Ajax betaalt paar ton voor Onana

door Sam van Raalte 11

Ajax betaalt paar ton voor Onana

door Sam van Raalte 11

Laatst geüpdatet

Ajax heeft niet erg diep in de buidel moeten tasten om André Onana van Barcelona over te nemen. De negentienjarige doelman beschikte over een aflopend contract in Catalonië en maakt de overstap voor slechts een paar ton. De transfersom bedroeg circa 200.000 euro.

Onana moet het keepersprobleem van Ajax oplossen, nu Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas langdurig geblesseerd zijn. 'We wachten nog even op de werkvergunning en dan kan André met Ajax gaan trainen. Hopelijk komt dat snel rond', vertelt Andres Botines, de zaakwaarnemer van Onana, in gesprek met Ajax Showtime. 'André spreekt op dit moment alleen maar Frans en Spaans, dus hij zal bij Ajax snel aan zijn Engels en Nederlands gaan werken.'

Aanvankelijk zou Onana pas komende zomer naar Ajax komen. Toen dat begin januari bekend werd, reageerde Barcelona getergd en werd Onana uit de basis van Barcelona U19 gezet. Uiteindelijk kwamen Ajax en Barcelona tot een akkoord over een directe overgang voor de Nigeriaan, die ook voor tal van andere topclubs had kunnen kiezen. Onana heeft tot medio 2018 getekend in Amsterdam.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties