Dest: 'Word niet meer uitgedaagd bij Ajax O19'

door SJvanveen 5

Dest: 'Word niet meer uitgedaagd bij Ajax O19'

door SJvanveen 5

Laatst geüpdatet

In navolging van Joshua Pynadath heeft landgenoot Sergiño Dest in een mini-docu van Ajax TV gesproken over zijn carrière tot nog toe. Aan bod komen de Amerikaanse mentaliteit en zijn doorlopen stappen binnen de Ajax-opleiding.

'Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt, maar ook mindere periodes gehad', begint Dest. 'Ik werk keihard aan mijzelf, ben er nog lang niet, maar hoop er wel te komen.' De rechtsback van Jong Ajax doelt op het eerste van Ajax en later clubs van het kaliber Barcelona, zoals hij eerder ook al uitsprak. Dest doorliep de Ajax-opleiding vanaf de D'tjes en hoopt door te breken door zijn Amerikaanse mentaliteit te gebruiken tijdens zijn ontwikkeling.

'De Amerikaanse mentaliteit staat erom bekend om altijd te winnen. Het is bij Nederlanders niet anders, maar wel misschien ietsjes minder. Zelf train ik in de gym best vaak voor mijzelf. Ik ben gemotiveerd om te trainen, simpelweg omdat ik beter wil worden. Ik wil mijn lichaam klein houden, maar mijn explosieve kracht verbeteren. Als je die kracht kan omzetten in snelheid, heb je profijt in heel veel dingen.' Het aan zichzelf werken werpt zijn vruchten af. Dest maakte zijn debuut in het betaalde voetbal dit seizoen en vindt dat hij het niveau van jeugdwedstrijden al ontstegen is. 'Ik word niet meer uitgedaagd in Ajax Onder-19, bij Jong Ajax wel. Ik wil een unieke speler worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.