Botman tevreden: 'Uiteindelijk niet zeuren'

door NielsE 0

Sven Botman en John Heitinga hebben in gesprek met Ajax TV aangegeven te kunnen leven met het 2-2 gelijkspel met Bayern München. De jonge verdediger en zijn coach zagen hun ploeg in eerste instantie op voorsprong komen, echter kwamen de Duitsers goed terug.

'Ik kan hier uiteindelijk wel mee leven, omdat dit terecht is', begint Heitinga. 'We komen natuurlijk vroeg op een 1-0 voorsprong, maar daarna worden we slordig. Bayern deed het best wel slim, we hadden heel erg veel moeite met hun middenveld. We kregen na een tijdje weer wat grip op de wedstrijd. Uiteindelijk spelen we het in de eindfase niet goed uit. Ik moet wel zeggen dat we veerkracht hebben getoond, dat is Europees ook heel erg belangrijk. We slepen er nog wel gewoon even een punt uit tegen niet de minste ploeg.'

Botman is het over het algemeen eens met de analyse van zijn trainer. 'Uiteindelijk mag je niet zeuren. Je komt 2-1 achter en dan is het lekker dat je in de laatste minuut de 2-2 maakt. Vooraf hadden we het natuurlijk graag anders gezien, want we kwamen hier voor de winst. Maar nogmaals je moet niet zeuren als je in de laatste minuut gelijkmaakt. De laatste vijf minuten kwam ik nog naar voren, het is mooi dat ik dan mijn team nog kan helpen op die manier.'