[Update] Tagliafico accepteert excuses Müller

BVeenstra, 13-12-2018 om 12:30, 16730 views, TZ |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Bayern München-aanvaller Thomas Müller heeft na afloop van het Champions League-duel tussen Ajax en Bayern München (3-3) tevergeefs de kleedkamer van de thuisploeg bezocht. De Duitser wilde graag zijn excuses aanbieden aan Nicolás Tagliafico, maar kon de Argentijn niet meer vinden.

Müller was na afloop van de wedstrijd onderweg naar de spelersbus, toen een journalist van het Beierse TZ hem aansprak. 'Het was natuurlijk geen opzet', aldus de Duits international. Müller keerde zich om en liep naar de kleedkamer van Ajax om zijn excuses aan te bieden, maar Tagliafico was al vertrokken.

De aanvallende middenvelder kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart nadat hij Tagliafico's hoofd raakte met een behoorlijk hoog been. De Argentijnse linksback van Ajax kon het duel na een lange behandeling met enkele hechtingen wel hervatten. Het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel, waardoor Ajax de groep als nummer twee is geëindigd.

Update - 12.30 uur (13 december 2018) - Tagliafico accepteert excuses Müller

Nicolás Tagliafico heeft de excuses van Bayern München-aanvaller Thomas Müller geaccepteerd. De Argentijn kreeg een trap tegen zijn hoofd en liep daardoor een bloedende wond op. Müller kreeg een rode kaart en moest het veld verlaten.

'Het spijt me erg van wat er gisteren gebeurd is. Het was niet mijn bedoeling. Hopelijk kom je er snel bovenop', schrijft Müller op zijn

I know, I'm fine, thanks for asking! good luck @esmuellert_

— Nico Tagliafico (@nico_taglia) December 13, 2018 " target="_blank">Twitter. Tagliafico heeft inmiddels een antwoord gestuurd. 'Ik weet het. Het gaat goed me, bedankt dat je het vraagt. Succes verder.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Lijkt me geen opzet nee, zo kwaad denk niet over hem, immers als t opzet was dan is het een maniak. Vind t een irritante vent om te zien, maar geen maniak.
Maar wel heeft hij m gezien en is het idioot gevaarlijk spel. Prima dat hij excuses komt aanbieden (ook goed voor zn imago), maar op het veld was hij toch aan mekkeren over die rode kaart? Tsja..
0 0
AJAXTHELEGEND
Kreeg echt kippenvel toen het hele stadion ,Nico ,Nico ,Nico begon te roepen,wat een held is hij !
2 0
niquedegraaff
Als ik in het bos onbesuisd en dus onoplettend met een kettingzaag ga lopen rondzwaaien en daardoor per ongeluk een wandelaar onthoofd.. was het ook geen opzet.

Het was gewoon een diep gestoorde zelfzuchtige actie. Totaal geen oog voor z'n omgeving. Hij moest en zou die bal onderscheppen.
1 0
Ruff Rhythim
Onzinvergelijking hoor

Bovendien is het netjes wat Muller daarna deed om zijn excuses aan te bieden, vertel mij maar eens hoeveel andere spelers dat doen in soortgelijke situaties. En aangezien Nico die excuses heeft geaccepteerd is het gewoon case closed.
0 0
trainerdv
Je kan iemand doodschoppen en daarom dus rood. Nigel de Jong in de wk finale idem. Onbedoeld, maar onbesuisd en dus rood
0 0
MankeNelis
Ik geloof Müller wel, niet het type om dit te doen. Spreekt voor zich dat hij meteen Nico opzoekt. Moet zeggen dat Wöber vrij hard inkwam, was een enkel brekertje...
0 0
niquedegraaff
Dat was wel het minste wat hij kon doen inderdaad. Wat is dat toch, dat normaal wenselijk gedrag ineens helemaal de hemel ingeprezen wordt?
0 0
AjaxCitizen
Ondanks dat het een idiote actie was, denk ik ook dat hij het oprecht niet bedoelde. Heeft alleen oog voor de bal en ziet Nico pas wanneer hij voelt dat hij hem raakt. Leek ook erg ontdaan toen hij hem op de grond zag. Dat hij de kleedkamer nog opzoekt om excuses aan te bieden, geloof ik dan ook best.

Neemt niet weg dat het een zware overtreding was en het een dikke schorsing verdient.
1 0
AlexIbarra
Ik vraag me toch af op Nico die (best domme) penalty ook had weggegeven als hij er wel 100% met z'n koppie bij was geweest..

Misschien was wisselen een optie.
Schöne erin en Blind naar achter?

Maar goed, iets met verbrande turf...
4 -3
niquedegraaff
In de herhaling kon je goed zien dat hij al viel voordat Nico hem raakte. Het was waarschijnlijk niet eens een penalty met VAR.
0 0
AjaxCitizen
In slomotion zie je anders dat Tiago ook door de voet van De Ligt wordt geraakt. Had Tagliafico daar niet gestaan, was Tiago misschien ook gewoon neergegaan door De Ligt. Spaanse spelers kennende maken ze in ieder geval gebruik van dat soort situaties.
0 0
RaynoFischer
Dat kan altijd en iedereen overkomen en tikt zelf de 3-3 binnen....
Als hij niet door kon werd hij echt wel gewisseld hoor
0 0
NouriVandeBeek
Het hoeft wat mij betreft geen megaschorsing te worden. 3 wedstrijden omdat het gewoon heel lomp wat, maar dit was niet bewust.
2 -1
Babangida83
Dat vind ik dan weer sportief. Kan ik waarderen.
8 0
RusselWestbrook
'hij heeft na de wedstrijd tevergeefs de kleedkamer van de thuisploeg bezorgd'

Bijzonder stuk proza.

1) Ajax had blijkbaar geen kleedkamer.
2) Muller probeerde deze te bezorgen (op zijn rug denk ik dan)
3) dit is mislukt (te zwaar denk ik)
9 -3
Minsc
Zou tevergeefs dan niet met een hoofdletter moeten zijn? Die Tevergeefs moet wel een hele grote garage of zo hebben, een hele kleedkamer!
0 0
jackwolf
Hij heeft hem nu waarschijnlijk bij de buren achter gelaten.
0 0
Youri08
Of gewoon geen ruimte beschikbaar om de kleedkamer te bezorgen. Lastig.
0 0
PetrusKeizer
bij de kleedkamer hebben ze m gezegd dat hij met de EHBO-post ergens anders moet zijn
0 0
MickS
Ik was echt stomverbaasd dat Nico nog door kon. Ik vond het ook geweldig op de tribune dat we met zijn alle meermalen zijn naam scandeerden. Wat een ongelooflijke bikkel is dat zeg!
Ik blijf het jammer vinden dat Robben niet speelde, dat had een geweldig duel geweest de hele wedstrijd, tussen Robben en Nico.
3 -1
GvanderK
Tagliafico is een echte krijger, onderhand een van mijn favoriete spelers bij Ajax.
10 0
wladimir
Hij maakte gisteren veel fouten. Bij die eerste tegengoal gaf hij niet de eerste foute pass en niet de laatste. Hij veroorzaakte ook de penalty van Bayern. Met Blind, Sinkgraven en Bakker in de selectie zou ik deze Argentijns international bij een goed bod als eerste verkopen.
2 -21
RayJordaan
Bakker is er anders nog lang niet klaar voor, tactisch vrij zwak en probeert bijna in iedere situatie voor de moeilijke keuze te gaan. Voor de rest is hij wel lekker snel en heeft hij ‘n goede voorzet dus dat is wel positief.
0 0
TontoKarnaggel
hahaha, u is gek....
0 0
Aeter
Jij bent niet helemaal lekker of wel?
1 0
Mikenick
Alleen het eerste deel kan ik het mee eens zijn. Wat je daarna schrijft is verbijsterend.
3 0
Venta
Hahahahaha
2 0
insectenverdelg
Bakker? zou nog maar is terug kijken naar de pot in de youth leaugue. Die maakt amper stappen oo dit moment en als je t over foute passes hebt...
2 0
Katjang
Da’s best opportunistisch... Blind grossierde de 1e helft in foute passes, die van Frenkie leverde n tegengoal op, moeten zij ook weg dan...? Bakker heeft nog niets bewezen en Sinkgraven is geen linksback...
2 0
Hziyech14
Stel dat Younes daar had gestaan. Dan was Muller er gewoon over heen gesprongen.
4 -6
GvanderK
Ze zijn allebei ongeveer even groot...
2 0
BrentTomassen
Nico is ook maar een klein mannetje
3 0
niquedegraaff
Hij sprong notabene .. het gebeurde allemaal in de lucht
0 0
AFCZlatan
Ik hoop dat die vieze Duitser gewoon de rest van het toernooi geschorst zal zijn. Wat een smerige wraakactie!
2 -12
Stamhoofd
Müller is niet het type speler om zo'n actie bewust te doen, is echt een professional. Ik denk wel dat dit een flinke schorsing gaat worden voor hem.
4 0
godlike
Niet bewust, kijk naar de beelden. Hoogstens onbesuisd.
9 -2
SnifferClarke
Hoogstens onbesuisd... dat is wel heel mild. Ik wil best geloven dat hij niet iemand voor zijn kop wil schoppen, maar het was echt heel dom. Dacht-ie dat hij alleen op het veld stond?
2 -1
niquedegraaff
Inderdaad. Als ik onbesuisd in een bos met een kettingzaag ga zwaaien en per ongeluk wat wandelaars onthoofd.. ach het was onbesuisd.. niet bewust.
0 -1
Youri08
Nee joh, was niet express. Uit de beelden zie je duidelijk dat hij Nico echt niet gezien heeft en de bal uit de lucht wilde scheppen. Zou wel de domste wraakactie zijn met oog op de volgende ronde.
7 -2
JesseMKB33
Leek inderdaad niet expres als je naar de beelden kijkt, maar hij had toch 100% zeker moeten weten dat Nico daar was. Om dan zo levensgevaarlijk in te komen is gewoon idioot. Minstens 6 wedstrijden schorsing lijkt me terecht.
5 -1
MK77
Ik hoop dat het goed gaat met Nico. Eigenlijk niet verantwoord dat hij doorspeelde na zo'n aanslag. Iemand met een hersenschudding kan zelf ook niet beoordelen of hij door kan spelen.
1 0
SnifferClarke
Hij had een hoofdwond, geen hersenschudding
0 -2
MK77
Even een citaat van de hersenstichting waarbij de laatste twee zinnen van belang zijn.

