Geruchtenmolen: 'Onana bekijkt mogelijkheden bij PSG'

door Jesse ter Haar 113

Geruchtenmolen: 'Onana bekijkt mogelijkheden bij PSG'

door Jesse ter Haar 113

Laatst geüpdatet

De transfermarkt gaat voorlopig nog niet open, maar nu het voetbal vanwege de coronacrisis voorlopig stilligt, duiken de geruchten over mogelijke aanstaande transfers op. Richting en tijdens de transferperiode worden hier de laatste geruchten omtrent Ajax uit het buitenland geplaatst. Neem de geruchten wel met een korreltje zout!

Zondag 12 april

'Onana bekijkt mogelijkheden bij PSG'

Volgens het Franse L'Équipe onderzoekt André Onana de mogelijkheden voor een transfer tijdens de volgende transferperiode. De Kameroener staat alweer zes jaar onder contract bij Ajax en zou om die reden een volgende uitdaging wel zien zitten. De goalie zou bij meerdere clubs gecheckt hebben wat de mogelijkheden zijn en één daarvan is Paris Saint-Germain. Die club zou in de winter ook al hebben gehengeld naar de diensten van Onana.

'Babel hoopt op langer Ajax-verblijf'

Hoewel hij eigenlijk tot het einde van dit seizoen gehuurd wordt van Galatasaray, hoopt Ryan Babel dat hij ook volgend seizoen voor Ajax actief zal zijn. Volgens het Turkse Spor Arena heeft Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, van Galatasaray te horen gekregen dat er komend seizoen geen plek voor hem is bij de Turkse topclub.

Haatrecht heeft van Gala daarom de opdracht gekregen om een nieuwe club te vinden die Babel definitief wil overnemen. Daarbij hopen Babel en zijn management dus naar verluidt dat Ajax uitkomst biedt en de aanvaller definitief overneemt. Of Ajax hiervoor openstaat en wat Babel zou moeten kosten, is niet bekend.

Woensdag 8 april


'Ajax wil Marin in ruildeal betrekken met Diatta'

Ajax zou naar verluidt Razvan Marin willen gebruiken in een ruildeal met Club Brugge-middenvelder Krépin Diatta. De Belgische topclub heeft al langer interesse in Marin, terwijl Ajax de Roemeen het liefst wil verkopen. De Amsterdammers zouden nu een ruildeal hebben voorgesteld, waarbij Diatta de omgekeerde weg zal bewandelen, zo meldt Voetbalkrant. Mogelijk moet Ajax ook bijbetalen, want Club Brugge zou minstens 25 miljoen euro voor Diatta willen zien.

Dinsdag 7 april

'Ajax aast weer op Diatta'

Ajax zou volgens het Belgische Voetbal24 azen op Krépin Diatta. Diatta is een buitenspeler van Club Brugge en werd al eens eerder aan de Amsterdammers gelinkt. Mocht Ajax Diatta willen binnenhalen dan zou de club wel diep in de buidel moeten tasten. Club Brugge zou minimaal 25 miljoen euro voor de buitenspeler verlangen. Tevens wordt de naam van Hendrik van Crombrugge genoemd. Van Crombrugge is momenteel de keeper van Anderlecht en zou André Onana bij Ajax moet opvolgen.

Maandag 6 april

'Ajax meldt zich bij zaakwaarnemer Ferran Torres'

Ajax heeft zich volgens het Duitse medium Spox gemeld bij de zaakwaarnemer van Valencia-smaakmaker Ferran Torres. De twintigjarige aanvaller heeft over belangstelling op dit moment niets te klagen, zo valt te lezen. Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, Atlético Madrid en Borussia Dortmund zouden ook achter de Spanjaard aan zitten. Naar verluidt zou Borussia Dortmund op dit moment de beste papieren hebben.

'Internazionale leidt de strijd om Vertonghen'

Volgens La Gazzetta dello Sport leidt het Italiaanse Internazionale de strijd om Jan Vertonghen. De Belg, nu nog speler van Tottenham Hotspur, is na dit seizoen transfervrij. Internazionale zou Diego Godin zelfs willen verkopen om zodoende ruimte te maken voor Vertonghen. De Italiaanse krant schrijft dat ook Napoli en AS Roma nog altijd hopen op de komst van de Belgische oud-Ajacied. Overigens wordt Ajax door deze krant niet genoemd als geïnteresseerde club, terwijl de Amsterdammers in andere media eerder nog wel werden gelinkt aan Vertonghen.

'Real Madrid zet Van de Beek vanwege coronacrisis in de wacht'

De coronacrisis gaat er mogelijk voor zorgen dat Donny van de Beek zijn transfer naar Real Madrid niet door ziet gaan. De transfermarkt zal zijn gevolgen ondervinden vanwege de coronacrisis. Zo zullen clubs mogelijk minder aankopen gaan doen. Het Madrileense medium OK Diario schrijft dat Van de Beek door Real Madrid daarom voorlopig in 'quarantaine' is geplaatst. De Spaanse club zou in januari al een akkoord hebben bereikt met Ajax over een bedrag van 55 miljoen euro, maar men vraagt zich nu hardop af of Van de Beek het waard is om dat bedrag daadwerkelijk neer te leggen voor de middenvelder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties