Ajax - Willem II boeken in door video-arbiter

door HarryVlug 13

Ajax - Willem II boeken in door video-arbiter

door HarryVlug 13

Laatst geüpdatet

De aanstaande KNVB-Beker wedstrijd tussen Ajax en Willem II op woensdag, zal de boeken in gaan als eerste wedstrijd met het gebruik van een videoscheidsrechter. De KNVB noemt het een wereldwijde primeur, zo meldt Voetbal International.

'Dit is fantastisch nieuws', aldus Gijs de Jong, de operationeel directeur van de KNVB en de initiatiefnemer van de videoscheidsrechter. 'Wij hebben ons vanaf 2011 ingezet om de videoscheidsrechter in het voetbal te introduceren. Enerzijds door de technologie te ontwikkelen en anderzijds door een intensieve, internationale lobby. We doen dit omdat we het spel eerlijker willen maken en omdat we de scheidsrechter willen helpen bij zijn moeilijke taak. Dat wij dit nu als eerste land ter wereld mogen testen, daar zijn we erg trots op en is een groot compliment aan de betrokken medewerkers van de KNVB.'

Terwijl scheidsrechter Pol van Boekel de wedstrijd in de ArenA leidt, zal Danny Makkelie aan de hand van videobeelden zijn collega ondersteunen. Ze hebben met elkaar contact via een headset. Makkelie zal Van Boekel adviseren en helpen met situaties in het veld. Je kan hierbij denken aan strafschoppen, overtredingen, mogelijke kaarten, buitenspel of doelpunten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties