Operationeel directeur Arisz kondigt vertrek aan

ThijsZwagerman, 03-06-2019 om 10:05, 20194 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Operationeel directeur Rutger Arisz gaat Ajax per 1 juli 2019 verlaten. Arisz heeft de Raad van Commissarissen recent op de hoogte gebracht van deze keuze en de RvC heeft na overleg ingestemd met Arisz' beslissing, zo meldt Ajax middels de officiële kanalen. Arisz was sinds december 2016 in dienst van de Amsterdammers.

Leen Meijaard, de voorzitter van de RvC, legt uit wat de werkzaamheden van Arisz precies waren en hoe Ajax zijn vertrek voorlopig gaat opvangen. 'De heer Arisz heeft sinds zijn aanstelling meerdere complexe dossiers aangevat en resultaat geboekt. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan afdelingen die ondersteunend zijn aan voetbal. Daar zijn wij hem dankbaar voor. Zijn werkzaamheden worden, in elk geval voorlopig, verdeeld onder de overige vier directieleden. Wij wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.'

In een eerder stadium schreef De Telegraaf dat Financieel directeur Jeroen Slop Ajax wilde verlaten door zijn slechte ervaringen met Arisz. Slop koos er in de tussentijd voor om over te stappen naar de KNVB, waardoor er voor Arisz geen reden leek om ook te vertrekken bij Ajax. De vertrekkend Operationeel directeur doet in zijn afscheidsstatement geen uitlatingen over de reden van zijn vertrek, behalve dat het voor hem 'een logisch moment is om het stokje over te dragen'.

'Mijn vertrek bij Ajax komt op een moment dat het goed gaat met onze club. De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste', zo zegt Arisz.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Gaat waarschijnlijk naar PSV.
0 0
MankeNelis
Die roeivereniging?
0 0
martijndepro
Zijn gezicht verraadt voor mij al zijn elitaire afkomst en kruiwagen carriere.
4 -3
Cupmetgroteoren
Lol. Het is waarschijnlijk nog waar ook.
2 -1
Ozymandias
Het zou me niet verbazen als er geen nieuwe operationeel directeur wordt aangesteld. Vd Sar lijkt de afgelopen jaren enorm in zijn rol te zijn gegroeid en nu Overmars de hegemonie over het technische beleid heeft gerepen kan Vd Sar zich geheel richting op een rol als leidinggevende van de zakelijke kant van Ajax (met Geelen en Lenderink als ondersteuning). Ik heb veel vertrouwen in het Vd Sar-Overmars duo.
3 -2
Schip
Ik denk juist dat VdSar een ervaren OD achter zich nodig heeft en dat dit compleet verkeerd is gelopen met Arisz.

Hier op AS komt een directeur met moord weg, maar zoals Sar met de zaak Nouri is omgegaan, met de supportersrellen op verschillende locaties etc. is gewoon ontzettend zwak geweest. Het uitstekende sportieve jaar verhult dat. Dat bracht een goed humeur, ook bij Sar die duidelijk ontdooide.

Maar hij moet echt nog zat leren.
1 -1
Lazell
Geelen is een beest, Overmars doet het meer dan prima, maar wat doet Van der Sar goed? Even los van het feit dat we het afgelopen jaar zo geweldig deden, dat is voornamelijk het werk van de jeugdopleiding(Donny, de ligt, mazraoui) jeugdscouting (de Jong, Dolberg, Onana) en aankopen (Blind, Tadic, Tagliafico).

Edit: kan iemand van de minners mij uitleggen waarom ik een domme vraag stel? Of vertellen wat vd Sar goed doet? Ben serieus benieuwd naar een antwoord, aan minnetjes (of plusjes) heb ik niks.
2 -5
Kokakola
Bedankt voor de bewezen diensten...
0 0
Robbie en de Kock
Dat hebben ze keurig opgelost bij Ajax. Van de Sar en de RVC hebben hem de keuze gelaten; de eer aan je zelf of ontslag .
3 0
Cupmetgroteoren
Lol, dit soort gasten duiken straks ergens bij de KNVB op of bij een andere hoge functie bij een internationaal bedrijf, of krijgen een luxebaan in een of andere RvC. Ik snap daar nooit wat van. Ze hebben bewezen onkundig te zijn en laten een puinhoop na, maar toch zie je ze weer ergens opduiken. Dit terwijl er in de samenleving een hoop echte competente mensen zijn die geen kansen krijgen. Het is de omgekeerde wereld.
3 -1
Ajax114
Ik begrijp het inmiddels wel. Het is deels omdat zo'n incompetent persoon wordt aangesteld door andere losers en vaakj gaat het om de kennissen die je hebt en niet om de kennis die iemand heeft.
0 -1
Marcw1972
Je hebt helemaal gelijk. Dat zie je ook in de publieke sector: ministers, burgemeesters of wethouders die moeten aftreden, komen zo weer ergens anders aan een mooi baantje. Het houdt elkaar allemaal in stand.
3 -1
AjaxDaniel
Jep, ik been geen FvD stemmer maar met het baantjescarrousel hebben ze wel gelijk
0 0
afcas
Fvd doet er net zo hard aan mee hoor... Dat is gewoon zieltjes winnen wat ze doen zonder er daadwerkelijk achter te staan...
2 -2
Noxin
Mooi zo, weg met deze engnek.
2 -1
Gecko
Opgeruimd staat netjes
1 -1
laling
Ja, Ja, tijd voor een nieuwe stap na 2,5 jaar dienstverband.
Wie gelooft dat,
Het zal allemaal wel.
1 0
pizzapunt
Tijd voor een fout grapje...

