Ajax O19 in extremis naar verdiende zege

door JipVR 28

Ajax O19 in extremis naar verdiende zege

door JipVR 28

Laatst geüpdatet

Dit is het overzicht, dat mede mogelijk gemaakt wordt door onze partners van Mercedes-Benz en Stern Auto, voor de competitiewedstrijd tussen Ajax O19 en Willem II O19. De Amsterdammers hebben een zeer verdiende overwinning geboekt op de Tilburgers (1-0) en blijven zodoende de beste papieren hebben om de titel binnen te slepen. Later op de dag speelde Ajax O16 op De Toekomst doelpuntloos gelijk tegen AZ.

FT | Ajax O19 - Willem II O19 (1-0)
Ajax O19 begon uitermate goed tegen Willem II en kwam via Mees de Wit in de absolute beginfase al bijna op 1-0. De bal werd echter te ver vooruit gespeeld, waardoor de keeper kon redden. Niet veel later Gaf dezelfde De Wit voor op Flemming, die zijn schot gekraakt zag worden.

Flemming had vervolgens het vizier weer niet op scherp, nadat het voorbereidende werk bijna niet mooier kon. Een aanname vanuit de lucht, een wippertje over de verdediger, maar de kopbal werd gemist. Ook Dani de Wit mocht het een keer proberen tegenover de Willem II-goalie, maar zijn schot werd voldoende aangeraakt om de openingstreffer te voorkomen.

Ondanks een wat slordige fase achter de rug te hebben, herpakte Ajax zich en bleef men dorstig op zoek naar de openingstreffer voor rust. M. de Wit, D. de Wit en Matusiwa waren er alle drie nog dicht bij, maar de treffer werd helaas niet gevonden. Zelfs een penalty voor rust resulteerde niet in het openen van de score, toen Flemming zijn doel miste.

Ook na de thee ging men druk op zoek naar de openingstreffer. Sidoel was de man aan Ajax' zijde die gevaarlijk werd via een vrije trap. Even later werd zelfs de lat geraakt door Flemming, na goed voorbereidend werk van Lang. Pas vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het dan eindelijk raak voor de Amsterdammers, toen D. de Wit vanuit de corner raak kopte: 1-0.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Ter Heide; D. De Wit, Matusiwa (Struijk 69'), Lang; M. De Wit (Boultam 69'), Flemming, Nunnely.
Wissels: Van der Sar, Blöte, Struijk, Boultam, Ekkelenkamp, Kaars.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (83')

Bijzonderheden:
Flemming mist penalty (44')

FT | Ajax O16 - AZ O16 (0-0)
Ajax O16 heeft dinsdag een troosteloze wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Op Sportpark De Toekomst werd er door beide ploegen niet gescoord. Voor het einde kregen Mhassani en Iallouchen nog wel wat kansen in de vorm van schoten, maar dichterbij de openingstreffer kwam men niet, waardoor het halen van de titel zo goed als onmogelijk wordt.

Opstelling Ajax O16: Ruijgrok; Mbinga, Llansana, Musampa, Douglas; Unuvar (El Bachir 67'), De Waal (El Mhassani 80'), Ben Sallem; Iallouchen, Hernandez, Trograncic (Omzigtig 67').
Wissels: Nog niet bekend.

Doelpunten:
-

Volg de wedstrijd via Twitter:
Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties