Ten Hag haalt Gravenberch en Lang bij selectie

BvdPloeg, 13-03-2019 om 12:20, 22651 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle op woensdag twee middenvelders uit Jong Ajax bij de selectie gehaald. Omdat naast Frenkie de Jong en Hakim Ziyech ook Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp niet inzetbaar zijn, mogen Ryan Gravenberch en Noa Lang hopen op minuten.

De Wit liep maandag bij Jong Ajax al na vijf minuten een diepe vleeswond op in zijn knie en is daar nog niet van hersteld. Meerdere media melden daarnaast dat De Jong en Ziyech met pijntjes kampen na Fortuna Sittard-thuis en om die reden buiten de selectie worden gelaten. Jurgen Ekkelenkamp, die recent nog inviel in het eerste, is twee weken geleden geopereerd en herstelt daar nog van.

Lang en Gravenberch sterkhouders

Er komt zodoende ruimte in de selectie voor Gravenberch en Lang, twee sterkhouders uit de beloften. Gravenberch werd maandag al bij rust gewisseld tegen Jong AZ, waarschijnlijk met het oog op PEC. Lang speelde de volledige wedstrijd en was verantwoordelijk voor de 1-1. Met zijn goede spel op tien bij de beloften verdiende hij deze maand al twee keer een plekje in het Elftal van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. 

Ajax speelt woensdagavond om 18.30 uur de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel was door de KNVB verzet om Ajax alle tijd te geven om zich voor te bereiden op de return in de Champions League tegen Real Madrid. Bij winst in de Johan Cruijff ArenA verkleint Ajax het gat naar koploper PSV tot twee punten. PEC Zwolle is de nummer dertien. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax twee of meer goals maakt tegen PEC Zwolle? Zet dan in en krijg vier keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Lekker met je vaste 9 spelen. Schöne en Labyad voor de jong en Ziyech. Als de situatie het toelaat na 60 minuten lekker rouleren. Ik teken voor een 3-0
1 0
Ansjo
Ik mis toch elke keer weer een echte vleugelaanvaller op de bank. Labyad, Sinkgraven enzo zijn niet echt geboren vleugelaanvallers. Lang volgens mij ook niet of wel? Cerny daar heb ik echt 0.0 geloof in en dat vind ik typisch zo'n speler die alleen maar met zichzelf worstelt.
3 -3
geDaante
Daar speelt Ten Hag niet mee, die speelt 4-2-3-1 met drie 10-en, waarbij de man op 10 een lopend type is.
0 -1
MPAjax
Gravenberch heeft soms moeite met concentratie dus het is niet gek dat hij niet al meegedaan heeft, heb wedstrijden gezien van hem dat zijn houding uitstraalt dat het hem niet uitmaakt terwijl je in het eerste altijd scherp moet zijn, jezelf moet verplichten scherp te zijn. Dat is de juiste discipline als je mee wilt doen met het eerste van Ajax aangezien er veel op het spel staat.

Heb hem daarom ook niet betrapt een bepalende factor te zijn voor Jong Ajax in moeilijke fases van het seizoen of wedstrijd, dat had hem namelijk sneller door laten schuiven op de plaats van bijv. Schöne als vd Beek of de Jong niet fit was. Dat had beter geweest dan dat Blind verder op het middenveld had komen te staan.
0 -1
Mazraoui
Klopt hij heeft talent maar vraag me af of hij de juiste mentaliteit voor de top heeft
3 -1
MPAjax
Ja jammer want zijn techniek is goed maar het lijkt alsof hij wakker geschudt moet worden soms.
2 0
Mazraoui
Als je dat nodig hebt terwijl je traint met gedreven jongens als De Ligt en Tadic ...
2 0
MPAjax
Stuk onzekerheid over zijn toekomst misschien door zn zaakwaarnemer die al bezig is met een nieuwe club want dat is Raiola en die houdt zn spelers niet scherp maar zichzelf graag rijk. Dat zag je ook aan Kluivert die was ook niet 100% bezig met Ajax en koos bij interesse meteen voor een andere club op aanraden van zn zaakwaarnemer.
2 0
Mazraoui
Is uiteindelijk de keuze van de speler zelf. De Ligt zal niet met hem in zee zijn gegaan als Raiola een onruststoker is
0 -2
Suarez16_
Echt zo'n avond waar we punten verspelen. Ziyech en De Jong niet fit. Nog nooit verloren van zwolle thuis. We moeten winnen om over 2 weken tegen psv het in eigen hand te hebben, dus er staat redelijk wat druk op. Als we binnen 30 minuten niet voor staan gaat het publiek morren wat tegen ze kan gaan werken. Zondag is az uit, dus daar verwacht je dat het moeilijk wordt, maar ondertussen verpesten we het vanavond al en blijkt az een walk over te zijn. Alle ingredienten aanwezig voor een typisch Ajaxduel.
1 -13
Gregoboy
Dag doei, als je geen vertrouwen in je jeugdspelers hebt, dan hoef je er maar liever niet voor uit te komen. Alleen positieve vibes. Negatieviteit komt niks goeds van :)
0 0
Ansjo
Ik wil weleens zien hoe Ajax speelt zonder Ziyech. Hij is heel vaak belangrijk maar hij verspeelt ook net zo vaak heel veel ballen of met rare schoten die alle kanten op vliegen. Ik ben benieuwd hoe het loopt als zijn vervanger wat solider speelt met minder balverlies. Natuurlijk ook wat minder creativiteit en dreiging waarschijnlijk. Ben gewoon benieuwd.
1 0
BrandjeXL
Dat heb je dit seizoen toch al kunnen zien of was je vergeten dat Hakim een paar wedstrijden mistte door een, ik meen, knieblessure
0 0
apeldoorner
gaan we ons nu serieus zorgen maken om een potje tegen Zwolle thuis ? of komt het door het vroege tijdstip ? kom op zeg. Net als tegen Fortuna is dit gewoon een pot die je bij de aftrap al gewonnen hebt. Speel je goed, hoog tempo win je met 4-0 ...5-0... speel je loom, slap, win je nog..met 2-0
2 0
Babangida83
Jij verwoord precies de mentaliteit waarmee we al eerder punten verspeeld hebben, onder meer tegen Heerenveen thuis.
0 -3
Ozymandias
Maar de mentaliteit van apeldoorner heeft geen invloed op het spel van Ajax.
2 0
apeldoorner
nou onderschat je me Ozy ;-)
0 0
apeldoorner
ja, en met die mentaliteit verloor madrid zeker van ons.... volgens mij hadden van Heerenveen gewoon gewonnen als er een paar houdbare ballen niet ingingen en we een pingel erin zouden schieten en daardoor 4-1 gemaakt zouden hebben. Ajax speelt eindelijk weer een goed seizoen op een paar potten na, maar altijd direct paniek als we spelen tegen clubs als Zwolle...en dan nog wel thuis ook. Sorry, dat gaat er bij mij niet in... we zijn niet een of ander amateurclubje uit de 4e klasse die van de koploper kan winnen en daarna van de nummer laatst verliezen omdat de rechtsback toevallig een bruiloft heeft gehad de avond ervoor en de keeper te laat is omdat hij in de file stond na z'n flirt met de secretaresse van het werk... come on
1 0
Wout1988
Zwolle met een b elftal
2 0
AlexIbarra
Ik ben er ook niet gerust op maar denk niet dat het publiek vandaag gaat morren.

Misschien is het voor de scherpte wel goed dat Ziyech en De Jong er niet bij zijn. Frisse jongens erin en de rest weet dat ze soms een stapje extra moeten doen.
Hopelijk was 3 weken dip in jan-feb genoeg om rest vh seizoen niet te verzaken.
0 -2
Rentokill
Terecht. Lang lijkt op 10 zn plek gevonden te hebben. Ben heel benieuwd naar zijn ontwikkeling. Kan ook als vleugelspits.

Ik vermoed dat Veltman als RB zal spelen: ritme opdoen zodat hij tijdens de schorsing van Mazraoui op niveau is. Wie had dat verwacht. dat hij zomaar nog even .

Mazraoui op het middenveld proberen kan ook.
2 0
geDaante
Ten Hag kennende zal Lang op links- of rechtsbuiten gezet worden, daar Ten Hag kiest voor een lopende 10 op 10, en handigere 10-en zoals Tadic en Ziyech, op de flanken.
3 -1
appeltje
Afgelopen zondag was niet zo toch?
0 0
MPAjax
hij was overal, een 10 in de vrije rol dus
2 0
geDaante
Maar dan dus waarschijnlijk vanaf de flank.
1 -1
Chris86
Zit Cerny niet bij de selectie? Kan nergens de volledige selectie vinden..
0 0
appeltje
Probleem met Cerny is dat hij niet meer bij Jong Ajax mag spelen als hij een basisplaats in het eerste heeft of een helft speelt voor het eerste in de Eredivisie.
0 0
FWAjacied
Wordt die nog wel ooit bekendgemaakt?
0 0
AJAIXIXIXI
Nope, normaal altijd 1 dag van tevoren maar Ten Hag wou dat niet meer.
0 0
Chris86
Helder; dank!
Overigens zal het wel niet aangezien hij maandag de hele wedstrijd speelde. Hij oogt weer fit en gretig dus zou bij het ontbreken van Ziyech wel interessant kunnen zijn.
0 0
AJAIXIXIXI
Ik zou bij afwezigheid van Ziyech op dit moment liever Lang willen zien als Cerny. Lang is wat beter in vorm en lijkt me ook beter te vergelijken met Ziyech.
2 0
Joseph
Had Gravenberch toch liever bij o19 gezien dan op de bank tegen PEC.
5 0
Pheadrus
Het staat natuurlijk heel goed (na de uitschakeling Youth League) om 2 jeugdspelers er bij te halen. Maar er zit maar 1 dag tussen hun wedstrijd van maandag tegen Jong AZ en de wedstrijd van vanavond. De regel is om minimaal 2 dagen tussen wedstrijden aan te houden. Daarnaast zijn Labyad, Veltman, Sinkgrave, Dolberg allemaal fit en uitgerust. Het zou heel vreemd zijn als een of beide gaan spelen.
1 -2
Schip
Onvoorziene omstandigheden. Als mensen uitvallen met blessures in een wedstrijd, wil je wel opties hebben. En voor deze gasten is het natuurlijk goed om bij de selectie te zitten.
1 0
wolterx
Gravenberch heeft een helft gespeeld, ik verwacht dat hij gewoon in gaat vallen als de stand het toelaat. Dit seizoen hebben meerdere spelers kort achter elkaar meerdere wedstrijden gespeeld. Timber speelde helft tegen FC Eindhoven en dag erna volledige wedstrijd bij de o19. Gravenberch gaat nu de 90 minuten niet halen, fysiek zal dit het probleem niet worden.
2 -1
altijdwelwat
Jammer dat er een blessure van de Wit voor nodig is, maar beide en zeker Lang hebben het wel afgedwongen.
1 -2
MPAjax
ten hag kiest voor de wit vanwege zijn mentale kracht, dat heeft lang soms te weinig, zijn mentale zwakte werkt soms zelfs tegen hem en haalt het moraal van het team naar beneden omdat hij zo graag de beste wil zijn vrijlopen is niet altijd even goed, zijn techniek is wel verder ontwikkelt, dat is zijn kracht
1 -1
Web
Zou jij willen dat Gravenberch op dezelfde manier gebruikt word als de Wit?
Eens in de maand 15 minuten spelen?
Ik in iedergeval niet, veel minuten maken in Jong Ajax.
8 0
JariJari
Nee, maar ik heb ook respect voor hoe De Wit gebruikt wordt. Hij heeft al een wezenlijke bijdrage geleverd aan Ajax 1 op een jonge leeftijd en zonder extreem talent. Hulde voor zijn instelling en werklust!
2 -1
altijdwelwat
Je hebt gelijk !
4 0
Dexy
Mooi zo, hebben ze beide op basis van hun recente prestaties verdiend.

Hopelijk gooien we de wedstrijd snel in het slot, zodat deze twee kunnen invallen.
1 -2
Sampaoli
Heerlijk nieuws! Nou snel contract verlengen van Lang voordat hij gratis de deur uit wandelt deze zomer.
4 -1
Joseph
Ik denk dat het een hele goede test is, zijn beste vriend koos schaamteloos voor AS Roma toen het even kon, Lang kan laten zien dat hij wel voor Ajax kiest.
2 0
AJAIXIXIXI
Hoopte ik al op! Zou ook mooi zijn als ze allebei minuten kregen.
1 -1
Gecko
Twee toppers
1 -1
Minsc
Noa Lang een topper? Leuk hoor.
0 -3
appeltje
Als je hem op het middenveld zet, is het echt wel een topper voor Jong. 4 wedstrijden op het middenveld, 4 goals en 1 assist. Op de vleugels, 14 wedstrijden, 1 goal en 1 assist. Verschil lijkt me duidelijk.
0 0