Ajax-talent Jermoumi geselecteerd voor Marokko O20

door Thijs Zwagerman 3

Bron Ajax Showtime

Ajax-talent Jermoumi geselecteerd voor Marokko O20

door Thijs Zwagerman 3

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Diyae Jermoumi kan zich opmaken voor twee interlands met het Marokkaanse elftal voor spelers onder de twintig jaar. De rechtsback van Ajax O18 is namelijk geselecteerd voor het vriendschappelijke tweeluik met Spanje dat de Marokkaanse jeugdploeg volgende week speelt.

Volgende week dinsdag én donderdag oefenen Marokko O20 en Spanje O20 tegen elkaar. Jermoumi kwam al eerder uit voor jeugdteams van Marokko, maar heeft nog geen definitief besluit over zijn interlandcarrière genomen. Jermoumi is geboren en getogen in Nederland, maar heeft wel Marokkaanse roots. Zodoende kan de talentvolle verdediger voor beide landen uitkomen.

Voor Nederlandse jeugdteams behoorde Jermoumi wel eens tot voorselecties, maar tot een definitieve oproep voor een nationale jeugdploeg van Nederland kwam het tot dusver niet. Voor een keuze tussen Nederland en Marokko heeft Jermoumi daardoor ook nog niet gestaan.

Succesvolle transformatie

Jermoumi speelt sinds de zomer van 2019 voor Ajax, dat hem destijds overnam van Sparta Rotterdam. Bij Ajax onderging Jermoumi een succesvolle transformatie van buitenspeler naar rechtsback. Begin dit jaar debuteerde de zeventienjarige verdediger voor Jong Ajax, maar normaliter speelt hij zijn duels dit seizoen voor Ajax O18.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties