'Ajax betaalt Santos alsnog voor Giovanni'

door Thijs Zwagerman 36

'Ajax betaalt Santos alsnog voor Giovanni'

door Thijs Zwagerman 36

Laatst geüpdatet

Volgens het Braziliaanse Globo Esporte hebben Ajax en Santos alsnog een akkoord bereikt over de overgang van Giovanni. De Braziliaanse middenvelder leek in eerste instantie transfervrij over te komen, maar na tegenstribbelen van Santos lijkt Ajax toch één miljoen euro aan de Braziliaanse club te gaan betalen.

Giovanni kwam begin dit jaar over van Santos en zou in eerste instantie gaan aansluiten bij Jong Ajax. De overgang had echter behoorlijk wat voeten in de aarde, aangezien Santos van mening was dat Giovanni helemaal niet transfervrij was en dat Ajax hem op onreglementaire wijze zou hebben benaderd.

De Amsterdamse club ontkende dit en contracteerde Giovanni voor vijf jaar, maar Santos liet het er niet bij zitten en stapte naar de FIFA. Dit beroep heeft na enkele maanden uiteindelijk dus toch geleid tot een akkoord. Naar verluidt betaalt Ajax één miljoen euro aan Santos en is de komst van Giovanni daarmee nu voor beide partijen definitief afgerond. Eerder betaalde Ajax voor Giovanni ook al een opleidingsvergoeding van 500.000 euro aan Santos.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties