Titel levert Ajax minstens 14 miljoen euro op

JipVR, 03-05-2016 om 17:07, 50645 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Zoals bekend speelt Ajax aanstaande zondag het cruciale duel tegen De Graafschap, waar de landstitel veilig kan worden gesteld. Naast blijdschap om de sportieve prestatie, levert het kampioenschap uiteraard ook financiële voordelen op voor de Amsterdammers, die bij een kampioenschap directe plaatsing voor de Champions League behalen. Ajax Showtime zet de getallen op een rijtje.

De UEFA heeft het prijzengeld van de Champions League tot en met 2018 vaststaan, waardoor exact berekend kan worden welk bedrag Ajax binnen kan slepen, afhankelijk van de prestaties natuurlijk.

Vaste bedragen Champions League
- Behalen groepsfase =  12 miljoen Euro

- Winst tijdens groepsfase = 1,5 miljoen Euro
- Gelijkspel tijdens groepsfase =  500.000 Euro
- Verlies tijdens groepsfase =  0 Euro

- Behalen achtste finale = 5,5 miljoen Euro
- Behalen kwartfinale = 6 miljoen Euro
- Behalen halve finale = 7 miljoen Euro
- Winnaar finale = 15 miljoen Euro
- Verliezer finale = 10,5 miljoen Euro

Variabele bedragen Champions League (TV inkomsten)
Nederland krijgt een bedrag van 8,5 miljoen Euro uit de market pool voor TV gelden (in totaal 428,9 miljoen). Daarvan zal de helft worden verdeeld onder alle Eredivisieclubs. Zo blijft er nog 4,25 miljoen over voor de clubs die het hoofdtoernooi van het kampioenenbal behalen. Wanneer de nummer twee van de Eredivisie zich niet door de voorrondes knokt, krijgt deze club alsnog 10 procent van de overgebleven 4,25 miljoen euro, waardoor er logischerwijs 90 procent (3,825 miljoen) overblijft voor de landskampioen. Wanneer Ajax en PSV allebei het hoofdtoernooi behalen, wordt er dus 2,125 (4,25 gedeeld door twee) miljoen Euro per club uitgekeerd.


Rekenvoorbeeld
Wanneer we ervan uitgaan dat Ajax aanstaande zondag de landstitel pakt, plaatst de club zich dus automatisch voor het hoofdtoernooi: dit levert Ajax 12 miljoen euro op. Ervan uitgaande dat PSV zich door de voorrondes heen knokt, levert dit Ajax nog eens de helft van 4,25 miljoen (2,125) op. Wanneer Ajax alle wedstrijden in de groepsfase zou verliezen, zou de club dus alsnog 12 + 2,125 = 14,125 miljoen euro op de bankrekening kunnen bijschrijven. Best een belangrijk potje dus, maar da's logisch.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rinus M.
Gelukkig hebben we Litmanen nog die af en toe wat verstandigs roept over al dat geld. Het begint echt lachwekkend te worden als ik sommige namen hier lees.
0 0
R.F.
Maar dan wel bosje bloemen naar Sanogo, kan dr wel af dacht ik zo.
0 0
Koenniiee
Ongelofelijk dat Leicester inderdaad 140 miljoen kan bijschrijven, maar je moet het anders zien. Hoe is Leicester City tot deze prestatie gekomen? Met een basiselftal van bij elkaar 28 miljoen. Dat kan Ajax ook!

Nu wil ik niet zeggen dat we 30 miljoen uit moeten geven, integendeel. Maar je moet wel de juiste spelers aantrekken of je jeugd ontwikkelen. Daar is goed potentieel inzicht voor nodig, een goede faciliteiten, een goede scouting en een goed transfermanagement.

Dan kunnen wij ook overwinteren in Europa. Maar da's logisch.
4 -4
Rinus M.
http://speld.nl/2016/05/03/leicester-laat-ajax-zien-dat-je-met-een-beperkt-elftal-kampioen-kunt-worden/
0 0
DonAdam
Leicester heeft niet alleen geld uitgegeven aan de basiself, maar aan de hele selectie. De hele selectie kostte bij elkaar 69 miljoen euro, dus die mythe is bij deze doorgeprikt.
1 0
RusselWestbrook
28 miljoen wat? Transfersommen?

Wil je ook even opzoeken wat dat goedkope teampje aan salarissen uitgeeft? Ga je van schrikken denk ik.
5 0
Ajacied1989
Ik heb dat laatst gedaan. De derde keeper, wiens naam ik nog nooit gezien of gehoord had, verdient bijna zoveel als Cillessen. En dat waren de contracten van het begin van het seizoen. Het was 10.000 pond per week geloof ik en dat was het minste van de selectie.
0 0
Koenniiee
Ja Russel, dat snap ik. Dan komen ze ook een heel eind. Maar wat ik ermee wil zeggen is dat je goed moet scouten. Mahrez hadden wij ook op kunnen pikken, bijvoorbeeld. Het is gewoon mogelijk om tegen het grote geld te strijden, met een goede jeugd en een mix van ervaren spelers en aankopen.

En ja, hoog salaris hebben ze. Dat is nu eenmaal de marktwerking, anders gingen ze wel in de Championship spelen.
1 -1
RusselWestbrook
Mahrez was idd haalbaar geweest. Die verdient pas net voor ons onbetaalbare bedragen. Al had ie wel door het salarisplafond heen gemoeten met ongeveer een half miljoen per jaar om zijn oude contract te matchen.

Het gaat mij er meer om dat we doen alsof Leicester een arme club is, maar met een gemiddeld salaris van zo'n 2 miljoen pond per jaar per speler (op de oude contracten!) is Ajax gewoon niet vergelijkbaar. Dat is bij ons twee keer de max, voor een paar spelers.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Dan was mahrez toch ook niet haalbaar? Als hij daar al direct meer kon verdienen.
Misschien een idee om dat salarisplafond stapsgewijs te verhogen.

Wat ook meespeelt is dat de belasting in Nederland een stuk hoger is, waardoor er in andere landen ook meer ruimte is voor hogere salarissen.
0 0
daniajax1
Je kan het salarisplafond alleen verhogen als je structureel hogere inkomsten hebt. Ajax heeft zonder CL nog steeds moeite om zwarte cijfers te schrijven. Maar om verder te groeien moet dat plafond wel omhoog inderdaad.

Er moet dus een manier gevonden worden om structureel meer inkomsten te genereren. Een optie zou het stadion kopen kunnen zijn. Uit m'n hoofd moet dat iets van 60 miljoen kosten en maakt de Arena een hele kleine winst. Echter betaalt Ajax iets van 10 miljoen per jaar voor de Arena. Het aankoopbedrag kan je dan in 6 jaar afschrijven, waarna je 10 miljoen minder kosten per jaar hebt = 10 miljoen meer beschikbaar voor eventueel salarissen.

Ik neem aan dat dit soort opties wel onderzocht zijn/worden met alle details erop en eraan. Misschien wachten ze er mee tot ze wat meer geld hebben, want momenteel hebben ze iets van 80-85 miljoen in kas. Dan is 60 miljoen een heel groot deel. Misschien wachten ze tot ze over de 100 miljoen zitten, don't know. Zou graag willen weten wat de lange termijn strategie van Ajax is om de begroting omhoog te krijgen/door te groeien.
0 0
RusselWestbrook
Niet echt nee, maar haalbaarder dan alles wat al bij Leicester speelde.

Plafond kan alleen omhoog als de inkomsten structureel omhoog gaan, wat bijkans onmogelijk is.
0 0
RusselWestbrook
Jamie Vardy bijvoorbeeld verdiende op zijn oude contract, nog voordat ie de PL aan gort schoot 45,000 pond per week. 2,34 miljoen pond per jaar.
0 0
Patajax
kunnen ze weer gaan potten
0 -3
eugene1
ik zal ziyech lekker kopen en sink aan twente verhuren sink is er nog niet klaar voor komt gewoon te kort
3 -7
Truus de Bakker
We gaan die 100 miljoen eigen vermogen inzetten om in Europa weer een rol van betekenis te spelen. Stel we geven eenmalig 30 miljoen aan spelers uit en we verhogen het salarisbudget met 10 miljoen per jaar zodat we hogere salarissen kunnen betalen. Die 10 miljoen onttrekken we jaarlijks aan het eigen vermogen.

Na het eerste seizoen hebben we dan nog 60 miljoen eigen vermogen over. Goed om nog 6 jaar die 10 miljoen bij te passen op het salarisbudget. Klinkt goed toch? We hebben de financiele ruimte om spelers langer vast te houden, we hebben de de ruimte om een paar goede aankopen te doen en ze het passende salaris te geven.

Maar wat gebeurt er in jaar 4 en 5? Iedereen weet dat het potje opdroogt. Spelers en clubs weten dat we de salarissen binnenkort niet meer kunnen betalen... Spelers waarvan het contract in jaar 4, 5 of 6 afloopt gaan niet meer verlengen en lopen gratis de deur uit.

Edit: omdat er mensen zijn die denken dat ik dit smijten met geld bepleit nog deze aanvulling: zou je dat eigen vermogen gebruiken om je exploitatie (salarissen) te bekostigen dan ben je even slim bezig als wanneer je je spaargeld gebruikt om de huur te betalen.
0 0
DonAdam
Je hele stelling kan sowieso niet, want ook Ajax moet zich aan de FFP van de UEFA en de licentieregels van de KNVB houden. Als je een speler koopt, dan komt die op de balans en schrijf je die af over de contractduur. Naast het salaris komt dus ook de afschrijving op de begroting. Stel je koopt Ziyech en nog twee spelers voor 10 miljoen en geeft hen een contract van 1,2 miljoen bruto incl werkgeverspremies voor 5 jaar, dan kan dat niet van het opgepotte geld betaald worden, maar dient Ajax 3x€3,2=€9,6 miljoen aan de uitgaven kant van de begroting te zetten. Dat moet op een andere manier terugkomen, anders gaat Ajax een tekort op de begroting krijgen met als eventuele gevolgen uitsluiting voor Europees voetbal of een boete van de UEFA, want Ajax mag maximaal 5 miljoen per jaar tekort komen(zie FFP). Ergo, aangezien de begroting van Ajax net niet break-even is zonder CL voetbal, kan Ajax geen spelers kopen zonder eerst te verkopen. Het komende jaar is geen garantie dat we de jaren daarop ook CL voetbal gaan spelen.

Overigens kan je vergeten dat Ziyech 10 miljoen incl tekengeld voor hem en zijn zaakwaarnemer gaat kosten en dat geldt voor wel meer spelers die Ajax daadwerkelijk zouden versterken. Gezien de situatie waarin Ajax verkeerd is de komst van Huntelaar heel erg lekker als de geruchten over een transfervrije komst kloppen.

Ik hoop dat ik met deze post dat blinde geroep om dat opgepotte geld te verbrassen de nek heb omgedraaid.
1 -1
Truus de Bakker
Had je mijn post tot het einde gelezen dan had je begrepen dat ik dat idee alleen onderzoek en dat mijn conclusie is dat niemand er wat aan heeft. Of je had dat ook hieronder in een ander berichtje kunnen lezen.
0 0
DonAdam
Ik snap prima waar je heenwilde en daarin zijn wij bondgenoten. Je uitleg klopt alleen niet, want zo werkt het niet. Ajax kan het opgepotte geld gewoonweg niet uitgeven aan extra spelers en dat is ook waarom de RvC de aankoop van een spits tegenhield in de winter. Deze post was dan ook niet om jou tegen te spreken, maar om aan te vullen en te verbeteren.

0 0
Truus de Bakker
Ok. Fair enough. In mijn post wilde ik laten zien wat er gebeurt als je de gedachten volgt die bij sommigen leven (even los van het feit dat de regels het op deze manier niet toelaten en de accountant dwars gaat liggen). Volg je die voorgestelde lijn die sommigen in gedachten hebben en ga je het geld uitgeven zoals ik omschreef dan komt vrij snel het moment dat het geld opraakt en spelers niet meer gaan verlengen. Lopen gratis de deur uit en je verliest alle waarde die in spelers zat en je kunt weer bij nul beginnen.
0 0
Bisber
Als alle mensen van AS dit bericht even zouden kunnen lezen.
P.S. spelers kopen staat niet gelijk aan succes.
0 -1
RusselWestbrook
Ik heb echt al tientallen keren deze shit gepost. Maakt niks uit.

Mensen geven een minnetje omdat ze het niet leuk vinden en geven 2 minuten later in een andere post weer 50 miljoen uit alsof FFP niet bestaat.

Wat best wel grappig is. Voordat het ingevoerd werd kon iedereen niet wachten tot het er was. Nu weet bijna niemand hoe het echt werkt.
1 -1
RusselWestbrook
Danku. Ik heb het al een beetje opgegeven haha.

Dat opgepotte geld kan wel gebruikt worden om de Arena te kopen, maar dat terzijde.
1 -1
wladimir
Dit seizoen wordt een bescheiden verlies gemaakt. Dit is het eerste jaar sinds 5 jaar tijd dat we niet meededen aan de Champions League. De inkomende transfers zijn op vorig seizoen geboekt. De uitgaande transfers op het huidige seizoen. Dat zegt dat Ajax in principe meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, tenzij we ons voor Champions League kwalificeren, dan wordt er winst gemaakt.

De vermogenspositie geeft Ajax de macht om harder te onderhandelen wanneer het om de verkoop van een speler gaat. Dit in combinatie met de belachelijke TV gelden die PL clubs krijgen gaat ervoor zorgen dat Ajax heel veel geld gaat verdienen aan de verkoop van zelf opgeleide spelers de komende jaren.
0 0
ProfessorX
wat jij nu zeg deed ajax in het verleden , conclusie : ajax was bijna ten gronde financieel
0 0
Ajacied1989
En dan heb je dus nog niet eens de garantie dat je iets hebt bereikt. De enige manier om ooit nog veilig aan te haken is door met een goede groep ver te komen in de CL en met de inkomsten daarvan en de inkomsten van eventuele transfersommen proberen een kern van goede spelers te behouden door ze hoge salarissen te bieden.

Mocht dat ooit lukken, dan heeft Ajax de deur in ieder geval open en is het mogelijk om betere spelers aan te trekken op sportieve gronden en ze in te passen in een stabiel en kwalitatief goed team. Als Ajax het presteert om structureel competitief te zijn in Europa, tot in ieder geval in maart, tel je gewoon weer mee. En als we dan nog steeds een soortgelijk beleid voeren door vooral op de eigen jeugd in te zetten kan er wel eens iets moois uit ontstaan. Maar dat is, uiteraard, allemaal in het meest gunstigste geval.

De prestaties van Ajax in Europa zijn vooralsnog niet goed genoeg geweest om hoge salarissen te rechtvaardigen, buiten de vraag of er überhaupt spelers waren die tegen een hoger salaris hadden willen blijven.
1 0
wladimir
Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joel Veltman, Mitchel Dijks hebben een contract tot 2018. Ik zou ze alle 4 graag vastgelegd zien tot 2020. Maximale salaris van 100.000 per maand en een eenmalige tekenbonus van 1,2 miljoen. Een gegarandeerde basisplaats bij Ajax levert een selectie van Oranje op. Wanneer ze na het WK 2018 vertrekken levert het Ajax heel veel geld op en komen ze als meneer binnen bij de volgende club.

Desalniettemin verwacht ik dat ze niet alle vier zullen bijtekenen tot 2020.
3 0
Ajacied1989
Verwacht jij dat er binnen nu en twee seizoenen een goede keeper, rechtsback, centrumverdediger én linksback doorbreken?
Als je die jongens verkoopt is de kans helaas gewoon erg groot dat je er weer twee stappen op achteruit gaat, net als na het vertrek van Alderweireld en Vertonghen, dat moest worden opgevangen door Veltman, VdHoorn, Moisander en Denswil. Dat was gewoon echt twee stappen achteruit en dat is niet alleen desastreus voor de prestaties in Europa, maar vooral voor de ontwikkeling van de talenten. Het is echt van het grootste belang dat Ajax een kern van spelers weet te behouden om een eigen identiteit te creëren en om talenten te kunnen laten spelen zonder dat er een enorm verwachtingspatroon op ze rust.
Het scenario wat jij schetst is heel goed mogelijk. En als dat gebeurt moeten wij er als Ajaxsupporters niet gek van opkijken dat er weer een aantal magere jaren aanbreken.
0 0
wladimir
2018 / 2019 Coach Danny Blind
01. Andre Onana
02. Leeroy Owusu
03. Mathijs de Ligt
04. Daley Blind
05. Django Warmerdam
06. Carel Eiting
07. Vaclav Cerny
08. Abdelhak Nouri
09. Richairo Zivkovic
10. Donny van de Beek
11. Amin Younes
12. Terry Lartey-Sanniez
13. Mike van der Hoorn
14. JC4EVER
15. Mauro Savestano
16. Lucas Andersen
17. Robert Muric
18. Daley Sinkgraven
19. Kasper Dolberg
20. Frenkie de Jong
21. Quincy Menig
0 -2
Mundus
Verder dan de coach ben ik niet gekomen. Alsjeblieft zeg...
0 0
Pettersson1963
Truus, mensen die denken dat we met een eigen vermogen van 100 miljoen € weer potten gaat breken in Europa zijn niet goed bij hun hoofd. Zelfs een doorsnee club uit de Premier League werkt met een hogere begroting dan Ajax door de inkomsten uit de televisie rechten.
4 -4
Truus de Bakker
Ben ik met je eens. Ik toonde alleen in mijn post aan dat als je dit doet met die 100 miljoen je spelers aan het einde van je geldsmijterij gratis de deur uitlopen omdat niemand meer gaat verlengen.
0 0
ProfessorX
pettersson ben het nu wel een x eens met je , word nog eens wat :)
0 0
Qwibuss98
En investeren die handel heren!!!
1 0
Truus de Bakker
Je kunt voor dat geld zeker leuke spelers kopen maar je kunt die leuke spelers niet het leuke salaris betalen dat ze elders kunnen verdienen. Ze af en toe kun je geluk hebben dan tik je een Guardado op de kop die dan een of twee seizoenen buitengewoon presteert maar dat is het dan ook. Trouwens die Guardado heeft dit seizoen bij PSV ook niet echt het verschil meer gemaakt.
1 0
Qwibuss98
Je kan wat betreft salarissen nog een beetje spelen door tekengelden, bonussen en salaris.
Voorbeeldje:

€1,- mln netto per jaar
€3,5 mln tekengeld netto
€87.500 per 90 gespeelde minuut
€750.000 bij kampioenschap
€500.000 bij beker
€325.000 bij overwintering CL

Als we dit optellen (bij 20x 90 min) komen we per jaar op €6.825.000 uit als mijn hoofdberekening klopt :p

Als we speler X transfervrije halen ben je zo evenveel kwijt als bij transfergeld
0 -1
Ajacied33
Off: Ook genoten van een prachtige wedstrijd?
Jammer dat Atlético door gaat
2 -3
WyZynDeBeste
Welk vak zitten jullie zondag jongens? 22 hier..
0 0
ProfessorX
op de bank .
sta helaas reserve van de reserve .
0 0
Ron75
Herstel 180 miljoen voor Leicester
1 0
Ron75
Leicester minstens 140 miljoen en Ajax 14 miljoen (minstens)??????? Dat is toch te belachelijk voor woorden. Door dit soort geintjes vind ik het niet zo heel vreemd dat het niveau van het Nederlandse voetbal per jaar achteruit gaat.
1 0
flasher93
zou mooi zijn als ze het goed besteden
0 0
mvdk
Het is totaal niet vreemd. Het zal pas beter worden zodra het financieel een stuk meer gelijk getrokken wordt. Vroeger waren er ook verschillen, maar dit is absurd. 180 miljoen euro voor 1 fucking kampioenschap! En de nummer laatst... Krijgt een bedrag dat nog hoger is dan de hele omzet van 4 voudig CL winnaar Ajax!
1 0
Yoyoyoyo
Eredivisie....Premier League.

Vergelijk de twee.
En de reden dat het niveau achteruit holt is omdat de topclubs niets uit willen en kunnen geven.
Neem nu Ajax.
Dit seizoen eigenlijk bij lange na niet goed genoeg, zeker niet voor Europa.
Eigenlijk zouden de alarmbellen af moeten gaan en de roep om versterkingen moeten klinken, anders dreigt komend seizoen weer een complete afgang.

En wat is de kans dat Overmars enkele basisspelers gaat verkopen en wat is de kans dat slechte spelers verlenging krijgen en dat Ajax enkel een speler haalt als deze gratis is?
99%?

PL clubs versterken zich. Die kijken niet naar de doorverkoop percentage maar wat die speler NU brengt. Groot verschil.
1 -5
Truus de Bakker
BS. Groot verschil is dat de clubs in de PL veel meer structurele inkomsten hebben. Zolang Leicester in de PL blijft hebben ze alleen al door de tv-gelden meer dan 100 miljoen jaarlijks. Dat zijn dus structurele inkomsten.

Die 100 miljoen van Ajax zijn geen structurele inkomsten. Dat is eigen vermogen. Daarmee kun je wel spelers kopen maar geen salarissen betalen.

Je vergelijkt idd appels met uien.
3 0
Qwibuss98
Premier League is zoveel waard vanwege de naam "Premier League".
Wedstrijd tussen Newcastle en Norwich is net zo'n kutwedstrijd als tussen Graafschap en Excelsior.
En vanwege die dure naam halen ze meer geld binnen.
Belachelijk, maarja...
1 0
Pettersson1963
Jij vergelijkt appels met peren. Ajax kan niet concurreren met Clubs uit de Premier League, de Bundesliga en de Primera Dvision door het verschil in inkomsten uit de televisie rechten.
2 -2
mvdk
Jij praat 100% onzin. Natuurlijk versterken de PL clubs zich... met 100 miljoen per jaar is dat een eitje. Ajax, Psv en Feyenoord zijn bij elkaar helemaal niets meer vergeleken met die clubs en dat komt alleen door het geld. Dat je in de PL meer krijgt is logisch, maar kom op 180>14....

Ajax, Feyenoord en Psv kunnen alleen maar proberen om beetje bij beetje te sparen, in de hoop dat het een keer een 'flink' bedrag uit kan geven. En dan praten we over 10 miljoen... Daar heb je in de PL net een paar schoenen voor.

Voetbal is geen sport meer. Voetbal is geld.

Overigens wel fantastisch dat het Leicester een keer is. Maar ik vrees dat het een incident is. Clubs als Chelsea, City en United zullen weer met honderden miljoenen gaan smijten.
1 0
mvdk
Boem Leicester krijgt even 180.... Rip voetbal. Waar gaan deze bedragen over? Ik wou dat Ajax het eens kreeg, maar die hebben het na 10 kampioenschappen op rij nog niet eens.
1 0
RusselWestbrook
Om maar even flauw te beginnen: dat hebben we wel na 10 kampioenschappen op rij. 10 keer startgeld CL, paar potjes winnen en gelijk spelen, nog wat sprokkelen in de Europa League. Komen we aardig in de buurt :p

Maar het voetbal is niet dood. Nederland en heel veel andere landen kunnen gewoon financieel niet mee en dat is grotendeels hun eigen schuld. De verschillen waren 20 jaar geleden ook al groot. Niet zo bizar groot, maar zeker wel groot. Toen hadden er al maatregelen genomen moeten worden.

Het is namelijk niet vreemd dat de grote 5 voetbal landen in Europa ook de 5 grote landen in Europa zijn, en in het verlengde hiervan dat landen als Oekraine, Rusland en in mindere mate Turkije wél potten kunnen breken, financieel en qua prestaties. De meeste mensen wonen er, daarmee bijna automatisch ook veel meer mensen die kijken (of het moet een kleine sport in die landen zijn.. is het niet), waardoor er weer meer geld in het laadje komt. Dit was zo, dit is zo, dit zal zo blijven.

Er zijn niet zoveel dingen die je hier tegen kunt doen. Je kan een club als Real of een club als Man United niet verbieden om 500 miljoen omzet per jaar te draaien. Je kan een club als Ajax niet (kunstmatig) een zelfde omzet laten draaien, of dezelfde inkomsten laten genereren. Dat geld is er gewoon niet voor Ajax en wél voor dat soort clubs.

Een salary cap is dan ook volkomen onrealistisch. Stel die maar eens op een eerlijke hoogte, dat kan niet, is volstrekt onmogelijk. De vergelijkingen met de Amerikaanse sporten slaan nergens op. Dat zijn clubs uit één land en een paar uit Canada die mee mogen doen, die tot op zekere hoogte allemaal dezelfde inkomsten kunnen generen (of uitgaven kunnen maken) en ook bijna allemaal de salary cap maximaal kunnen benutten. (en vrijwel alle clubs puisant rijke eigenaren)

En dáárom is het de eigen schuld van landen zoals Nederland. Want dit hadden we allemaal kunnen verwachten. We hadden kunnen weten dat het gat onoverbrugbaar was en en zou blijven, dus hadden er competities samengevoegd moeten worden.

Nu kan het alleen nog als er echt draconische maatregelen genomen worden. Voetbal een amateursport maken. Of met alle kleinere voetballanden het nationale clubvoetbal vaarwel zeggen en clubcompetities over heel Europa opzetten met een Amerikaans model ofzo (qua competitiestructuur).
1 -1
AFCA.
Dat kunnen we goed gebruiken!
0 0
Bil
Ajax lijkt zich te oriënteren op een opvolger voor Frank de Boer. De Ajax-trainer vertrekt in de zomer mogelijk uit Amsterdam en kan vervangen worden door Peter Bosz.

Althans, dat meldt Sport 5 dinsdagavond. Het Israëlische televisiestation spreekt van een 'enorme verrassing'. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou een gesprek hebben gehad met Bosz in een hotel in Tel Aviv. De Nederlandse trainer werkt sinds de winterstop bij Maccabi Tel Aviv, waarmee hij op de tweede plek staat.

Een snel vertrek uit Israël en een overstap naar Ajax lijkt echter tot de mogelijkheden te behoren. Het is geen geheim dat veel Ajax-ingewijden het zien zitten in Bosz, die erom bekendstaat een aanvallende en aantrekkelijke speelstijl te hanteren, volgens de school van wijlen Johan Cruijff. Bosz was eerder werkzaam bij AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo en Vitesse.

Van een deal tussen Ajax en Bosz kan echter pas sprake zijn als De Boer aan het einde van het seizoen aftreedt als hoofdtrainer in Amsterdam. Hij hakt na afloop van de titelrace in de Eredivisie de knoop door. Ajax heeft het kampioenschap aanstaande zondag bij De Graafschap voor het grijpen.
0 0
godenzonensuper
Mike Verweij heeft het al ontkracht.
Is geen sprake van.
0 -2
BaaszoeRoermond
Zou mooi zijn! een van de 3 juiste trainer in mijn ogen.
0 0
AFCA.
Bosz lijkt mij echt een goede kandidaat. Laat zijn teams altijd goed spelen. Als hij de top van de eredivisie onderzin hoeden krijgt zal het alleen maar beter worden!
0 0
Bil
Eens!!!
0 0
Cobrakai
Kunnen ze mooi op de bank storten. Wij zijn geen koopclub als PSV . Jeugd gaat voor alles
0 -1
Yoyoyoyo
Mooi.
Mag jij de Kids Club aanmoedigen als ze voor de zoveelste keer afgaan tegen een CL club of in de poulefase van de EL.
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Mooi dat geld kan mooi in het geldpakhuis om vervolgens niets mee te doen!
1 -1
NouriVandeBeek
Daar gaan wel aardig wat miljoenen van af voor de kampioenbonus.
0 0
footietsar
Er komen ook miljoenen aan bonussen bij van de sponsoren en een bonus voor de kampioenschap van de KNVB.
0 0
Japievanopdehoe
Wasda?
0 0
NouriVandeBeek
Als Ajax kampioen wordt krijgen de spelers daar 3 ton voor die een x aantal wedstrijden hebben gespeeld. Andere krijgen iets minder, maar nog een behoorlijk bedrag.
0 0
Ajaxsupzuidned
Ziyech en L de Jong halen (met de laatste verzwakt je direct je directe concurrent)!
1 -11
footietsar
PSV laat hem natuurlijk alleen gaan voor een onredelijke bedrag en dat is hij niet waard.
Ziyech is wel een goede optie alleen op welke positie moet hij spelen? Ajax heeft zat middenvelders...
1 0
DonAdam
Ziyech is alleen op papier een middenvelder, in de praktijk is hij een aanvaller in een vrij rol. Ziyech mag Ajax alleen kopen als Ajax El Ghazi verkoopt. Schöne mag dan ook de deur uit, dan kan Cerny als backup rustig gebracht worden. Het lijkt me dus duidelijk: als rechtsbuiten in de Schöne rol.
1 0
footietsar
Hij speelt nu bij twente op 10 met een vrije rol. In het geval dat Klaassen wordt weggekocht dan zou dat de meest logische positie voor Ziyech zijn.

De vraag is of hij behoefte heeft om rechtsbuiten te spelen. Je krijgt dan toch andere taken mee. Veld breed houden, met de linksback mee...

Ik zou toch liever El Ghazi en Cerny het laten uitvechten voor de rechtsbuiten positie.
0 0
DonAdam
Klaasen en Ziyech zijn niet uitwisselbaar, maar vullen elkaar juist aan. Klaasen zorgt voor diepgang op het middenveld, terwijl Ziyech juist in de bal komt. En wij hebben al twee mensen op het middenveld die in de bal komen, wat betekent dat als je Ziyech op het middenveld zou posteren, je totaal geen diepgang meer hebt en Ajax veel te makkelijk te verdedigen is. Daarnaast heb je dan een middenvelder die niet meeverdedigd. Kortom, een heel slecht idee jouwerzijds.
0 0
footietsar
Dus jij zegt hier dat Ziyech niet op de tien kan spelen en alleen rechtsbuiten.

Volgens mij is dat toch niet zijn positie en zoals ik het hierboven al benoemde het is de vraag of hij daar trek in heeft om steeds het veld breed te houden en achter de back aan te lopen.

De beste positie voor Ziyech is gewoon de tien. Ik zou hem dus alleen kopen als Klaassen weg gaat. Het feit dat hij iets minder diepgang heeft is niet zo erg, hij heeft namelijk andere kwaliteiten die Klaassen niet heeft.

Je moet ook niet zo overdrijven met je diepgang. Ajax heeft al een spits en vleugelspelers met diepgang. Daarbij hebben Gudelj en Bazoer ook behoorlijk wat diepgang.

Als je Ziyech rechtsbuiten zet dan heb je juist geen diepgang op die positie en omdat hij steeds naar binnen toe komt is DAT JUIST MAKKELIJK TE VERDEDIGEN!

Bij twente wijkt hij vaak uit naar de zijkanten, maar hij speelt toch echt op tien, en daar licht zijn kracht, hij mag rondzwerven. Als je hem rechtsbuiten zet dan haal je zijn creativiteit weg.

Ajax heeft juist een speler nodig met wat meer creativiteit op het middenveld. Er is diepgang genoeg op andere posities. Als je El Ghazi of Cerny op rechts zet dan heb je juist diepgang op die positie en dan kunnen ze door Ziyech gelanceerd worden.

Kortom, een heel slecht idee jouwerzijds.
0 0
Yoyoyoyo
Maar amper goede.

Klaassen is enkel een half seizoen goed, Andersen is compleet brak, Fischer is brak, Serero is fysiek een 12-jarige en gaat internationaal voor schut tegen goede spelers, enkel goed tegen kleine clubs in de Eredivisie, Gudelj brengt het niet, Schone is ook vaak alles of niks.

Bazoer laat het ook nu liggen door zijn mentaliteit, dus die moet ook nog leren.

Ajax is altijd beter af als ze Ziyech halen, kunnen ze Fischer, Andersen en Serero rustig voor lozen. Daar verlies je echt geen kwaliteit mee.
1 -4
31xAjax
Maar slechts 1 creatieve en die speelt nooit.....
0 0
footietsar
Dat klopt, maar het is wel een functionele middenveld. Het feit dat Ajax zo weinig tegendoelpunten heeft is voor een groot gedeelte te danken aan het middenveld. Daarbij zit er ook wel scorend vermogen in dit middenveld.

De vraag is nog steeds wie moet je opofferen voor Ziyech?
Nouri zou volgend jaar toch ook wel langzaam moeten aanschuiven.


0 0
Yoyoyoyo
Het weiniog aantal tegendoelpunten ligt ook aan de zeer brakke aanval in de NL competitie.
5x100% kansen alleen voor Cillesen zijn 4 doelpunten in Engeland, Italie, Spanje, Frankrijk e.d.
in NL schieten ze vrolijk op 5 meter voor een leeg doel naast.

"De vraag is nog steeds wie moet je opofferen voor Ziyech?"
Wel: Andersen lozen, Fischer eruit, Serero naar de bank, Schone op de bank, Gudelj verhuren/verkopen.
Ruimte zat.
1 -2
footietsar
1. PSV speelt ook in de eredivisie en krijgt meer doelpunten tegen. Ajax speelde in de voorgaande jaren ook in de eredivisie en kreeg ook meer doelpunten tegen. Het niveau is wat het is.... HET PUNT IS DAT ZE MINDER TEGEN KRIJGEN!
2. Fisher is GEEN middenvelder daarbij zit hij nu ook op de bank!
3. Andersen speelt dit jaar ook niet bij Ajax. Schone en Serero hebben ook meer op de bank gezeten dan in de basis gestaan. De vraag is wie van de basisspelers plaats moet maken voor Ziyeh? Ja als er ééntje wordt weggekocht voor een goed bedrag dan is het logisch, maar dan moet dat wel eerst gebeuren.

Als je nu bijv. Gudelj aan de kant schuift dan is dat wel zonde van die 6 miljoen. Daarbij moet je dan met de punt naar achter spelen met Bazoer. Die laat vaak z'n mannetje lopen en je gaat dan zeker meer tegengoals krijgen. Gudelj is geen spectaculaire voetballer, maar verricht wel nuttig werk. Ik denk niet dat Bazoer dat nu al in z'n ééntje zou kunnen.
0 0
Japievanopdehoe
Hahaha Luuk de Jong? You crazy?
0 0
Ajaxmax
Dat gelul over dat geld steeds. Vervreemd me van het voetbal.
1 0
gras
Vervreemdt de hele club van het voetbal.
1 0
footietsar
Vervreemdt de hele voetballerij van het voetbal.

Alleen als je tegenwoordig mee wilt blijven doen dan is het geld zeer belangrijk. Je moet er wel iets mee doen in plaats van op de bank laten staan.
1 0
maikelklaassen
14 miljoen, het feest van zondag wordt onbetaalbaar!!!
0 0
pgvm
krijg je als kampioen geen geld van de knvb?
0 0
RusselWestbrook
De uitkering van de media gelden zijn correct en eerlijk.

Het prijzengeld zou heel anders moeten zijn. Hoe lager je ranking op de lijst, hoe meer prijzengeld bij winst of gelijkspel, omdat je prestatie in verhouding veel groter is. Meer bij plaatsing voor het toernooi. Meer bij overwintering.

Zo krijg je iig nog een kleine kans als kleine club om heel veel geld uit de CL te slaan. Voor grote clubs, die dus al veel meer mediageld krijgen, zou CL pas echt lucratief moeten worden bij de halve finale.

Maar zulke vormen van nivellering en eerlijkere competitie doen we niet aan in Europa. In de VS, uber kapitalistische survival of the fittest cultuur, doen ze dit wel. Onbegrijpelijk
2 -2
Jan Doedel
Iets met een huid en een beer..........gewoon winnen daarna pas geld tellen aub!
1 0
Ajaxfan_1987
14 miljoen wat hebben we eraan?? Er wordt niets meegedaan behalve bonussen uitkeren!!!
1 0
HenryVakH1972
Inderdaad. We hebben het duurste bestuur van alle clubs in Nederland
1 0
RusselWestbrook
Dit is een leugen. Directie van PSV krijgt meer. Zelfs als we de bonussen van de Ajax directie wél meetellen en die van de PSV directie niet.
2 -2
WyZynDeBeste
Brands en Gerbrands?
0 0
Caparzo
Wat ik zei, het kan wel eens de pingel van 15mio worden.. :-)
0 0
raoulchintje
Iemand een idee wanner het nieuwe uitshirt officieel word gepresenteerd?
2 0
HeinJan
Die marketpool is wel zo'n intrinsieke vervalsing dat een ieder zich oprecht af kan vragen welke grote-competitie-lobbyisten achter dit fenomeen zitten.
0 0
strafschop
Veel eerlijker kan je het niet maken. Niet elk land levert dezelfde bijdrage. Voor de Engelse tv rechten bijvoorbeeld is meer dan 20x zo veel betaald als de Nederlandse.
0 0
HeinJan
De marketpool is oneerlijk. Niet de verdeling ervan. Het zou helemaal niets uit mogen maken hoe veel 'een land bijdraagt'. Kleine clubs uit grote landen krijgen bij aanvang sowieso meer dan een grote club uit een klein land. Het moet gaan om de prestatie, niet om welke uitzendrechten het meeste geld opleveren.
1 0
strafschop
Klopt ook niet wat je zegt. In 14/15 kreeg Ajax nog 11.7 miljoen uit de marketpool. Bayer Leverkussen 'slechts' 10.9m en Atletic Club de Bilbao 10.2m.
0 0
HeinJan
Niet in dit specifieke geval inderdaad, maar Athletic kreeg meer dan Porto, Shakhtar en Bate Borisov bij elkaar, terwijl Athletic maar derde werd.
Niet alles hoeft beredeneerd te worden vanuit Nederland. Die marketpool werkt een status quo gewoon enorm in de hand.
0 0
wladimir
Voor de UEFA is het interessanter dat een grote club uit een groot land ver komt, omdat er dan meer kijkers zullen zijn. Een groot land zal Nederland nooit worden, maar Ajax kan wel weer een grote club worden. Een combinatie van goed beleid, een succesvolle jeugdopleiding, geld en samenwerking met andere clubs is dan essentieel.

Talent uit de jeugd laten rijpen bij een eredivisieclub. Op latere leeftijd met iets meer ervaring in Ajax 1 laten debuteren. Op latere leeftijd voor een hogere vergoeding verkopen aan een vaste afnemer in de premier league.
0 0
HeinJan
Het is meer omdat de mannen die veel geld neertelden voor de rechten (Murdoch, Berlusconi o.a.) erop stonden dat in ieder geval een deel van het door hun geïnvesteerde geld gegarandeerd bij clubs uit hun land terecht zou komen. Zij dreigden anders een eigen gesloten competitie te gaan beginnen waar meer geld te verdienen zou zijn.
0 0
wladimir
Ouwe mannen wiens rol is uitgespeeld. Alhoewel het bedrijf van Murdoch (Fox) nog wel wat in de melk te brokkelen heeft. Ik ben bang dat UEFA haar ziel heeft verkocht aan het Russische Gazprom om een nieuwe elite competitie te voorkomen.
0 0
HeinJan
Mediabedrijfje van Silvio draait ook nog op volle toeren hoor. Vorig jaar nog 700mln betaald voor de CL-rechten voor komende 3 jaar.
0 0
mvdk
Lol. Op unibet krijgt je bij een inleg van 1 euro, 1,10 terug, mits Ajax kampioen wordt. Als Psv er alsnog overheen zou gaan krijg je voor iedere ingelegde euro, 6 euro. Daar zijn ze dus als vrij zeker van de titel voor Ajax...
0 0
insectenverdelg
+ stadion inkomsten zijn ongeveer 6 miljoen bij CL. Maar ook de kampioenschapsbonus aan de spelers moet uitbetaald worden. En dat loopt ook de miljoenen in.
0 0
Cesc87
Als deze bedragen ook gegolden hadden in de periode 1994-1997, hadden we toen echt belachelijk veel geld verdiend.
0 0
Truus de Bakker
Dan hadden we Atouba al eerder kunnen kopen!
2 0
Truus de Bakker
Valt een beetje in het niet als we dit vergelijken met wat PL-clubs komend seizoen krijgen: nummer laatst krijgt 99 miljoen pond aan geld uit de tv-rechtenpot en de kampioen 156 miljoen. De overige PL-clubs een bedrag daar ergens tussenin. 1 pond is ongeveer 1.2 Euro waard.
1 0
wladimir
Precies de nummer laatst ontvangt alleen al meer TV gelden dan Ajax binnenharkt in een jaar dat het deelneemt aan de groepsfase van de Champions League. Beste strategie is om de door Ajax opgeleide spelers voor veel geld aan PL clubs te verkopen. Dat gaat het beste wanneer Ajax jaarlijks schittert in de Champions League.
0 0
WyZynDeBeste
Verhaal over Marketpool klopt niet hoor tenzij die hele verdeling is aangepast afgelopen jaar. Totale pot NL 8.5m zal best kunnen, was paar jaar geleden 7m maar is opgehoogd.

Hele bedrag gaat de deelnemer, als PSV het ook zou halen is het 40% PSV en 60% Ajax.

Kijk maar naar distributie tv gelden in 2010/2011 met 2 Nederlandse deelnemers en overige jaren waarin wij alleen in CL zaten.

Jaarverslagen Ajax meldt ieder jaar CL omzet van zo'n 21 miljoen excl. premies voor wedstrijdresultaten.

0 0
strafschop
De verdeling is met ingang van het huidige seizoen aangepast voor de periode 2015-2018.

Maar apart dat door de schrijver van het stukje niet gewoon bij de bron is gekeken, nl. UEFA.COM.
1 0
JipVR
thanks voor je input, zal het eens nakijken. AD (en andere media) schreven dit namelijk vorig jaar: "TV-gelden
Nederlandse clubs krijgen een aandeel van 8,5 miljoen uit de market pool, die dit jaar in totaal 482,9 miljoen bedraagt. De helft daarvan (4,25 miljoen) wordt verdeeld onder alle eredivisieclubs. Ajax krijgt van de andere helft na zijn uitschakeling in de voorronde nog 10 procent (0,425 miljoen), zodat er voor PSV 3,825 miljoen overblijft. "

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1037/Champions-League-Europa-League/article/detail/4141995/2015/09/14/Dit-kan-PSV-verdienen-in-de-Champions-League.dhtml
0 -1
WyZynDeBeste
Kijk, de Market Pool voor Ajax (enige deelnemer) was in 2014/2015 bijvoorbeeld 11.5 miljoen. Alle andere clubs krijgen hier helemaal niets van.

Tenzij een tweede club het haalt, dan is het 40% voor nr. 2 en 60% voor de kampioen.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/02/29/45/25/2294525_DOWNLOAD.pdf
0 0
DonAdam
Vanaf het lopende seizoen is er een verandering in de verdeling van de market pool gekomen. De helft van market pool wordt verdeeld n.a.v. de eindstand van de ranglijst van de CL deelnemers uit hetzelfde land, de andere helft wordt verdeeld n.a.v. de prestaties van diezelfde deelnemers in het toernooi. Clubs uitgeschakeld in de playoffs van de CL, m.a.w. de 4e voorronde, krijgen 10% van de market pool van hun land. Dat wil zeggen dat alleen PSV geld uit de market pool over het lopende seizoen krijgt; Ajax krijgt die 10% niet, want Ajax haalde de 4e voorronde niet. Conclusie: de dombo die dat AD artikel geschreven heeft, kan geen engels.


Market pool (€482.9m)

• The amount of €482.9m will be distributed according to the proportional value of each TV market represented by the clubs taking part in the UEFA Champions League (group stage onwards) and be split among the clubs participating from a given association.

• In accordance with the existing system, half of the amount representing the value of each market will be split among the clubs based on their performance in the previous domestic league championship and the other half will be paid in proportion to the number of matches played by each team in the 2015/16 UEFA Champions League.

• Each time that a club of an association represented by one or more clubs in the UEFA Champions League group stage is eliminated in the play-offs, 10% of the respective association’s market pool share will be allocated to the eliminated club. This is a new arrangement, which was not contemplated in the distribution system beforehand.
Bron: uefa.com
2 0
OpNaarNummer4
Hopelijk loot PSV gunstig voor de voorrondes en spelen we weer een keer met 2 Nederlandse clubs in de groepsfase! En laten we het dan is een keer allebei goed doen. Beide groep bij elkaar houden en waar nodig een echte versterking, dan kan je vanaf wedstrijd 1 vlammen!
8 -2
wladimir
Het feit dat weinig spelers op het EK zullen uitkomen is geen nadeel voor PSV. Willems en Narsingh hebben een contract tot 2017 en zullen waarschijnlijk vertrekken. Feyenoord dat overwinterd in de EL, Ajax en PSV in de CL zullen broodnodige punten opleveren voor NL.
0 0
Milan95
Het zit me wel echt dwars dat we (ervan uitgaande dat we kampioen worden) in 7 jaar 6x CL spelen, en dat we precies dat ene jaartje dat we het niet halen ze bij de UEFA de loting omgooien en PSV door een mazzel in pot 1 terecht komt. En volgend seizoen is dat geloof ik gewoon weer pot 3. Traditioneel potje Real Madrid dus weer.
1 0
wladimir
Bullshit. Het seizoen met Lyon en met Milan en Barca had Ajax kunnen overwinteren in de CL. Die seizoenen deed Ajax niet wat PSV dit seizoen wel deed. Of we hadden pech met die onterechte penalty voor Milan of de twee onterecht afgekeurde goals thuis tegen Madrid.

PSV heeft thuis gewonnen van United, Wolfsburg en die club uit Moskou. Puntje uit bij Manchester. Hartstikke knappe prestatie gewoon. Niet zeiken!
0 -1
AlexIbarra
Dat zit mij al sinds februari vorig jaar of zo dwars, toen we die titel uit het oog verloren. Het gaat er nog niet eens om dat je de 1/8 finales haalt als tweede en er dan kansloos uitvliegt.

Maar gewoon een keer niet bij Real of Barca lijkt me erg fijn, desnoods volgend jaar vanuit pot 3. Zodat je in een echte poule met 4 teams speelt om 2 plaatsen. In plaats van met 3 teams om 1 plek, omdat de nummer 1 al vaststaat.
Thuis niet winnen van Dortmund = meteen kansloos, dat werk.

Volgend jaar is een poule met Leicester, Leverkusen, Ajax, Viktoria Plzen ook een mogelijkheid. Dan zie je wel niet de allerbeste spelers ter wereld naar Amsterdam komen maar is er meer kans op lekker spannende wedstrijden.
0 0
ajacied277
Ik hoop dat PSV de CL niet haalt en in de 1e ronde van de EL eruit wordt geknikkerd. Ajax moet gewoon elk jaar kampioen worden, dan hoeven we ons ook niet druk te maken over de andere Nederlandse clubs, doen ze namelijk ook niet bij ons. Het enige wat ik PSV gun is een faillissement.
2 -6