Ten Hag: 'FC Utrecht een tegenstander die uitdaagt'

BartVeenstra, 08-11-2019 om 13:50, 9085 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag kijkt met goede gevoelens terug op zijn periode als trainer van FC Utrecht. Aankomende zondag speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen de club uit de Domstad en daar is Ten Hag blij mee. 'Het is een tegenstander die uitdaagt', aldus de trainer tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

Ten Hag vertelt een hele mooie tijd gehad te hebben in Utrecht. 'Ik kijk er met een heel warm gevoel op terug, zelfs een prachtige tijd', is hij lovend. 'Ik weet hoe de rivaliteit er is ten opzichte van Ajax. Wij moeten ons wapenen', aldus de trainer, die zijn oude ploeg heeft zien groeien. 'Utrecht maakt een hele mooie ontwikkeling door en ze hebben nu een buitengewoon goed team. Er zitten een aantal verrassingselementen in. Het is daarnaast een goed collectief.'

FC Utrecht staat op dit moment op een vierde plek in de Eredivisie en is om die reden dan ook een tegenstander om rekening mee te houden. 'Ik ben blij met de tegenstander FC Utrecht, omdat die uitdaagt. We moeten alle zeilen bijzetten en een hoog niveau halen om ze van ons af te houden. We weten waar we voor staan zondag. We moeten professionals zijn en dat betekent dat je het maximale moet geven en dat is wat we hier eisen.'

Volgens Ten Hag treft Ajax het sterkste FC Utrecht van de laatste jaren. 'In mijn tijd hadden we de beschikking over een fantastische spits (Sebastian Haller, red.), maar dit elftal steekt ontzettend goed in elkaar qua balans. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en ik kijk daar met genoegen naar. De andere coaches hebben het elftal doorontwikkeld.' 

Denk jij dat Ajax met 3-0 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fc Barcelona_ke
Ten hag gaat mazraoui voorlopig eerst back kiezen ivm dest. Hoe kan nou? Dest zag ik geen verkeerd gespeeld, toch passeerde ten hag hem!
0 -1
AjaxAmsterdam
Ik vind wel dat Mazraoui zijn plek terug heeft verdiend. Wat speelde hij sterk tegen Chelsea!

En van Dest verwacht ik nog niet dat hij een heel seizoen constant presteerd. Het is zijn aller eerste seizoen op het hoogste niveau. Die krijgt zijn dip nog wel. Het is dus heel goed dat ten Hag met die twee rouleert.
1 0
Radie125
ha gelukkig weer een ploeg die uitdaagt
0 0
Redrum
Utrecht is een tegenstander die gewoon snoeihard over de knie moet.
0 0
OpaVerteld
Woensdag op TV Ten Hag langs de lijn in opperste concentratie en kreeg werkelijk waar een flash back naar Walter White a.k.a. mr. Heizenberg, hoofdrolspeler in de serie Breaking Bad.
Sindsdien let ik er op en begrijp waarom ik die associatie kreeg.
De gelijkenis is dikwijls huiveringwekkend :)
Denk dat het met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt.
1 0
DeGodenzonen020
'OpaVertelt' zou correcte spelling zijn. In uw tijd werd spelling vast even slecht geleerd en gewaardeerd als tegenwoordig.
0 -3
OpaVerteld
Dus u weet hoe mijn achternaam gespeld wordt...?
We zijn niet allemaal anoniem, Godenzoon (wat een vebeelding!)
2 0
Redrum
Erik is the danger. He is the one who knocks.
0 0
Ajacied33
Allemaal leuk en aardig die complimengen, maar ik verwacht gewoon winst, niks minder
0 0
GvanderK
Hij ook.
0 0