[Update] 'Ajax betaalt ongeveer 20 miljoen voor Brobbey'

door NielsOpdam 2763

[Update] 'Ajax betaalt ongeveer 20 miljoen voor Brobbey'

door NielsOpdam 2763

Laatst geüpdatet

Ajax en RB Leipzig naderen elkaar over een transfer van Brian Brobbey, zo meldt De Telegraaf. Honderd procent overeenstemming is er niet over de transfersom, maar deze zou zeventien miljoen euro moeten bedragen. De speler is zelf akkoord over een contract tot en met de zomer van 2027. Ook is er nieuws over Francisco Conceição, die medisch gekeurd gaat worden in Nederland.

Die zeventien miljoen euro is aanzienlijk lager dan eerdere bedragen die rondgingen in de media. Zo werd gemeld dat RB Leipzig oorspronkelijk 25 miljoen euro verlangde van Ajax om Brobbey over te kopen. De Telegraaf geeft aan dat de clubleiding het pijnlijk vindt om een speler die een ruim jaar geleden gratis vertrok bij Ajax terug te kopen voor meer dan vijftien miljoen euro, maar dat het technisch duo, bestaande uit Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, vindt dat er in Europa geen betere spits te krijgen is voor de prijs.

Brobbey is zelf al wel akkoord met Ajax en tekent een contract tot en met de zomer van 2027, mits de clubs daadwerkelijk tot een akkoord komen. Het afgelopen half jaar speelde de fysiek sterkte spits al in het wit-rood-wit, zij het op huurbasis. Hij maakte toen zeven goals in elf Eredivisieduels.

Met Brobbey heeft trainer Alfred Schreuder zijn gewenste spits binnen. Zaterdag, na het 1-1 gelijkspel met KAS Eupen, gaf de oefenmeester al aan graag een versterking te verwelkomen voor die positie. 'Misschien wel twee', voegde hij er aan toe.

'Conceição gearriveerd in Nederland'

Ook over Francisco Conceição is er nieuws. De Portugees is zaterdagmiddag geland op Schiphol om de medische keuring van Ajax te ondergaan. Naar verluidt tekent hij ook een vijfjarig contract. De aanvaller komt dan voor vijf miljoen euro over van FC Porto.

Update - 14.30 uur (zondag 17 juli) - 'Ajax betaalt ongeveer 20 miljoen voor Brobbey'

Ajax staat op het punt om Brian Brobbey te contracteren, schrijft Florian Plettenberg, verslaggever bij de Duitse tak van Sky Sport. Volgens hem gaat het wel over een transfersom van ongeveer 20 miljoen euro. 'Ze hebben hun aanbod in de afgelopen uren verbeterd', schrijft Plettenberg over het bod van de Amsterdammers. Ook Manchetser United is nog in de race voor de spits, maar Ajax ligt op pole position. 'Een volledige overeenstemming tussen Ajax en Leipzig is in de komende dagen waarschijnlijk', sluit de journalist af.

Beste voetbalwedtips voor het weekend. Dinsdag was 86 % goed.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties