Ajax wint mede dankzij goal en assist Taylor van NK Lokomotiva Zagreb

door NielsOpdam 1476

Bron AS

Ajax wint mede dankzij goal en assist Taylor van NK Lokomotiva Zagreb

door NielsOpdam 1476

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van NK Lokomotiva Zagreb. Kenneth Taylor was de grote man aan de kant van de Amsterdammers. Hij scoorde het eerste doelpunt en gaf de assist voorafgaand aan de tweede goal, die werd afgerond door Youri Baas. Jay Enem kon in de blessuretijd nog de 3-0 binnenwerken.

Bij Ajax zijn sinds afgelopen woensdag alle internationals weer terug. Tegen NK Lokomotiva Zagreb deden Daley Blind, Davy Klaassen en Taylor mee. Verder ontbraken alle internationals in de wedstrijdselectie van Ajax. Dat Blind en Klaassen meespeelden, komt doordat zij afgelopen maandag al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In de eerste helft begon Ajax goed aan het oefenduel met de nummer vijf van Kroatië. Binnen vijf minuten kregen de Amsterdammers een kans via Sean Klaiber. De Ajax-back ontving de bal van Jaydon Banel en schoot daarna met links op doel. Doelman Mykyta Turbayevskyi kon nog redden voor NK Lokomotiva Zagreb.

Na achttien minuten was het wel raak voor de ploeg van Alfred Schreuder. Blind speelde de bal naar Taylor, die een dribbel inzette. De middenvelder kreeg de bal met geluk mee en schoot uiteindelijk de 1-0 binnen voor Ajax. Voor het einde van de eerste helft werd de marge verdubbeld door de regerend landskampioen.

Opnieuw was Taylor betrokken bij het doelpunt, deze keer als aangever. De Ajax-middenvelder gaf de bal vanaf de rechterkant voor en uiteindelijk kon Baas de 2-0 binnenkoppen namens de ploeg van Schreuder. Na de rust kwam Ajax zonder Blind, Klaassen, Taylor en Perr Schuurs terug op het veld. Het viertal werd vervangen door Kik Pierie, Kristian Hlynsson, Kian Fitz-Jim en Lisandro Magallán.

Na een uur werd er nog meer gewisseld door Schreuder. Enem, Donny Warmerdam, Ar'Jany Martha, Anass Salah-Eddine, Tristan Gooijer en Amourricho van Axel Dongen kwamen in het veld voor Christian Rasmussen, Youri Regeer, Banel, Baas, Klaiber en Naci Ünüvar. In het laatste halfuur gebeurde er verder weinig. Totdat Enem in de 86e minuut het derde doelpunt scoorde namens Ajax. Het elftal van Schreuder wint het derde oefenduel met 3-0, mede dankzij een doelpunt en assist van Taylor.

Opstelling Ajax:

Gorter, Klaiber (61' Gooijer), Schuurs (46' Magallán), Blind (46' Pierie), Baas (61' Salah-Eddine); Regeer (61' Warmerdam), Klaassen (46' Hlynsson), Taylor (46' Fitz-Jim); Banel (61' Martha), Rasmussen (61' Enem), Ünüvar (61' Van Axel Dongen).

Wissels Ajax:

Kremers, Salah-Eddine, Gooijer, Magallán, Pierie, Enem, Warmerdam, Fitz-Jim, Hlynsson, Martha, Van Axel Dongen, Brandes, Giovanni.

Opstelling NK Lokomotiva Zagreb: 

Turbayevskyi; Mersinaj, Milićevi, Soldo, Pivari; Cokaj, Marić, Vasilj; Vranjković, Kulenović, Aliyu.

Wissels NK Lokomotiva Zagreb:

Hendija, Santini, Marku, Salihu, Florucz, Tuci, Smakaj, Kallaku, Gorican, Krivak, Islic, Bubanja.

Doelpunten:

1-0 Kenneth Taylor (18')
2-0 Youri Baas (41')
3-0 Jay Enem (86')

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax, PSV en Feyenoord oefenen op zaterdag: Veel goals verwacht in de oefenduels!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.