'Ajax komt in zoektocht opvolger Martínez uit bij Rangers-verdediger Bassey'

door BadembaBarrie 2183

Bron De Telegraaf

'Ajax komt in zoektocht opvolger Martínez uit bij Rangers-verdediger Bassey'

door BadembaBarrie 2183

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey is de voornaamste kandidaat om Lisandro Martínez op te volgen bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. Alfred Schreuder heeft Bassey naar verluidt al uitgebreid gesproken aan de telefoon. De trainer van Ajax zou zeer gecharmeerd zijn van de Nigeriaans international, die ook over een Engels en Italiaans paspoort beschikt.

Financieel lijkt de transfer nog wel enkele obstakels te kennen. Zo zou Rangers FC, Basseys huidige club, meer dan 25 miljoen euro voor de verdediger vragen, wiens waarde op zo'n twintig miljoen wordt geschat. Bovendien zou ook Brighton & Hove Albion geïnteresseerd zijn, wat de vraagprijs verder kan doen stijgen.

Bassey beschikt in Glasgow nog over een contract tot medio 2024. Hij speelde twee seizoenen voor Rangers, waarmee hij in 2021 landskampioen werd. Daarvoor kwam de verdediger uit voor Leicester City, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep, maar nooit het eerste elftal haalde.

Martínez

De ontwikkelingen vinden allemaal plaats als gevolg van de aanstaande transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United. Berichten uit diverse media wijzen erop dat Ajax en The Red Devils eruit gaan komen voor een bedrag van ongeveer 55 miljoen euro, inclusief bonussen. In Bassey lijkt Schreuder dus zijn ideale opvolger te hebben gevonden, al is de vraag of Ajax erin slaagt om de linkspoot ook daadwerkelijk binnen te halen.

Bekijk hier de beste voetbalwedtips van donderdag 14 juli!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties