Ajax krijgt waarschuwing van UEFA vanwege 'onsportieve ballenjongen'

door Bart Veenstra 67

Bron UEFA

Ajax krijgt waarschuwing van UEFA vanwege 'onsportieve ballenjongen'

door Bart Veenstra 67

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Ajax heeft van de UEFA een waarschuwing gekregen naar aanleiding van het incident met een ballenjongen tijdens de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma in het vorige seizoen. De ballenjongen gooide bij een 1-2 stand een bal in het gezicht van AS Roma-speler Riccardo Calafiori.

In de Johan Cruijff ArenA had Ajax haast met het maken van een doelpunt, terwijl de Italianen er alles aan deden om Ajax uit zijn spel te halen. Zo werd er tijd gerekt door onder meer Calafiori en de ballenjongen was van mening dat de Italianen moesten opschieten. Hij gooide de bal net iets te hard naar Calafiori, al ging de verdediger van AS Roma vervolgens theatraal naar de grond.

De UEFA stelde een onderzoek in naar het incident en komt nu met een waarschuwing richting Ajax. Ajax zelf stelt dat het de ballenjongens instrueert om de bal zo snel mogelijk terug te gooien en dat de ballenjongen Calafiori niet gezien had.

Een boete krijgt Ajax niet, al krijgen de Amsterdammers wel een waarschuwing voor 'onsportief gedrag van de ballenjongens'. Het dossier wordt daarmee definitief gesloten. Het complete dossier, van ruim vier pagina's, kun je hier lezen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties