Ten Hag haalt Gravenberch en Lang bij selectie

BvdPloeg, 13-03-2019 om 12:20, 22226 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag heeft voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle op woensdag twee middenvelders uit Jong Ajax bij de selectie gehaald. Omdat naast Frenkie de Jong en Hakim Ziyech ook Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp niet inzetbaar zijn, mogen Ryan Gravenberch en Noa Lang hopen op minuten.

De Wit liep maandag bij Jong Ajax al na vijf minuten een diepe vleeswond op in zijn knie en is daar nog niet van hersteld. Meerdere media melden daarnaast dat De Jong en Ziyech met pijntjes kampen na Fortuna Sittard-thuis en om die reden buiten de selectie worden gelaten. Jurgen Ekkelenkamp, die recent nog inviel in het eerste, is twee weken geleden geopereerd en herstelt daar nog van.

Lang en Gravenberch sterkhouders

Er komt zodoende ruimte in de selectie voor Gravenberch en Lang, twee sterkhouders uit de beloften. Gravenberch werd maandag al bij rust gewisseld tegen Jong AZ, waarschijnlijk met het oog op PEC. Lang speelde de volledige wedstrijd en was verantwoordelijk voor de 1-1. Met zijn goede spel op tien bij de beloften verdiende hij deze maand al twee keer een plekje in het Elftal van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. 

Ajax speelt woensdagavond om 18.30 uur de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel was door de KNVB verzet om Ajax alle tijd te geven om zich voor te bereiden op de return in de Champions League tegen Real Madrid. Bij winst in de Johan Cruijff ArenA verkleint Ajax het gat naar koploper PSV tot twee punten. PEC Zwolle is de nummer dertien. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax twee of meer goals maakt tegen PEC Zwolle? Zet dan in en krijg vier keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Lekker met je vaste 9 spelen. Schöne en Labyad voor de jong en Ziyech. Als de situatie het toelaat na 60 minuten lekker rouleren. Ik teken voor een 3-0
1 0
Ansjo
Ik mis toch elke keer weer een echte vleugelaanvaller op de bank. Labyad, Sinkgraven enzo zijn niet echt geboren vleugelaanvallers. Lang volgens mij ook niet of wel? Cerny daar heb ik echt 0.0 geloof in en dat vind ik typisch zo'n speler die alleen maar met zichzelf worstelt.
3 -3
geDaante
Daar speelt Ten Hag niet mee, die speelt 4-2-3-1 met drie 10-en, waarbij de man op 10 een lopend type is.
0 -1
MPAjax
Gravenberch heeft soms moeite met concentratie dus het is niet gek dat hij niet al meegedaan heeft, heb wedstrijden gezien van hem dat zijn houding uitstraalt dat het hem niet uitmaakt terwijl je in het eerste altijd scherp moet zijn, jezelf moet verplichten scherp te zijn. Dat is de juiste discipline als je mee wilt doen met het eerste van Ajax aangezien er veel op het spel staat.

Heb hem daarom ook niet betrapt een bepalende factor te zijn voor Jong Ajax in moeilijke fases van het seizoen of wedstrijd, dat had hem namelijk sneller door laten schuiven op de plaats van bijv. Schöne als vd Beek of de Jong niet fit was. Dat had beter geweest dan dat Blind verder op het middenveld had komen te staan.
0 -1
Mazraoui
Klopt hij heeft talent maar vraag me af of hij de juiste mentaliteit voor de top heeft
3 -1
MPAjax
Ja jammer want zijn techniek is goed maar het lijkt alsof hij wakker geschudt moet worden soms.
2 0
Mazraoui
Als je dat nodig hebt terwijl je traint met gedreven jongens als De Ligt en Tadic ...
2 0
MPAjax
Stuk onzekerheid over zijn toekomst misschien door zn zaakwaarnemer die al bezig is met een nieuwe club want dat is Raiola en die houdt zn spelers niet scherp maar zichzelf graag rijk. Dat zag je ook aan Kluivert die was ook niet 100% bezig met Ajax en koos bij interesse meteen voor een andere club op aanraden van zn zaakwaarnemer.
2 0
Mazraoui
Is uiteindelijk de keuze van de speler zelf. De Ligt zal niet met hem in zee zijn gegaan als Raiola een onruststoker is
0 -2
Suarez16_
Echt zo'n avond waar we punten verspelen. Ziyech en De Jong niet fit. Nog nooit verloren van zwolle thuis. We moeten winnen om over 2 weken tegen psv het in eigen hand te hebben, dus er staat redelijk wat druk op. Als we binnen 30 minuten niet voor staan gaat het publiek morren wat tegen ze kan gaan werken. Zondag is az uit, dus daar verwacht je dat het moeilijk wordt, maar ondertussen verpesten we het vanavond al en blijkt az een walk over te zijn. Alle ingredienten aanwezig voor een typisch Ajaxduel.
1 -13
Gregoboy
Dag doei, als je geen vertrouwen in je jeugdspelers hebt, dan hoef je er maar liever niet voor uit te komen. Alleen positieve vibes. Negatieviteit komt niks goeds van :)
0 0
Ansjo
Ik wil weleens zien hoe Ajax speelt zonder Ziyech. Hij is heel vaak belangrijk maar hij verspeelt ook net zo vaak heel veel ballen of met rare schoten die alle kanten op vliegen. Ik ben benieuwd hoe het loopt als zijn vervanger wat solider speelt met minder balverlies. Natuurlijk ook wat minder creativiteit en dreiging waarschijnlijk. Ben gewoon benieuwd.
1 0
BrandjeXL
Dat heb je dit seizoen toch al kunnen zien of was je vergeten dat Hakim een paar wedstrijden mistte door een, ik meen, knieblessure
0 0
apeldoorner
gaan we ons nu serieus zorgen maken om een potje tegen Zwolle thuis ? of komt het door het vroege tijdstip ? kom op zeg. Net als tegen Fortuna is dit gewoon een pot die je bij de aftrap al gewonnen hebt. Speel je goed, hoog tempo win je met 4-0 ...5-0... speel je loom, slap, win je nog..met 2-0
2 0
Libero
Juist!
1 0
Babangida83
Jij verwoord precies de mentaliteit waarmee we al eerder punten verspeeld hebben, onder meer tegen Heerenveen thuis.
0 -3
Ozymandias
Maar de mentaliteit van apeldoorner heeft geen invloed op het spel van Ajax.
2 0
apeldoorner
nou onderschat je me Ozy ;-)
0 0
apeldoorner
ja, en met die mentaliteit verloor madrid zeker van ons.... volgens mij hadden van Heerenveen gewoon gewonnen als er een paar houdbare ballen niet ingingen en we een pingel erin zouden schieten en daardoor 4-1 gemaakt zouden hebben. Ajax speelt eindelijk weer een goed seizoen op een paar potten na, maar altijd direct paniek als we spelen tegen clubs als Zwolle...en dan nog wel thuis ook. Sorry, dat gaat er bij mij niet in... we zijn niet een of ander amateurclubje uit de 4e klasse die van de koploper kan winnen en daarna van de nummer laatst verliezen omdat de rechtsback toevallig een bruiloft heeft gehad de avond ervoor en de keeper te laat is omdat hij in de file stond na z'n flirt met de secretaresse van het werk... come on
1 0
JPM
Wat zwets je toch allemaal..
0 -2
Libero
wzawzdb "zwetst" ie.
1 0
Wout1988
Zwolle met een b elftal
2 0
AlexIbarra
Ik ben er ook niet gerust op maar denk niet dat het publiek vandaag gaat morren.

Misschien is het voor de scherpte wel goed dat Ziyech en De Jong er niet bij zijn. Frisse jongens erin en de rest weet dat ze soms een stapje extra moeten doen.
Hopelijk was 3 weken dip in jan-feb genoeg om rest vh seizoen niet te verzaken.
0 -2
Koningtoto
Dit wordt een ware walk over man. Ajax is op stoom en door niemand in Nederland meer te stoppen.
4 0
Suarez16_
Ik hoop het ook, als het lang 0-0 of 1-0 blijft zie ik zwolle zomaar een puntje mee nemen. Hopelijk net zoals zondag i de 23ste minuut 2-0 en de pot rustig uit ballen.
0 -1
Rentokill
Terecht. Lang lijkt op 10 zn plek gevonden te hebben. Ben heel benieuwd naar zijn ontwikkeling. Kan ook als vleugelspits.

Ik vermoed dat Veltman als RB zal spelen: ritme opdoen zodat hij tijdens de schorsing van Mazraoui op niveau is. Wie had dat verwacht. dat hij zomaar nog even .

Mazraoui op het middenveld proberen kan ook.
2 0
geDaante
Ten Hag kennende zal Lang op links- of rechtsbuiten gezet worden, daar Ten Hag kiest voor een lopende 10 op 10, en handigere 10-en zoals Tadic en Ziyech, op de flanken.
3 -1
appeltje
Afgelopen zondag was niet zo toch?
0 0
MPAjax
hij was overal, een 10 in de vrije rol dus
2 0
geDaante
Maar dan dus waarschijnlijk vanaf de flank.
1 -1
Chris86
Zit Cerny niet bij de selectie? Kan nergens de volledige selectie vinden..
0 0
appeltje
Probleem met Cerny is dat hij niet meer bij Jong Ajax mag spelen als hij een basisplaats in het eerste heeft of een helft speelt voor het eerste in de Eredivisie.
0 0
Libero
Dit is een andere speelronde dan aankomend weekend.
0 0
CruyffFootball
Cerny zit al weken niet bij de selectie terwijl hij fit is en we niet dik zitten in de buitenspelers.
Heel vreemd.
0 -1
FWAjacied
Wordt die nog wel ooit bekendgemaakt?
0 0
AJAIXIXIXI
Nope, normaal altijd 1 dag van tevoren maar Ten Hag wou dat niet meer.
0 0
afcasven1995
Heel irritant vind ik dat
0 0
Chris86
Helder; dank!
Overigens zal het wel niet aangezien hij maandag de hele wedstrijd speelde. Hij oogt weer fit en gretig dus zou bij het ontbreken van Ziyech wel interessant kunnen zijn.
0 0
AJAIXIXIXI
Ik zou bij afwezigheid van Ziyech op dit moment liever Lang willen zien als Cerny. Lang is wat beter in vorm en lijkt me ook beter te vergelijken met Ziyech.
2 0
JPM
"Omdat De Wit en Ekkelenkamp geblesseerd zijn, worden Gravenberch en Lang bij het eerste gehaald".

Omgekeerde wereld dit. Dat hoort de standaard pikorde te zijn.
5 -4
CruyffFootball
Exact.
0 -2
Web
En ze zitten er bij, en dan?
2 -2
Joseph
Had Gravenberch toch liever bij o19 gezien dan op de bank tegen PEC.
5 0
Pheadrus
Het staat natuurlijk heel goed (na de uitschakeling Youth League) om 2 jeugdspelers er bij te halen. Maar er zit maar 1 dag tussen hun wedstrijd van maandag tegen Jong AZ en de wedstrijd van vanavond. De regel is om minimaal 2 dagen tussen wedstrijden aan te houden. Daarnaast zijn Labyad, Veltman, Sinkgrave, Dolberg allemaal fit en uitgerust. Het zou heel vreemd zijn als een of beide gaan spelen.
1 -2
Schip
Onvoorziene omstandigheden. Als mensen uitvallen met blessures in een wedstrijd, wil je wel opties hebben. En voor deze gasten is het natuurlijk goed om bij de selectie te zitten.
1 0
wolterx
Gravenberch heeft een helft gespeeld, ik verwacht dat hij gewoon in gaat vallen als de stand het toelaat. Dit seizoen hebben meerdere spelers kort achter elkaar meerdere wedstrijden gespeeld. Timber speelde helft tegen FC Eindhoven en dag erna volledige wedstrijd bij de o19. Gravenberch gaat nu de 90 minuten niet halen, fysiek zal dit het probleem niet worden.
2 -1
altijdwelwat
Jammer dat er een blessure van de Wit voor nodig is, maar beide en zeker Lang hebben het wel afgedwongen.
1 -2
MPAjax
ten hag kiest voor de wit vanwege zijn mentale kracht, dat heeft lang soms te weinig, zijn mentale zwakte werkt soms zelfs tegen hem en haalt het moraal van het team naar beneden omdat hij zo graag de beste wil zijn vrijlopen is niet altijd even goed, zijn techniek is wel verder ontwikkelt, dat is zijn kracht
1 -1
Web
Zou jij willen dat Gravenberch op dezelfde manier gebruikt word als de Wit?
Eens in de maand 15 minuten spelen?
Ik in iedergeval niet, veel minuten maken in Jong Ajax.
8 0
JariJari
Nee, maar ik heb ook respect voor hoe De Wit gebruikt wordt. Hij heeft al een wezenlijke bijdrage geleverd aan Ajax 1 op een jonge leeftijd en zonder extreem talent. Hulde voor zijn instelling en werklust!
2 -1
altijdwelwat
Je hebt gelijk !
4 0
Dexy
Mooi zo, hebben ze beide op basis van hun recente prestaties verdiend.

Hopelijk gooien we de wedstrijd snel in het slot, zodat deze twee kunnen invallen.
1 -2
Sampaoli
Heerlijk nieuws! Nou snel contract verlengen van Lang voordat hij gratis de deur uit wandelt deze zomer.
4 -1
Joseph
Ik denk dat het een hele goede test is, zijn beste vriend koos schaamteloos voor AS Roma toen het even kon, Lang kan laten zien dat hij wel voor Ajax kiest.
2 0
AJAIXIXIXI
Hoopte ik al op! Zou ook mooi zijn als ze allebei minuten kregen.
1 -1
Koningtoto
Gravenberch had gisteren moeten spelen....
4 -2
ricky10
Ik denk dat maandag al bekend was dat Gravenberch met 1 mee moest gezien zijn wissel in de rust bij jong
3 0
Libero
Dat lijkt me wel, ja.
0 0
mvdk
Ajax 1 is het belangrijkste. Alles daar onder moet zo goed mogelijk opgeleid worden zodat ze in Ajax 1 terecht komen. Het is leuk voor de jeugd om titels te kunnen winnen, maar maar ik heb liever dat Ajax 1 kampioen wordt en het goed doet in de CL dan het team in de youthleague, die er puur is om spelers klaar te stomen voor het grote werken, zoals vanavond dus.
1 0
Pheadrus
Het is een goed idee om een succes prioriteiten-lijst te maken;

1) Ajax1 in de CL - doel; geld en aanzien in de wereld
2) Ajax1 in de competitie - doel; CL halen, schaal pakken, supporters feestje
3) O19 in de Youth League - doel; opleiden en aanzien als beste jeugdopleiding
4) O19 in de competitie - doel; opleiden en kampioen worden om YL te garanderen
5) Ajax1 in de KNVB beker - opleiden en beker pakken, supporters feestje
6) Jong Ajax competitie - Opleiden. Hoog eindigen is bijzaak

Op basis van dit lijstje vind ik dat er ongelukkige keuzes zijn gemaakt rond de Youth League wedstrijd.
0 0
Koningtoto
En jij denkt dat hij basis gaat spelen straks? Ik geef je een krat bier als dat zo is. Voor de uitstraling van de club is de YL winnen ook belangrijk. Om vanavond van PEC te winnen, heb je Gravenberch niet nodig. Dat de Jong en Ziyech niet kunnen spelen is een geluk bij een ongeluk. Veltman moet ritme krijgen Mazraoui naar Ziyech zijn positie, de Jong kan je Schöne voor brengen. Voor de rest hoef je niks te veranderen, wat je ook zeker niet moet doen, als je Heracles even in je achterhoofd houdt.
0 0
Web
Daar draait alles om, de rest is bijzaak.
Hier denken velen daar anders over.
0 0
Pheadrus
Zie prioriteiten lijstje. Volgens mij zijn we het best allemaal met elkaar eens.
0 0
Koningtoto
Jij vond de Boer ook uitstekend presteren de laatste 1,5 jaar.
0 0
Web
Waar gaat dit over?
Ten eerste is dat niet zo
Ten tweede slaat dit helemaal nergens op.
Kun je ook gewoon blijven discuseren over dit onderwerp?

Ik geef maar mijn mening, en probeer het te onderbouwen, niks meer of minder.
1 0
Koningtoto
Ik onderbouw mijn mening over het algemeen ook. Heeft alleen vrij weinig zin hier, aangezien een plus of min genoeg is om je er van af te doen. Maar ten eerste, dat is wel degelijk zo, google even frank de boer - Web en je kan alles heel simpel terug vinden. Ten tweede, Gravenberch is bijna 17, niet bepalend in Jong Ajax, zal dat ook niet zijn in Ajax 1. Dat kun je ook niet van hem verwachten. Een ieder die dat verwacht, heeft het een beetje mis. Maar hij kan wel, ondanks zijn jonge leeftijd belangrijk zijn in onder 19. In een belangrijke pot voor Ajax. Ajax is aan alle kanten bezig met exposure, maar dit laten ze varen. Ik begrijp dat gewoon niet. Als je de mogelijkheid hebt, stel dan je beste spelers op, in een wedstrijd waar het er echt om gaat.
1 0
Web
Ik was tegen het afvallen van Frank
Maar het meerdere malen gezegd, dat Frank twee jaar te lang gebleven is.
En dat ik de eerste twee jaar wel van het Ajax onder Frank genoten heb.

Er is toch niets mis mee als je hier anders overdenkt. En een ander inzicht in heb, zijn er wel meer die dit vinden, ook binnen Ajax zullen daar de meningen over verschillen, het zal nooit dat alle beleids bepalers daar hetzefde overdenken.
Het is ook niet dat er aan ene kant niets van klopt, ende andere kant wel?

Die plusjes op minnetjes doet mij niets, ik vind het al raar dat is überhaupt kan.
0 0
Koningtoto
Je verdedigt Frank tot op het bot. Is je goed recht hoor, ik heb ook respect voor hem. Alleen zijn laatste 1,5 jaar was bagger. Maar voor mij voor altijd een held.

Maar weer even terug naar Gravenberch. Jij vindt de ontwikkeling voor het eerste het belangrijkst. Iedereen denk ik wel, maar heb je niet een heel klein beetje het gevoel dat het voor alles en iedereen rond Ajax beter was geweest als Ryan gewoon tegen Lyon gespeeld had? Dan had hij jong az gemist, poeh en vandaag misschien niet op de bank gezeten, poeh.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik ben er tegen dat Ajax dispensatie spelers gebruikt maar de grootste talenten die normaliter gewoon speelgerechtigd zijn hadden moeten spelen. Sowieso was de opstelling die Heitinga maakte belachelijk.
4 0
afcas
helemaal mee eens. kijk naar nouri, vd beek en cerny. die werden juist terug gehaald om om te leren gaan met het aspect leiderschap. het team op sleeptouw nemen. ook toen zij al de dragende krachten waren bij jong. gravenberch is echt niet verder dan die jongens toentertijd... zelfde geldt overigens voor lang die hier ook meer van geleerd had dan van een nietszeggend potje tegen jong az...
3 0
Web
Niets zeggende potje, uit het oogpunt van belangrijk geef ik je gelijk
Maar de weerstand in Jong Ajax is vele malen groter dan de potjes in YL
Fysiek veel meer te leren.

Bovendien wist men binnen Ajax dat Frenkie en Ziyech niet fit zijn.
Wat wij gisteren niet wisten, nu maken ze vanavond misschien wel minuten in het eerste, als de stand dit toe laat
2 -3
BrandjeXL
JA is vele malen groter? JA is een gedrocht waar amper talent uit doorbreekt. De echte grote talenten slaan JA over en gaan direct naar Ajax 1. JA is opvulling en nu zelfs spelers terugkomend van een blessure niet meer mee mogen doen heeft het helemaal zijn functie verloren. Nu niet gaan komen dat Gravenberg in JA speelt want die heeft JA helemaal niet nodig om het eerste te halen.
0 -3
Knalpot
Gravenbergh zou best vanuit de 019 in 1x de stap naar het eerste kunnen maken, maar als je hem daar geen speeltijd kan geven omdat er simpelweg gewoon beteren zijn dan is JA een veel betere leerschool voor hem dan potjes in de O19 die hij ontgroeit is.
1 0
BrandjeXL
Hoe deden ze dat vroeger dan toen er geen JA was? Juist toen kon het allemaal prima. Je speelde wekelijks je wedstrijden in A1 toen nog en zat zondag bij het eerste op de bank. Wellicht brak er toen minder door maar wat er dan ook door brak was fantastisch. Zodoende kan je veel sneller afscheid nemen van de middelmaat en wat afviel vond altijd wel onderdak bij een andere club. Juist met JA hou zelf veel meer diezelfde middelmaat.
0 -1
afcas
als de stand het toelaat heeft het al geen nut meer... dan is de weerstand er niet meer. ook is jong az niet zo goed als de o19 van lyon...
0 0
Knalpot
Ja hoor franse jongetjes van 16/17 zijn beter dan hollandse knapen van 22 en 23. Misschien hebben ze meer in hun mars en zijn er 1 of 2 van zo'n technisch hoog niveau dat je ze individueel beter zou kunnen noemen. maar zowat in alle andere aspecten liggen dat soort jochies nog mijlenver achter.
1 -1
afcas
hahahahhahaha jezus je snapt er echt niks van he? op 2 spelers na was complete basis 18+. veel van hen met afrikaanse roots en daardoor al een beter fysiek. dit jong az had 2 spelers die te matig werden bevonden voor jong ajax in principe waarvan 1 op een onnatuurlijke positie en voor de rest nog een hoop non talenten die al een leeftijd hebben bereikt waarbij je zegt, oke die komen sowieso tekort voor az 1. dit jong az had gewoon pak slaag gehad van dat lyon o19...
1 0
Pheadrus
Er zijn 38 KKD wedstrijden. Helemaal niet erg om er een te missen om, ter afwisseling, een internationale Youth League wedstrijd te spelen.
1 0
Web
In principe heb je daar gelijk in.
Maar ze hebben daarvoor gekozen.
En wat blijkt nu.
Bij Ajax wisten ze dat Ziyech en Frenkie niet fit zijn, nu heb je kans als de wedstrijd het toe laat? minuten te maken in het eerste.
1 0
Dexy
Tja, maak dat Johnny maar wijs... Die geeft liever de voorkeur aan houthakkers als Ter Heide.
2 -2
IboAFCA
John had waarschijnlijk alsnog de voorkeur aan Ter Heide gegeven
1 -2
Web
Vreselijke negatieve opmerking.
Denk jij nu echt dat Heitinga, Gravenberch en Lang niet beter vind dan Ter Heide.
AS stikt het van de papegaaien, elkaar maar naroepen
6 -1
1738
lang en gravenberch mogen niet meer met 019 meespelen ze willen voor hun ontwikkeling alleen nog dat ze meespelen met jong of het eerste
2 0
Koningtoto
Kun je me uitleggen waarom hun niet meer mee mogen doen?
0 0
BrandjeXL
Mogen ze wel maar Ajax heeft besloten dat ze niet meer "terug" hoeven. In mijn ogen een hele rare beslissing maar heb sowieso het idee dat ze in opleiding maar zo wat doen op dit moment.
0 0
wolterx
Gravenberch moet alleen nog maar naar boven kijken, die zal ook volgend jaar nietmeer in de YL spelen als alles goed gaat. Zijn tijd in het jeugdvoetbal zit erop. Dat Ter Heide speelt ipv Taylor is schandalig maar het niet meer terug halen van Gravenberch kan ik begrijpen. Heeft in 7 wedstrijden YL gespeeld en inmiddels op 20 profwedstrijden, net zoals de Ligt en Kluivert vorig jaar ook nietmeer terug gehaald hoefde te worden. Verwacht dat Gravenberch (en Lang als contractverlenging officieel is) snel aan gaan sluiten bij Ajax 1.
1 0
BrandjeXL
Zulke dingen hoort een club niet te beslissen maar doe je in overleg met de speler. Appie en Donny werden ook terug gehaald om mee te mogen doen voor de YL en die genoten daar echt van. JA zal prima voor de ontwikkeling zijn voor die jongens maar het is voor die gasten ook leuk om ergens voor te spelen want bij JA is op dit moment niks meer dan een grijze middenmoter. In mijn ogen zijn aan het doorslaan met spelers ik hogere elftallen te laten spelen en vooralsnog zie ik daar weinig voordelen van terug.
1 0
Web
Ter Heide begrijp ik ook niets van
Nunnely kan ik nog inkomen, omdat men bij Ajax hoopt dat het potentieel er alsnog uit komt?
Maar ben bang dat dit niet meer gaat gebeuren?
0 0
Koningtoto
Hij is 16 jaar en 10 maanden. Je maakt mij niet wijs dat hij gisteren niets had kunnen leren. Ik heb het diepste respect voor je als jeugdvolger, maar hij had hier het verschil kúnnen maken. Dit zijn wedstrijden op topniveau en je vecht voor de absolute eer voor je club.
0 0
wolterx
Dat had hij zeker kunnen maken, ben ik ook met je eens. Dat zijn de wedstrijden waar je je als jeugdspeler kan meten met andere talenten. Maar de club denkt er anders over, die zijn van mening dat hij alleen nog maar naar boven moet gaan kijken. Dat is een keuze die gemaakt is. Dat hoeft geen probleem te zijn als je een andere talentvolle speler in zijn plek laat proeven aan het niveau zoals Gravenberch vorig seizoen deed. Nu gooi je een kans weg en direct ook een kans tegen Herta/Barcelona erna. Dat is jammer want voor spelers als Salah-Edinne, Taylor, de broertjes Timber, Brobbey maar ook Hansen, Ünüvar en Hoogewerf zijn dit kansen om met die druk om te leren gaan. De spelers die al vaker in JL spelen kennen die druk van het profvoetbal al een beetje, nu ontneemt Heitinga (Ajax) enkele van die spelers die kans dit jaar. Ik had persoonlijk liever Taylor 90 minuten gezien en Gravenberch helfr bij Jong en hopelijk half uurtje vandaag. Zou je twee vliegen in één klap hebben.
1 0
afcas
waarom zou dat 2 vliegen in 1 klap zijn? jong az schat ik lager in dan lyon o19. dus dat is sowieso geen vlieg. dan heb je nog dat half uurtje in 1. als hij een half uur mee mag doen betekent dat dat de wedstrijd al gelopen is. we zitten in een extra druk programma dus dat betekent dat spelers het rustiger aan gaan doen zodra de wedstrijd gespeeld is. wanneer de vaste spelers het rustiger aan gaan doen heb je er niks aan om in te vallen naar mijn mening. dan heb je meer aan 90 minuten op misschien dan een niveautje lager, maar waar jij wel de grote man moet zijn en alle druk op jou ligt. en belangrijker een wedstrijd die er echt toe doet. wil je hem echt op een voor hem nuttige manier ervaring in 1 op laten doen moet je dat 90 minuten lang doen of op zijn minst wanneer het nog 0-0 of mss 1-0 staat. anders heeft die jongen er niks aan. maar dat gaat niet gebeuren omdat je de punten keihard nodig hebt.
0 0
Koningtoto
Verder doorgedacht dan ik, maar helemaal mee eens.
1 0
Web
Ja dat kan ik
In de KKD heb je VEEL meer weerstand dan in de YL
Gisteren heb ik hier al heel vaak mijn mening over gegeven.
Net als of ze daar binnen Ajax niet over na denken en dicuseren, dingen tegen elkaar wegstrepen.
0 -1
afcas
dat heeft ajax besloten...
0 0
Koningtoto
Handig...
0 0
Sampaoli
Ze mogen wel met O19 mee, maar Ajax heeft ervoor gekozen om Lang en Gravenberch enkel nog te laten focussen op Jong Ajax en Ajax 1.
1 0
Gecko
Twee toppers
1 -1
Minsc
Noa Lang een topper? Leuk hoor.
0 -3
appeltje
Als je hem op het middenveld zet, is het echt wel een topper voor Jong. 4 wedstrijden op het middenveld, 4 goals en 1 assist. Op de vleugels, 14 wedstrijden, 1 goal en 1 assist. Verschil lijkt me duidelijk.
0 0