"Een klap tegen het hoofd die tot een hersenschudding leidt, kan overal worden opgelopen. Iemand valt thuis, of een kind valt van een klimrek in de speeltuin. Een hersenschudding kan door een verkeersongeluk komen. Maar bijvoorbeeld ook door een botsing tijdens sporten als voetbal en rugby. De laatste oorzaak in dit rijtje is fysiek geweld. Tijdens mishandelingen en vechtpartijen is de kans op een klap tegen het hoofd groot.

Het komt voor dat een klap tegen het hoofd niet wordt opgemerkt. Bijvoorbeeld na een ongeluk: dan staan andere verwondingen vaak op de voorgrond. De bijbehorende klachten worden dan niet altijd herkend als hersenschudding."

De wond en de pijn rond de wond zorgen dan dat de symptomen van hersenletsel niet herkenbaar zijn
1 0
gi0vanni
Zelfs bij een lichte hersenschudding kan je niet meer spelen nee. Maar die had hij dus waarschijnlijk niet. Een harde klap met hechting wil nog niet zeggen dat je altijd een hersenschudding hebt.
3 0
0118
Helemaal mee eens, in de voetbal (en topsport over het algemeen) is er nog echt veel te weinig aandacht voor hersenschuddingen. Kijk maar naar Karius vorig jaar in de CL finale. Die jongens moeten eigenlijk gewoon tegen zichzelf beschermd worden, want doorspelen met een hersenschudding is (levens)gevaarlijk.
1 0
booya4afca
Nee, maar de artsen rondom hem wel neem ik aan.
Als hij echt niet had kunnen doorspelen dan was ie echt wel gewisseld.
0 0
MickS
Mwah, als hij knallende koppijn heeft, maar dat niet zegt omdat hij door wil spelen, dan kunnen de artsen niet anders dan hem op het veld laten staan. Zij kunnen onmogelijk weten wat en hoe hij voelt als hij het weg wuift.

Wat hij zomaar gedaan zou kunnen hebben, niet alleen uit eigenwijsheid, maar ook uit opoffering omdat hij weet dat er al een verdediger af is gegaan (Wöber) en hij dan nr. 2 zou zijn wat het elftal zou verzwakken.
1 0
MK77
En hij kan geen onderscheid maken tussen pijn van de impact van de trap en evt zwelling in de schedel
1 0
MickS
ja precies.
0 0
MK77
Nee dat kunnen ze niet. Je kan alleen in een klinische setting met een mri bepalen wat er aan de hand is. In zo'n hectische omgeving met een speler die nog in de adrenaline zit moet je het zekere voor het onzekere nemen. Die penalty die hij veroorzaakt lijkt op verminderd beoordelingsvermogen bijgevolg van een hersenschudding. Begrijp me niet verkeerd het liefst zie ik hem op het veld staan.
1 -1
booya4afca
Ja hoor, nu is de penalty weer 'een gevolg van'... Tagliafico is in alles vrij onbesuisd. Dat maakt hem tot de verdediger dat ie is. Maar dat gaat ook wel eens fout, zo pakt ie wel eens geel en gaat hij wel eens in de fout.

Maar dat muntje valt vaker de andere kant op en is hij ontzettend belangrijk voor het elftal.

Een vleeswond (hoofd) hoeft niet te betekenen dat je een hersenschudding hebt. En de doctoren weten echt wel d.m.v. testjes of een speler wel of niet goed reageert.

Maar goed, we kunnen hier nog uren over door gaan.
Het feit is dat hij door kon spelen en dat hij (zie zijn tweet) OK is.

Op naar de volgende wedstrijd.
0 0