Ajax vrouwen winnen eerste competitieduel

door NielsE 0

De Ajax-vrouwen hebben hun eerste competitieduel afgesloten met een 2-0 overwinning op Achilles '29. De ploeg van Benno Nihom wist het duel wat in het eerste bedrijf moeizaam verliep voor de Ajacieden in de tweede helft uiteindelijk toch over de streep te trekken.

De eerste helft was zodoende dus ook saai te noemen, Ajax creëerde de eerste kans van de wedstrijd pas in de twintigste minuut. Desiree van Lunteren werkte een goede corner in de handen van de vijandelijke keepster.

In de tweede helft kwam er meer swung in het elftal van coach Niho, en daarmee kwamen er ook meer kansen aan de kant van Ajax. In de 64ste minuut beloonden de Ajax-vrouwen zichzelf dan ook met de 1-0 via Liza van der Most. Afsluitend werd de score nog verdubbeld via Van Lunteren in de 80ste minuut.