'Ajax krijgt in Brobbey-deal te maken met doorverkooppercentage van management'

door Jesse ter Haar 882

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax krijgt in Brobbey-deal te maken met doorverkooppercentage van management'

door Jesse ter Haar 882

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax moet het management van Brian Brobbey een behoorlijke som betalen om hem over te nemen van RB Leipzig, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Mino Raiola, de inmiddels overleden oud-zaakwaarnemer van het toptalent, bedong bij de overgang van Brobbey naar Duitsland een persoonlijk doorverkooppercentage.

Zodoende krijgen Ajax en RB Leipzig nu te maken met die gemaakte afspraak. Inmiddels heeft José Fortes Rodriguez het werk van Raiola overgenomen, maar de afspraak staat nog altijd. Hoe hoog het percentage exact ligt, is niet bekend, maar men spreekt van een 'aanzienlijk' percentage van de doorverkoop. Het is één van de zaken die een terugkeer van Brobbey nog in de weg staat.

De Amsterdammers slaagden er inmiddels in om Steven Bergwijn voor een recordbedrag vast te leggen, terwijl de komst van Owen Wijndal een kwestie van tijd is. Of Brobbey daadwerkelijk terug naar Nederland komt, blijft vooralsnog dus afwachten. Eerder dacht Ajax aan de vraagprijs van RB Leipzig te kunnen voldoen, maar daar kwam door de afspraak met het management van de spits dus nog verandering in. Ajax moet het bedrag dat RB Leipzig af moet staan, vergoeden.

De Duitse subtopper weet dat Ajax dolgraag weer met Brobbey in zee wil. Om die reden heeft RB Leipzig een sterke onderhandelingspositie. Sébastien Haller vertrok al naar Borussia Dortmund en dus is er de club veel aan gelegen om een nieuwe aanvalsleider te strikken. Eerder werd ook de naam van Francisco Conceiçao serieus aan Ajax gekoppeld, maar dat is een buitenspeler en geen spits.

Antony wil een nieuw avontuur

Tegelijkertijd moet Ajax alles op alles zetten om Lisandro Martínez en Antony te behouden. De club zou zestig miljoen euro verlangen voor de Argentijn, terwijl er voor de Braziliaan eerder een prijskaartje van tachtig miljoen euro werd genoemd. De dribbelaar zelf hoopt deze zomer een volgende stap in zijn carrière te zetten. Het Manchester United van Erik ten Hag zou nog altijd bovengemiddelde interesse in Antony hebben.

De competities liggen stil, maar op dinsdag 12 en woensdag 13 juli rolt de bal voorop. Er staan weer wedtips op een rijtje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties