Van der Hart wordt derde keeper

Lorenzovgortel, 01-05-2012 om 18:32, 14275 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

VERVANGER VERHOEVEN BEKEND - Ajax heeft de zoektocht naar een derde doelman voor het volgende seizoen beëindigd. De club heeft namelijk besloten dat het de opvolger van Jeroen Verhoeven namelijk al in huis heeft. A1 junior Mickey van der Hart zal vanaf aankomend seizoen aan de selectie van Frank de Boer worden toegevoegd. Dat heeft de jeugdige goalie zojuist zelf bekend gemaakt via zijn Twitter. 'En dan mag ik het eindelijk bekend maken, ik word volgend jaar derde keeper! Ben enorm trots op deze kans en ben ongelofelijk blij!!', aldus Van der Hart.

De talentvolle keeper is blij met de nieuwe situatie en laat dat ook via Ajax.nl merken. 'Na mijn contractondertekening pas geleden, dacht ik dat ik eerste keeper zou worden van Jong Ajax. Ik had geen idee dat er aan mij werd gedacht om Jeroen Verhoeven te vervangen als derde keeper. Dit geeft heel veel vertrouwen, omdat je als tweede A-junior bij het eerste mag aansluiten.'

Ook zijn teamgenoten zijn enorm blij voor de vriendelijke keeper. 'Iedereen is heel blij voor me. Ik heb hele leuke reacties gehad. Ik liep ook met een smile de kleedkamer binnen.'

Ook Van der Hart zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar het traditionele De Lutte gaan voor het afleggen van een trainingskamp. Iets wat hij nog niet helemaal beseft. 'Dat is heel mooi, want De Lutte is een begrip. Het is nog steeds een bizar gevoel, maar alleen maar mooi. Ik maak enorme stappen en hoop ze blijven te maken.'

De doelman is met zijn elftal bijna aan het einde van het seizoen. 'Nog twee wedstrijden te gaan', vertelt hij. 'Dit was een mooi seizoen. We kunnen kampioen worden, de NextGen Series was een prachtige ervaring en dan dit nieuws. Daar ben ik helemaal blij mee.'

Van der Hart moet zich dus nog twee competitiewedstrijden concentreren, dan gaat de focus naar iets anders. 'Ik zit in 6 VWO, ik heb dus examens', aldus de A1-sluitpost. 'Op 12 mei is de laatste wedstrijd en op 14 mei heb ik mijn eerste examen, dat sluit goed op elkaar aan. Ik ben wel begonnen met leren.' Ondanks zijn plek in het eerste elftal volgend seizoen, wil Van der Hart wel studeren. 'Ik heb het besproken met enkele mensen binnen de club, waaronder keeperstrainer Carlo l'Ami en allen hebben ze mij geadviseerd om het te doen. Zelf dacht ik aan Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Dat is te combineren met het voetbal, want volgend seizoen gaat dat héél belangrijk worden.'

Van der Hart werd op 13 juni 1994 geboren in Amstelveen. Hij tekende recent een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015. Van der Hart speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax, daarvoor speelde hij bij AFC.

(Foto: VI-Images)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA.Dj
Deze keeper weet wat hij doet hij is jong maar in de future cup heeft hij zich al genoeg bewezen tegen liverpool barcelona enzovoort gefeliciteerd van der hart.
0 0
afct
Dit doet mij goed de jeugd heeft de toekomst
0 0
ajax4perez
Hij verdiend het zeker!
Harde werker en zeker een jongen met potentie als die lekker mee kan trainen met L'ami en de selectie.
Als Vermeer over 2 jaar weg gaat en Cillessen het ook niet meer ziet zitten omdat hij niet genoeg aan spelen toekomt, komt deze man aan bod en heeft hij ook het gewenste niveau voor een 1e keeper.
Dan is hij 20 en dan mag je zeker niet klagen als debutant op deze positie.
0 0
AFCAKATWIJK
Als Vermeer vertrekt, ziet Cillessen het toch juist wel zitten ;)
0 0
DulceDesde
wat zou Opa Cor Trots zijn geweest
0 0
fc Barcelona_ke
Bizot zal in Amsterdam terug als hij tweede keeper kan worden, maar denk niet dat cillessen en/of vermeer zullen verlaten!!!
0 0
fc Barcelona_ke
bizot zal verkocht worden of weer verhuurd, maar wel eredivisionist
0 0
C.Eriksen10
en Bizot dan? Wel een groot risico dit hij is volgend seizoen net 18 jaar? vind het echt te vroeg, beter bizot derde en hij samen met peter bij Jong ajax. Waarom verleng je dan met Kramer? wat voor beleid is dit?

Hoelang is hij?
0 0
RobertoStrife
Stekelenburg was ook 3de keeper toen hij 18 was en Vd Sar ook. Hij is er gewoon klaar voor. Hoe doe je anders ooit ervaring op op hoog niveau? Een grote keeper word je niet in Jong Ajax, maar in Ajax 1!

Hij is volgens mij 1,88, maar weet het niet zeker.
0 0
dan300491
Courtois ? Dit is juist prima! Zeker omdat de kans dat je een beroep doet op je 3de keeper klein is en daarnaast zal die echt niet minder zijn dan de altijd aangetrokken matige keepers. Dit is beleid met een visie op de lange termijn.
0 0
Meesmuijres
Wie goed genoeg is, is oud genoeg :)
0 0
C.Eriksen10
Ik bedoel meer, dat hij de nodige ervaring mist om derde keeper te zijn. Je verhuurt Bizot met een achterliggende (hoop ik tenminste) gedachte. Hij heeft het niet slecht gedaan,alleen een blessure zat hem in de weg. Maar waarom verleng je met Chiel Kramer? Ik snap nu wel waarom Sergio Padt destijds voor AA gent koos. Als Keeper bij Ajax is er helemaal geen beleid of logische rangorde. Snapte ook nooit waarom Cilessen werd gehaald, terwijl je Padt al had. Daar gaan we bij Ajax nog echt spijt van krijgen....
0 0
jdvp1987
nou dat lijkt me heel duidelijk. je wordt verhuurd en moet niveau tonen. Schijnbaar laat deze jongen al een hoger niveau zien dan de eerder genoemde keepers. Als je de andere keepers nu laat gaan moet je straks weer een derde keeper halen en krijgen we hetzelfde gezeur als een paar jaar terug. Oude mannen waar niets voor terug te krijgen is.
0 0
Hwb
Hele goede zaak en mooi voor die jongen. Derde keeper hoort (zeker bij een club als Ajax) niet gehaald te worden, maar uit de eigen gelederen te komen. Keepers van Jong Ajax/A1 horen goed genoeg te zijn om in geval van nood bij te kunnen springen.

Snap zelf overigens niet helemaal waarom de derde keeper bij de selectie zit en bijvoorbeeld niet bij Jong Ajax, zeker in het geval van zo'n jonge gast. Hou zo iemand gewoon bij Jong Ajax en trek hem bij het eerste (ook qua training) als het nodig is.
0 0
Champy37
Ben ik het wel mee eens inderdaad. Hij zal overigens ook best zijn wedstrijden spelen in Jong Ajax, denk ik. Verhoeven speelde ook een aantal wedstrijden in Jong Ajax. Dus trainen bij het eerste, af en toe op de bank zitten bij het eerste (bij blessure)schorsing van Vermeer of Cillessen en af en toe wedstrijden spelen bij Jong Ajax. Ik denk dat dit de insteek van het technisch hart is.
0 0
RobertoStrife
Mooi zo, hij is er goed genoeg voor! Heerlijke keeper, heeft op mij een zeer sterke indruk gemaakt in de Next Gen.
0 0
Godenzoon24
Als Ajax iets uit de eigen jeugd bijna altijd heeft gehad is het wel een zelfopgeleide keeper!
0 0
Cello
Ik vind dit een zeer goede zaak en het is nog een zeer getalenteerde keeper ook. Natuurlijk nog jong, zeker voor een keeper, maar hij wordt ook niet voor niets derde keeper en krijgt daarmee natuurlijk alle tijd om zich op te werken de komende jaren.....
Ook een goede beslissing dus richting toekomst....
0 0
pizzapunt
mooi! de laatste tijd komen er voor de twee belangrijkste posities in mijn ogen, doelman en spits, veel te weinig talent door. Hoop dat we nu het Cruijff tijdperk gaat aanbreken weer een vdSar, Steek, Kluifert en Huntelaar tegenkomen!
0 0
Eriksen95
Dik verdiend! Is een stuk beter dan de derde keeper die we nu hebben..
0 0
daslogisch
Zo hoort t natuurlijk ook. Als je al bij voorbaat zeker weet dat je eerste keeper er een tijd uit zal zijn is t logisch dat je tijd, ruimte en geld investeert in een derde doelman van buitenaf. Pas wanneer je eerste twee doelmannen zwaar en lang geblesseerd zijn, moet je ook maar willen overwegen een vierde keeper van buiten af te halen. Laffe Jol heeft zich helaas nooit aan deze regels gehouden en wilde zich voor t meest vreselijke rampscenario nog tevergeefs proberen in te dekken. Gelukkig heeft de Boer dit (veel) minder..

vd Hart is een prima doelman wat mij betreft. Een keeper die ook potentie en dus toekomstwaarde voor Ajax 1 bezit. Zo erg is t helemaal niet wanneer ie drie wedstrijdjes op de bank moet zitten en mssn een keer wegens omstandigheden een helftje moet spelen in Ajax1. Dat is zelfs zoals t hoort bij Ajax. Heb ook veel meer vertrouwen in vd Hart dan in een Bizot, Hahn of Moes (ofzo, die met dat toernooi laatst de finale keepte, ook een penalty stopte maar verder een vreselijk slechte wedstrijd keepte)
0 0
ST
Talent deze jongen. Goede zaak.
0 0
boye04
Hehe. Wordt eindelijk eens nagedacht bij Ajax. Dit is een veel betere optie dan een keeper te kopen en vervolgens tussen de 300.000 en 500.000 aan salaris te betalen voor een keeper die hooguit 5 wedstrijden per jaar speelt.
0 0
babeldeman
Prima, Ajax is de jeugd.
0 0
afca3sterren
Goed zo jongen! Je hebt het verdiend. Een ijzer sterk seizoen gekeept. Zo hoort het, eigen jeugd gewoon door stromen. Ervaring of niet.
0 0