterdag 9 juli een besloten oefenwedstrijd. De tegenstander van die dag is NK Lokomotiva Zagreb, de nummer twee van de Kroatische competitie van vorig seizoen. Het duel - dat uitgezonden wordt door Ziggo Sport - begint om 14.00 uur.

Vrijdag 15 juli

Vlak voordat Ajax naar Oostenrijk vertrekt voor een trainingskamp speelt het nog een oefenwedstrijd tegen KAS Eupen. Die club eindigde vorig seizoen als nummer vijftien in de Belgische competitie. Het duel met de Belgische club begint vrijdagmiddag om 15.30 uur.

Zondag 17 - zaterdag 23 juli

Op zondag 17 juli maakt Ajax zich klaar voor het tweede trainingskamp van de voorbereiding. Net als in de afgelopen jaren reizen de Amsterdammers ook dit jaar af naar Oostenrijk. Het trainingskamp in het Alpenland eindigt op zaterdag 23 juli.

Dinsdag 19 juli

Op dinsdag 19 juli speelt Ajax in het Oostenrijkse Saalfelden een oefenduel met RB Salzburg. Het betreft het duel tussen de landskampioenen van Nederland en Oostenrijk. Het duel begint om 18.30 uur.

Zaterdag 23 juli

Ajax sluit het trainingskamp in Oostenrijk af met een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Het duel met de winnaar van de Europa League van het vorige seizoen wordt gespeeld in Stadion Grödig en begint om 15.00 uur.

Dinsdag 26 juli

Op dinsdag 26 juli speelt Ajax een benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd staat in het kader van de huidige situatie in Oekraïne. Alle opbrengsten van dit benefietduel gaan naar diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne.

Zaterdag 30 juli

Op zaterdag 30 juli speelt Ajax zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers trappen het seizoen dan officieel af met de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zondag 31 juli

Op zondag 31 juli sluit Ajax officieel de voorbereiding af met een uitwedstrijd tegen Almere City. In het Yanmar Stadion zullen, naar verwachting, voornamelijk reservespelers en spelers van Jong Ajax aantreden.

Voorlopig schema oefenwedstrijden Ajax:

28-06-2022, 18.00 uur: Ajax - SV Meppen: 3-0
02-07-2022, 13.00 uur: SC Paderborn 07 - Ajax: 2-5
09-07-2022, 14.00 uur: Ajax - NK Lokomotiva Zagreb 3-0
15-07-2022, 15.30 uur: Ajax - KAS Eupen 1-1
19-07-2022, 18.30 uur: Red Bull Salzburg - Ajax
23-07-2022, 15.00 uur: Ajax - Eintracht Frankfurt
26-07-2022, 20.00 uur: Ajax - Shakhtar Donetsk
31-07-2022, 14.00 uur: Almere City - Ajax

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.