'Ajax en AZ ronden papierwerk omtrent transfer Wijndal succesvol af'

door Jesse ter Haar 569

Bron De Telegraaf

'Ajax en AZ ronden papierwerk omtrent transfer Wijndal succesvol af'

door Jesse ter Haar 569

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en AZ zijn eruit voor wat betreft de transfer van Owen Wijndal, zo schrijft De Telegraaf. Het mondelinge akkoord was er al langer, maar de clubs hadden moeite de deal op papier te krijgen. Nu de termijnen waarin moet worden betaald zijn afgesproken, kan de linksback tot medio 2027 tekenen bij de Amsterdamse club.

Inmiddels al anderhalve week geleden werd naar buiten gebracht dat Ajax en Wijndal eruit zouden zijn over een contract voor vijf jaar. Tegelijkertijd werd gesteld dat de te betalen transfersom van tien miljoen euro een formaliteit was, maar dat werd dus nog moeilijker dan gedacht. De transfer liet nog even op zich wachten, waarna Wijndal zelfs nog met AZ op trainingskamp ging. De jurist van Ajax wist het papierwerk voor die tijd nog niet in orde te krijgen.

Tijdens het trainingskamp van AZ kwam Wijndal nog niet in actie en dus kan hij met frisse benen aansluiten bij Ajax. Ajax en AZ moesten het nog eens worden over de termijnen waarin de Amsterdammers de transfersom moeten overmaken, maar dat is nu afgerond. 'Wijndal kan zich eindelijk op zijn nieuwe club richten', zo wordt er geschreven door de krant.

Ajax hoopt de nieuwe linksback nu zo snel mogelijk medisch te keuren. Het liefst op maandag al, maar anders dinsdag of woensdag. De selectie en technische staf trainen na een trainingskamp in De Lutte ook alweer in Nederland. Op zondag 17 juli begint het volgende trainingskamp, waarbij Ajax naar Oostenrijk afreist. Voordat het zover is echter, speelt het nog een oefenwedstrijd tegen KAS Eupen. Dat duel heeft plaats op vrijdag 15 juli om 15.30 uur.

De nieuwe linksback van Ajax

In Amsterdam kan Wijndal de nieuwe linksback van de ploeg worden. Vorig seizoen was Daley Blind dat, maar toen stond Lisandro Martínez in het hart van de verdediging. De Argentijn is nog altijd onderdeel van Ajax, maar Manchester United hengelt nadrukkelijk naar zijn diensten. Bij een vertrek van de linkspoot, is het aannemelijk dat Blind opschuift en er een plek vrijkomt voor de naderende Ajacied. Bovendien zet linksback Nicolás Tagliafico ook in op een exit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.