Ariszvederci!
11 -1
Bjorn
Lijkt me duidelijk dat er iets niet goed zat rondom hem binnen Ajax.
1 0
JohnTB
Hij zegt dat ie een strategie heeft neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd...Hij gelooft zijn eigen onzin. De vlag gaat uit bij het personeel van Ajax nu deze man vertrekt.. !
6 0
Redrum
Het gaat steeds beter met Ajax!
6 -1
Danos
Waar kan ik solliciteren ?
0 0
pizzapunt
Als je dit moet vragen ben je niet geschikt voor deze functie! ;)
6 0
Danos
ja op die manier zijn ze aan deze directeur gekomen ;-)
0 0
Caparzo
Sar heeft iets gezegd als “we denken dat het beter is dat je naar wat anders gaat uitkijken Rutger”, en dat is dan dus “een logisch moment” voor een nieuwe stap. Zo gaat dat.. :)
4 0
mgtow
Hopelijk goede vervanging want wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen. ;-)
5 0
Schwalbino
Had dus eigenlijk niets met het voetbalgedeelte te maken.
0 0
Tomajax1990
Huh? Het verhaal begint dat leen meijaard gaat uitleggen wat de werkzaamheden waren om vervolgens niet uit te leggen wat de werkzaamheden waren. Ja complexe dossiers aangevat? Dus hij was een soort de detective??
3 0
scstan94
Knap dat schijnbaar iedereen hier weet hoe Arisz functioneerde bij Ajax. Hij gaf leiding aan de ondersteunende afdelingen en is hoe je het ook went of keert mede verantwoordelijk voor het huidige beleid en het huidige succes.

Of kan iemand concreet aangeven wat hij niet goed heeft aangepakt?
1 -5
NoFX
Hij was o.a. verantwoordelijkheid voor de veiligheid rond jeugdwedstrijden op de Toekomst. Daar heeft hij laatst niet zo'n goede beurt gemaakt, door de risico's bij Ajax o19 - Feyenoord o19 lichtelijk te onderschatten. Wellicht is dat de druppel geweest, want die blunder kan grote gevolgen hebben voor het overleg omtrent meereizen van supporters naar uitwedstrijden bij de klassieker. Bovendien was het ook geen fraaie reclame voor de club. Dan ben je dus incompetent en moet je wieberen.
3 0
MisterAFCA
Ben jij het Rutger? ;-)
1 0
scstan94
Nee sorry,

Persoonlijk heb ik ook een negatief beeld van deze man, puur door het verhaal wat naar buiten gekomen is na de wedstrijd tegen AEK. Maar ben gewoon benieuwd op basis waarvan hij ontslagen is, of volgens de meeste hier ontslagen zou moeten worden. Aangezien over het functioneren van deze man vrij weinig naar buiten is gekomen.
1 0
Schip
Hij is operationeel directeur. Dan moet je zichtbaar zijn in je aansturing, (goed) communiceren bij incidenten, preventieve maatregelen nemen bij wedstrijden met een hoog risico gehalte zoals uit bij AEK of in de mini klassieker etc. Hij was volkomen afwezig, zelfs in de nasleep kwam er niets zinnigs uit.

Verder heeft AJax zelf in een formele reactie naar de Telegraaf toe erkend dat Arisz zich heeft misdragen na teveel te hebben gedronken na een CL wedstrijd en mensen te enthousiast te hebben omhelsd. Waarvoor excuses. Yeah right.

Er werd al bericht dat hij en Slop slecht lagen en Slop vertrekt kort daarna.

Deze man is een wandelende ramp. Zowel qua PR als qua inhoudelijk beleid.

Hoe fijn zou het zijn als je iemand als Gerbrands kunt halen: stabiel, wars van schijnwerpers, inhoudelijk erg sterk. Waar hij komt wordt gepresteerd en bestaat (relatieve) rust in de organisatie.

Ze zijn er wel, maar AJax trekt snel van die glamour boys aan. Gelukkig is Siemerink dan weer het tegenovergestelde. Die solliciteerde ook zelf, maar trekt nooit de microfoon of camera naar zichzelf toe, geeft geen of amper interviews waarin hij laat merken zichzelf zo belangrijk te vinden - ik ken een teambegeleider die dat wel graag deed - terwijl hij een sportman en coach van formaat is geweest.

