Ajax verliest oefenduel van SC Paderborn, ondanks twee goals Ihattaren

door NielsOpdam 1280

Ajax heeft zaterdagmiddag met 2-5 verloren van SC Paderborn. De Amsterdammers speelden een goede eerste helft en gingen met een 2-1 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft werd er veel gewisseld en gingen de Duitsers eroverheen. SC Paderborn scoorde vier doelpunten in de tweede helft en wint met 2-5.

Het oefenduel in Oldenzaal was nog maar amper begonnen of Ajax kwam op een 0-1 achterstand. De Duitsers konden zo tussen de Ajax-verdediging doortikken en uiteindelijk belandde de bal bij Raphael Obermair. Hij schoot de bal uiteindelijk achter doelman Jay Gorter. Hierdoor stond Ajax binnen twee minuten op een achterstand.

De Amsterdammers kwamen ook al snel weer op gelijke hoogte. In de vierde minuut schoot Ihattaren de gelijkmaker binnen na een mooi één-tweetje met Naci Ünüvar. Rond de tiende minuut kreeg Ünüvar zelf een goede kans, nadat Ihattaren de bal voor hem klaarlegde. De inzet van Ünüvar werd echter geblokt. Na zeventien minuten kreeg SC Paderborn een goede kans via Julian Justvan. Nadat de Duitsers goed door de Ajax-verdediging kwamen kon Justvan schieten, maar Gorter redde prima.

In de 24e minuut kwam Ajax op een 2-1 voorsprong via Ihattaren. De Amsterdammers kregen een vrije trap en de aanvaller schoot hem in één keer binnen. Het elftal van Schreuder ging met een 2-1 voorsprong rusten in Oldenzaal. In de tweede helft begon Ajax met zes andere namen. Tristan Gooijer, Olivier Aertssen, Anass Salah-Eddine, Giovanni, Patrickson Delgado en Ar'Jany Martha zijn in het veld gekomen voor Sean Klaiber, Lisandro Magallán, Youri Baas, Ünüvar, Kian Fitz-Jim en Jaydon Banel.

Tien minuten na rust dacht Ajax op 3-1 te komen. Youri Regeer speelde de bal richting Gooijer, die de bal binnenschoot, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna wisselde Ajax nog vier keer. Regeer, Kik Pierie, Ihattaren en Christian Rasmussen verlaten het veld voor Brandes, Donny Warmerdam, Dall en Jay Enem. Na 68 minuten scoorde SC Paderborn de 2-2. Sirlord Conteh schoot uit een hoekschop de 2-2 binnen.

Uiteindelijk ging het rond de tachtigste minuut mis voor Ajax. Na een foutje van Delgado kreeg SC Paderborn een kans. Kelvin Ofori schoot de 2-3 binnen. Een minuut later gaf Delgado de bal opnieuw weg en uiteindelijk was het Dennis Srbeny die de 2-4 scoorde. Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot John Iredale de 2-5 binnen, nadat Gorter uit zijn goal kwam en ernaast zat was het doel leeg en schoot Iredale binnen. Ajax sluit het trainingskamp in De Lutte dus af met een 2-5 nederlaag.

Gorter; Klaiber (46' Gooijer), Magallán (46' Aertssen), Pierie (60' Warmerdam), Baas (46' Salah-Eddine); Regeer (60' Brandes), Ünüvar (46' Giovanni), Fitz-Jim (46' Delgado); Ihattaren (60' Dall), Rasmussen (60' Enem), Banel (46' Martha).

Kremers, Salah-Eddine, Gooijer, Aertssen, Warmerdam, Dall, Delgado, Brandes, Giovanni, Martha, Enem.