Lijkt me erg belangrijk om naast / achter Sar en Overmars een rustig, ervaren en sterk klankbord te hebben. Open deur, maar daar is nogal wat te winnen met alle turbulentie om Ajax heen.
11 0
Indojood
Mooie reactie!
0 0
scstan94
Oke thanks.
De veiligheid rondom wedstrijden voor zowel uit als thuis supporters heeft hij inderdaad een aantal keer onderschat met gelukkig voor hem (net) geen desastreuze gevolgen. Het kan natuurlijk dat vanuit PR technisch oogpunt Van Der Sar naar voren wordt geschoven als vertegenwoordiger en dat Arisz (misschien ook wel door gebrek aan capaciteiten) op de achtergrond wordt gehouden.

Blijft wel apart dat de functie van Operationeel directeur de laatste jaren het minst stabiel is, terwijl dit op voorhand een positie is waar je normaal gesproken uit de wind zit. Nu hopen dat de RVC inderdaad een bekwame rustige vakman weet te vinden, die voor een langere periode structuur brengt in de organisatie.
0 0
ajaxxcied4life
Klasse reactie.
0 0
MisterAFCA
De meeste weten hier net zoveel als jij en ik. De mening is gevormd door stukjes uit de Telegraaf en dergelijke. Echte insiders zitten niet op showtime. Maar we weten allemaal wel dat er bij rook meestal vuur komt kijken. Als hij echt zo goed was in zijn werk en van onbesproken gedrag, had Ajax hem niet zo ‘makkelijk laten gaan’.
1 0
Schip
Die mening is ook gevormd op basis van formele reacties van Ajax en de taken en verantwoordelijkheden van een operationeel directeur.
1 0
MisterAFCA
Zou hij de enige echte verlosser zijn? De nieuwe Messias’?
0 -1
Ruff Rhythim
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118236/tg-ajax-directeur-arisz-misdraagt-zich

Dat alleen al was reden genoeg om hem de deur uit te trappen.
3 -1
Ruff Rhythim
Deze misgast ben je liever kwijt dan rijk.
Dat het nog zo lang heeft geduurd kan je je vraagtekens bij zetten.
1 0
Schip
Incompetente bestuurder. Heeft overal te laat of niet ingegrepen.
0 0
masterrr
Kun je weinig over zeggen, maar vond hem wel een vreemde eend in de bijt. En dat niet op een positieve manier
0 0
behangdelul
Bij de opsomming van zijn activiteiten en het verdelen van zijn werkzaamheden klinkt het alsof hij prima misbaar is....
1 0
Ajax114
Wat een mooi nieuws. Walgelijke man die niets heeft toegevoegd en zich alleen maar heeft misdragen. Onbegrijpelijk dat Ajax via een headhunter hem heeft aangenomen
1 -1
Lazell
Niet alles geloven wat De Telegraaf en Veronica Inside zegt. Die zitten er wekelijks naast met heel veel zaken. Maar het zaakje stinkt wel, alleen zullen we nooit echt weten hoe het allemaal is gegaan.
0 0
Mazraoui
Mike Verweij van De Telegraaf zegt dit erover:

#Ajax heeft Rutger #Arisz per direct op non-actief gesteld, maar communiceert dat de operationeel directeur zelf vertrekt. Arisz lag intern al lang onder vuur.
0 0
FWAjacied
Intern als in intern bij De Telegraaf? Die waren de laatste tijd al met een behoorlijke campagne bezig om hem eruit te werken.
0 0
Mazraoui
Net of Ajax zich daar door laat beïnvloeden. Het is geen schoolplein
2 0
FWAjacied
Nee natuurlijk niet, maar ook omdat je buiten de Telegraaf amper iets over zijn functioneren hoorde. Waarom zou Ajax sowieso liegen over het vertrek van Arisz? Zijn ze niet verplicht om hier de waarheid over te vertellen als beursgenoteerd bedrijf?
0 0
Mazraoui
Ze hebben hem mogelijk zelf de keuze laten maken. Zeg overigens niet dat wat Verweij zegt sowieso klopt. Alleen dat Ajax zich niet zo zal laten beïnvloeden door een krant die wat artikelen geschreven heeft. Er was sowieso geen storm gaande de laatste tijd
2 0
MisterAFCA
Als Rutger een brief schrijft met daarin zijn opzegging is hij formeel zelf opgestapt. Gebeurt in de politiek, bedrijfsleven en dus ook bij Ajax. Is vrij normaal dus. Rutger heeft zichzelf een beetje onmogelijk gemaakt met bepaalde optredens heb ik begrepen en krijgt nu de kans om met een schoon CV op te hoepelen.
2 0
ajaxxcied4life
Dit komt lettetlijk uit de lucht vallen.
1 0
ajaxxcied4life
*haast letterlijk uit de lucht vallen.
1 -1