Ten Hag: 'Ekkelenkamp kan rol gaan spelen'

SJvanveen, 17-02-2019 om 14:44, 22833 views, Persconferentie |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag heeft op de persconferentie zijn keuze om Joël Veltman en Jurgen Ekkelenkamp zondagmiddag tegen NAC Breda in te brengen uitgelegd. De oefenmeester gunde het tweetal een invalbeurt met het oog op het restant van het seizoen.

Veltman scheurde maanden geleden zijn kruisband en zat de laatste tijd al steevast bij de Ajax-selectie. Een rentree in de Eredivisie maakte de voormalig aanvoerder nog niet, maar tegen NAC was-ie daar dan eindelijk. 'Je wil Veltman bij zo'n stand (5-0, red.) brengen, omdat hij nog belangrijk kan worden in de laatste fase van het seizoen', aldus Ten Hag.

De oefenmeester bracht ook Ekkelenkamp en dat had meerdere redenen. 'Je wil hem belonen, maar ik bracht hem ook omdat hij een rol kan gaan spelen tijdens de laatste maanden. Dan moet je hem een kans geven, zeker als hij het verdient.' 

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech opereerde in de tweede helft op de tienpositie. Erik ten Hag vond het voortvarend gaan, maar ietwat voorbarig om te stellen hierop voort te moeten borduren. 'Zo moet je dat niet zien', stelt Ten Hag bij de NOS. 'Dat hangt ook per tegenstander af. Tegen een aantal tegenstanders werkt dat uitstekend. Je moet de spelers altijd in hun kwaliteiten brengen. Hakim hadden we wat centraler gepositioneerd, terwijl hij aan de zijkant altijd het even moet uitstellen om daar te komen.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Als we zo gaan redeneren kan ik ook een rol gaan spelen.
0 0
Joseph
Wat is het toch ook een clown, natuurlijk had hij het hele seizoen al zo moeten spelen. Alleen ten Hag vond Schone belangrijker dan Dolberg en Donny. Het moest ook direct kapot gemaakt worden met 2 hopeloze spelers. Ajax had hier met dubbele cijfers van de mat kunnen stappen.

Je zal zien dat Dolberg gewoon weer op de bank zit zondag, alleen maar om zijn gelijk te bewijzen.
0 0
Van Reenen
Kan iemand mij het volgende verklaren? Ryan Gravenberch zat niet bij de selectie voor Bayern omdat het beter was voor zijn ontwikkeling om een nietszeggend potje voetbal te spelen in de kleuter.....euh keukendivisie. Een veel groter talent dan Ekkelenkamp is Ryan wel degelijk. Dus waarom liet Ten Hag Ekkelenkamp afgelopen zondag spelen tegen NAC en Ryan niet. Voor mij onverklaarbaar, maar ik stel een uitleg van jullie op prijs.
0 0
Knalpot
Disciplinair gestraft.
0 0
fanatiekeling
Laat mij niet lachen 1 goede wedstrijd en ten hag doet gelijk weer met zijn uitgestreken snoet weer of hij weer de toptrainers is ga nou gewoon is goed luisteren naar zijn interviews dat is gewoon lachwekkend
1 0
Pierre Heno
Waarom eigenlijk niet Traoré 2 er in gezet naast Dolberg? Wat is de meerwaarde van Ekkelenkamp wanneer je voor het doelsaldo moet gaan? Ja..hij doet zo z'n best op de training en je wilt hem belonen!! Houd toch op man....we willen kampioen worden en die 34e schaal pakken!! Dan ga je dus óók voor het doelsaldo. Dat doe je niet met Ekkelenkamp. Laat die lekker ballen in O19.
1 -1
Joseph
Ik ben er helemaal voor om jeugd in te brengen, dat hoort bij Ajax, maar ik maak mij veel zorgen over de keuzes van ten Hag daarin. De Wit en Ekkelenkamp hebben zijn voorkeur, maar die 2 gaan het nooit redden en passen niet bij Ajax.
0 0
Knalpot
Dat spul wat jij noemt wel dan? Bijleveld no way, Jensen no way, Lang no way, Cerny helaas maar die kans wordt ook kleiner en kleiner.
0 0
Aspers73
Zie in hem wel een opvolger van vd Beek over 1 of 2 seizoenen.
1 -2
AnsB
Ik kijk een tikkeltje verbaasd, maar ook weer niet, naar onderstaande commentaren.
Ik heb Ekkelenkamp nauwelijks zien spelen, dus kan over zijn kwaliteiten niet echt een oordeel vormen, maar ik heb wel een oordeel over een team. Een team is lang niet altijd (en meestal júist niet) een elftal met de beste voetbaltechnische spelers.
Hij kan dus wel degelijk een speler zijn die kwaliteiten heeft die een team beter maken. Ik ga er van uit dat Ten Hag daar op doelt.

Hoe hij presteert in de jeugd zegt bovendien lang niet alles. Er zijn zat voorbeelden van spelers die in de jeugd geweldig zijn, maar als volwassen voetballers niet de juiste profmentaliteit tonen en er dus nooit komen. Net zoals er (ietsje minder wellicht) spelers zijn die in de jeugd nooit erg opvallen, maar als volwassen spelers goud waard blijken omdat ze kwaliteiten hebben die in de top uiterst waardevol zijn.

Ik hou ook het meest van sierlijke, technische voetballers met veel inzicht, maar ik heb geleerd dat je er met alléén dat soort spelers niet komt. Spelers als Wouters, Cocu, Daley Blind, vdBeek, Wim Jansen en ga maar zo door hebben een andere meerwaarde.
Of Ekkelenkamp iets dergelijks heeft weet ik niet, maar ik vind het vrij zinloos om iemand van zijn leeftijd nu al volledig af te schrijven.
7 -1
altijdwelwat
Je hebt hem dus nauwelijks zien spelen , maar plakt wel ff namen als o.a. Cocu , Wouters en Wim Jansen aan hem vast. Die spelers waren allemaal tactische meesterbreinen, die dat ook nog eens koppelde aan een functionele techniek en uitstekende passing. Daar is bij deze jongen totaal geen sprake van , zijn enige echte kwaliteit is diepgang gekoppeld aan loopvermogen en dan het liefst nog zonder bal. Dus de bal moet in de laatste fase pas in zijn bezit komen , dan kan hij er het minst fout mee doen. Met die kwaliteiten kan hij best een carriere als voetballer krijgen , maar met Ajax heeft het niks te maken.
1 -2
Toeschouwer
Kan beter met 2 ballen spelen dan heeft Ekkelenkamp altijd de bal.
1 -2
AnsB
Misschien mijn laatste zin nog eens lezen?
Want dat, plus mijn eerste zin van de tweede alinea is de kern van mijn verhaal.
1 -1
Web
Toch eens goed kijken hoe hij die bal mee nam gisteren?
Ooit zelf gespeeld, probeer het maar eens
Een speler met een hele goede funcionele techniek, die minachting over diep zonder bal, dat is ook een kwaliteit, gisteren haalde vd Vaart het nog eens aan over Donny,
0 -2
ajaxinho
Heb zijn debuut helaas moeten missen.

Ekkelenkamp heeft idd een heerlijke functionele techniek.
Ook zonder bal heeft hij slimme loopacties.

Zijn loopje en techniek doen me aan Litmanen denken.
Een bijzonder toeval, want hij zal Litmanen niet echt kennen.
2 0
IJzereRinus
Met je eens. Vertelde Dit eerste seizoenshelft al eens. Hij heeft wat weg van Jari. T loopje idd en de wat hoekige schouders aan een ielig lijf. Grappig dat ik niet de enige ben..
0 0
altijdwelwat
Ja hij zal zo heel af en toe ook weleens een bal goed meenemen , is wel het minste wat je mag verwachten. Donny combineert die diepgang met nog een beetje voetballend vermogen.
0 0
lucasv
Als altijd sprak Ten Hag weer onzin. Wat een hopeloze trainer. Het blijft een schande dat Ajax met dit materiaal nu nog steeds 4 punten achterstaat op PSV. De twee-eenheid Ten Hag/Overmars is te blameren.
Eerst Ten Hag. Thuis tegen Heracles starten met 'tweede keus', uit bij PSV met Blind en De Jong in het centrum opereren. Thuis tegen Heerenveen na de rust niet ingrijpen als de ploeg mentaal wegglijdt, uit bij Heracles niet anticiperen op het hoge storen van de Heraclieden (dan moet je diepte hebben, dus Neres en Dolberg). Heeft geen mentale grip op de ploeg. Mist uitstraling. Heeft veel te lang de grote jongens gespaard en Van de Beek als pispaal gebruikt. Handhaaft Schöne veel te lang. Komt na duels met flutverklaringen, en zo door. Dat is niet een beetje slecht, dat is een overdosis aan bewijs dat je ruim te licht bent.
PSV morst, maar nog steeds heeft Ajax niets in eigen hand. Dat is een aanfluiting. Ik schreef al eerder dat ook Overmars veel blaam treft. Hij wilde Ten Hag! Hij verkocht Tete voor te weinig. Hij gaf de krankzinnige som van 20 miljoen uit aan Daley Blind (te langzaam, te lief, te klein, geen leider, is eerder een verzwakking van het elftal dan een versterking). Weggegooid geld (op aanraden van papa/commissaris Danny?). Geen sterke, harde, snelle '6' kopen, wél Wöber te goedkoop weg doen en teveel betalen voor staak Magallan. En zo door.
Ik herhaal: straks 6 jaar geen kampioen door wanbeleid van Overmars (en Van der Sar) en niemand bij Ajax die bovenstaande snapt en daar dan ook consequenties aan verbindt. Zeker niet nu 'scholletje' (Cruijff wist al wel hoe het zat) in de RVC zit.
Vuige politieke spelletjes. Een leiding die niet wordt afgerekend op wanbeleid. Een Overmars die ook niet de ballen heeft zelf consequenties te verbinden aan de titeldroogte. Het is alles bijeen stuitend. Wanneer grijpen de fans in?
1 -4
Ajax_026
We komen overtuigend door de groepsfase van de CL, Staan weer Tegen Real Madrid maar zijn ditmaal zeker niet kansloos, We hebben een Golden Boy in het team, we recordtransfer, we hebben het beste Ajax van de afgelopen 10 misschien 20 jaar, De CL uitduels raken zo goed als uitverkocht, we krijgen complimenten van zowat de hele media voor ons spel incl. Guardiola, we steken financieel met kop en schouders boven alle andere eredivisie clubs uit. maaaaar volgens jouw redenering moet alles anders?
2 0
Pierre Heno
èn......we hebben al 5 seizoenen ( op rij!) geen enkele serieuze prijs gewonnen. Die was jij nog even vergeten te benoemen in je erelijst.
1 0
Zlataninho
Ekkelenkamp word afgeserveerd omdat hij eruit ziet als een uit de kluiten gewassen brugklasser. Geef die jongen wat tijd mensen. Ik kan zoveel spelers opnoemen die afgebrand zijn en later gewoon hun waarde hebben bewezen. Gewoon afwachten en je oordeel vellen als hij straks 1500 speelminuten in de benen heeft zitten.
5 -4
Joseph
Jij hebt hem nog nooit zien spelen in jong Ajax neem ik aan? Daar kan hij zich al amper onderscheiden.

Dat jij het een mager jongetje vindt, zegt nog niet dat iedereen hem daarom afschrijft. Frenkie zou anders ook nooit spelen.
0 0
Ajax4ever86
Oh mijn god. Gaan we weer hoor. Ekkelenkamp laat me niet lachen man. Dit is toch werkelijk geen nivo. Pappie zal wel invloed binnen Ajax hebben, want is anders toch niet te verklaren dat dit uberhaupt Jong Ajax heeft gehaald. Dit zijn nou typisch de voetballers die je punten kosten. Hebben we daar nog steeds miet van geleerd pfff. Type voetballer die af en toe een doelpuntje meepakt als t toch al loopt. Maar voor de rest totaal geen rendement omdat ze a-technisch zijn en totaal geen creativiteit hebben. Beetje gevalletje veel rennen en in 16 opduiken voor evt. intikkertje. Rot toch op met dit soort kneuzen van nivo NAC
4 -6
Patatjeoorlog
Denk eerder dat jouw ‘niveau’ niet zo hoog is ;)
0 -2
Rentokill
Wat een negatief mannetje ben jij
1 -2
Ajax4ever86
Nee realistisch noem je dat. Dit soort figuren kosten ons punten, begrijp dat nu eens. Je hebt creatviteit nodig om dingen te creeeren als het niet van een leien dakje loopt in een wedstrijd.
Jij bent zeker ook zo figuur die snapt waarom een Neres op de bank zit ten koste van v/d Beek of Schone.
0 0
Toeschouwer
Deze trainer ( Ter Hag ) heeft geen oog voor talent,
alleen voor harde werkers ( De Wit / Ekkelenkamp )
Ik zou talenten adviseren om 2x na te denken
over hun toekomst bij Ajax met deze clown ( Ter Hag ) aan het roer. Zijn meer wegen naar Rome om je doel te
bereiken.
8 -6
Ajax27
Toeschouwer vanaf de bank die de Arena nog nooit van binnen heeft gezien. Met 10-12 jaar kun je ook moeilijk inschatten wat een jeugdspeler wel/niet moet doen. Een trainer is een passant. Een passant die altijd maar een paar jaar blijft. Als je echt talent hebt, komt het wel boven drijven. Hard blijven werken... jongens als Frenkie en vd Beek hebben ook langer moeten wachten dan ze van tevoren gedacht hadden. En kijk waar ze nu staan... Frenkie een transfer van 75 miljoen verdiend, aan vd hangt een prijskaartje van 35-40 miljoen en die kan straks een mooie club uitzoeken. Dit soort spelers hadden ook op hun 18e, 19e kunnen denken... ach f*ck it duurt te lang hier bij Ajax, ik vertrek lekker naar het buitenland. Maja kijk maar wat er van al die stakkers is terecht gekomen die op hun 16e, 17e zijn vertrokken. Nix nada noppes.
0 0
Leviathan
Dat dacht Kluivert ook
0 0
mvdk
Wat hebben wij toch trieste supporters op het forum. Die gozer maakt voor het eerste sinds lange tijd(3e keer) weer eens minuten, staat stijf van de zenuwen en wordt meteen afgemaakt. Geef hem even de tijd om te wennen man.
7 -5
NouriVandeBeek
Volgens mij wordt hij niet afgemaakt. Ik zie veel realistische mensen die terecht zeggen dat hij het niet gaat redden bij Ajax.
6 -4
Rentokill
Ik lees heel weinig reacties waarin gezegd wordt dat hij het niet gaat redden. Ik lees heel veel reacties met teksten als: Rot op, hij kan er niks van, niveau NAC, etc.
2 0
mvdk
Dat is iets anders. Er is een verschil tussen kritiek/verwachtingen uitspreken of iemand de grond in te boren.
2 0
WantAmsterdam
Hij maakt helemaal niet zijn debuut, wat lul je nou weer.
3 -3
mvdk
Nou voor het eerst sinds hele lange tijd dan. Heb het aangepast. Zo'n gassie moet je wel vertrouwen geven, want zonder vertrouwen wordt het in ieder geval niets. Meneer Wat Lul Je Nou Weer...
2 -4
WantAmsterdam
Sorry hoor, maar er is wel een verschil tussen iemand op zijn afzeiken of iemand bekritiseren die allang bij de selectie zit, ik heb’m zijn debuut van harte gegund maar nu moet hij plaatsmaken voor spelers met meer potentie. En ne, dat heeft niets met wennen te maken, kon er in o19 en jong ook niet veel van. Ajax is en blijft een topclub.
4 -3
mvdk
Wie was op het moment van inbrengen beter? Ajax heeft een druk programma, dus dan is het handig op wat jongens een kans te geven zodat de andere spelers wat rust krijgen. Kritiek is overigens best, maar ik zie ook een aantal mensen enorm overdrijven.
3 -1
WantAmsterdam
Daar geef ik je gelijk, dat veel mensen doen alsof de wereld ten onder gaat, slaat werkelijk nergens op.
Maar toch, ik ben van mening dat als je talenten de kans geeft, de beste talenten horen te spelen. Ik vind Ekkelenkamp van heel jong Ajax en o19 een van de minste middenvelders.
Heeft imo nauwelijks specifieke kwaliteiten.
1 -2
Mbaku
Ekkelenkamp heeft 1 specifieke kwaliteit maar dat is dan dan ook meteen een waardevolle ; hij komt elke wedstrijd wel een keer in een scoringspositie. Kiest dus uitstekend zijn momenten en positie. Helaas is de afronding vaak van een matig niveau maar dat is redelijk trainbaar.
1 -2
mvdk
Ik vond ook dat hij de bal goed meenam.
3 -3
ajaxwestland09
Snap nog steeds niet dat mounir elhamdiou weg geserveerd is door fdb geen wrok naar ons kijkt vaak wedstrijden en geniet van ons spel
0 0
OpNaarNummer4
Dat Ten Hag talenten de kans geeft is natuurlijk helemaal top, maar je hebt in jong Ajax jongens lopen die 10x meer talent hebben als deze jongen en Dani de Wit. Jensen, Kühn, Gravenberch, Lang, Cerny, Danilo, Traore en ik kan nog wel ff doorgaan. Leuk dat deze jongen hard z’n best doet, maar het is totaal geen Ajax materiaal.
12 -1
WantAmsterdam
Dit dus
1 -1
Knalpot
5 van deze 7 jongens gaan we waarschijnlijk nauwelijks meer wat van gaan horen....dat dus.
0 0
xDusanTadic
Aub niet svp
7 -1
MaxBorggreve
Inderdaad. Bij Pisve staan talenten als Gakpo, Ihatarren, Malen en Piroe in de startblokken. Moeten wij het dan van Dhr. Ekkelenkamp hebben? Kom op zeg. Ajax onwaardig.
9 -3
Bky
Ik weet bijna zeker dat Ekkelenkamp een fantastische speler was volgens dit forum...

... als ie speler was van PSV
1 -4
Chesterson93
Als jij niet ziet dat Ihattaren of Gakpo grotere talenten zijn dan Ekkelenkamp, mag je wel een hele lange tijd je bakkes houden op dit forum. Alsjeblieft, zeg.
0 -1
Knalpot
En dan droogt dat rijtje bij PSV weer hard op en komen wij weer met een rijtje: Unuvar, Taylor, Salah-Edinne etc. etc.
0 0
MaxBorggreve
Nee.
0 0
louis60
En koop gvd een betere 2e rechtsback dan die ongeluk brengende Veltman
2 -5
Ar
Had dat voetje van de keeper er niet tussen gezeten, was iedereen lyrisch over een heerlijke goal met een verrukkelijke bal meename.
3 -7
milan-jantje
Zie liever Gravenberch de minuten maken die nu aan de wit of ekkelenkamp gegund zijn.
2 -2
Knalpot
Dan had gravenbergh even zn mondje moeten houden tegen zn trainer.....maar ja 16 jaar en nog een hoop te leren te hebben.
0 0
Mario65
Ekkelenkamp is zeker een talent.
Maar laat men met oppassen niet teveel druk op deze jonge speler te zetten met allerlei lof uitingen.
Hij viel goed in en we gaan zien hoe hij het voor Ajax 1 gaat doen.
Ik ben er nog sceptisch over.
Veltman viel ook goed in.
5 -7
WantAmsterdam
Als je zijn invalbeurt goed vond heb je wel heel lage verwachtingen
5 -2
Joseph
Doe normaal, wat een clown. Ekkelenkamp is dit jaar samen met de Wit het grootste anker van jong Ajax, niet voor niets ging het draaien toen er opeens voetballers op het middenveld stonden ipv deze 2.

Maar goed, het is al lang bekend dat ten Hag geen flauw idee heeft wat de kwaliteiten zijn van zijn spelers en welke spelers kwaliteit missen.
7 -8
Knalpot
Oh ja joh ging het ineens draaien? Net zoals na die 1-5 in Twente zeker.... over ankers gesproken die laatste zin gaat eerder over jou als Ten Hag vermoed ik.
4 -2
Joseph
Geen de Wit tegen Twente en Eiting maakt wel heel veel goed, enige die echt klaar is voor invalbeurten bij het eerste. Je hoeft echt niet veel verstand van voetbal te hebben om te zien dat die 2 het niet gaan redden.
2 -1
Knalpot
Gaat mij er niet om dat die 2 het wel of niet redden, de manier hoe jij en enkele anderen hier een Ajax-speler aftuigen macht mir zum kotzen!
0 0
Web
Ajax speelt heel veel wedstrijden, doet nog op drie fronten mee.
Tadic en Tagliafigo werden gewisseld. Hebben ook nog eens een WK in de benen, Tadic heeft heel veel gespeeld, Tagliafigo iets minder omdat hij telkens wat klachten heeft. Mijn eerste gedachten
( het staat zelfs al 5-0 ) heel verstandig, kijk ik hier, en wat een kritiek, dan denk ik? doen ze hier op AS nu zo dom? Of is het gewoon de haat naar Ten Hag? Dit dus
Dan komt Ekkelenkamp het veld in ( had Ten Hag echt niet gedaan met 1-0 ) waar gaat dit over, ja hij kan betere talenten brengen, klopt, maar je kunt er ook voor kiezen om die 90 minuten te laten spelen in Jong- Ajax, ik kies oor het laatste
Bovendien is Ekkelenkamp niet zo slecht als men hier zegt, hij zal nooit een basis speler worden, maar heeft een behoorlijke funcionele techniek, scoort ook nog eens makkelijk, geen verkeerde eigenschappen. Maar hier gaat men weer die jongen afbranden, te belachelijk voor woorden, en over Ten Hag maar de zwijgen, AS heeft soms een bedenkelijk nivaeu , erg jammer.
Want het gaat namelijk nergens om.
12 -7
Minsc
Geen enkel nivaeu zelfs!
0 -2
Vlieske
Helemaal met je eens. Hij viel gewoon ook naar behoren in.
2 -4
Koningtoto
Ik vond hem wel geinig invallen eigenlijk. Maar ben vast de enige. Liep zich continue vrij. Onrustig aan de bal. Dat wel.
6 -2
jeppas
hihi
0 -6
Rentokill
Zo, de kenners hebben hun messen alweer geslepen en hun oordeel weer geveld lees ik. Lachwekkend. Soortgelijke reacties waren ook bij Mazraoui. Geniaal!
12 -5
WantAmsterdam
Heb niet over mazraoui gelezen dat hij een matige techniek had of een te lage handelingsnelheid, alleen dat hij geen toptalent was, maar de meeste vonden hem al heel lang een interessante speler.
Bij ekkelenkamp zit dat anders, daar vindt men hem juist technisch/Kwa motoriek en handelingsnelheid niet goed genoeg, maar is makkelijk mensen als lachwekkend weg te zetten alleen omdat ze een ander mening hebben
4 -1
Web
Ja zo gaat dat hier, je kunt ze met de neus aan wijzen
Zegt alles over DIE personen
2 -3
Amsterdamsetrots
Ach ik zie het vooralsnog als een manier van vertrouwen kweken bij die jongen. We zien wel hoeveel speelminuten hij uiteindelijk krijgt.
0 0
Ajacider
Heb Ekkelenkamp nu een paar keer zien invallen. Niet het grootste talent maar is wel erg bewegelijk. Zal waarschijnlijk een goede instelling hebben waarvoor die beloond wordt. Natuurlijk kun je op deze manier tegelijk andere spelers uit de jeugd prikkelen die hun niveau niet halen. Wellicht is dat de rol van Ekkelenkamp.
2 -1
Ar
Zou Jurgen soms heel goed kunnen veters strikken?!
2 -4
Ar
Iemand die gelooft dat Ekkelenkamp onder De Boer erbij zou zitten?!
Die hield zelfs Nouri en Van de Beek lang bij de A1, en die schatte ik hoger in toen ze 18 waren, al moet daarbij gezegd worden dat Frank voor Bazoer en Sinkgraven koos waarvan Bazoer natuurlijk fysiek al top was. Gravenberch begrijp ik daarom nog wel, die is 16 en fysiek al heel ver, maar wat Ekkelenkamp betreft zie ik zelden iets wat talent verraadt. Maar volgens Ten Hag kan ie dus een rol spelen in de komende belangrijke periode.
Zou Jurgen soms heel goed kunnen veters strikken?!
0 -1
Knalpot
Dat jou niet ziet wat een ander wel kan zien dat is jouw probleem, de technische staf ziet die jongen elke dag op de trainingen en ook ik zie sluwheid, slimheid, een functionele techniek en scorend vermogen. Ik zeg niet dat ie een Litmanen gaat worden maar hij is wel een vergelijkbare speler die hopelijk voor ons hetzelfde pad gaat volgen.
1 -1
trooop
Goeie vergelijking! Inderdaad ligt zijn top ongetwijfeld lager dan die van jari, maar ik zie 'm ook. Ekkelenkamp wordt hier gruwelijk onderschat. Let in sommige situaties alleen al op zijn handelingssnelheid. Deze jongen heeft iets, en ik ben blij verrast dat ten hag dat ook lijkt te vinden.
2 -2
Web
Ja onbegrijpelijk dat mensen dat niet zien, hij heeft een behoorlijke goede techniek, kijk eens naar die mooie sleepbeweging gisteren, zoals hij de bal mee nam, heerlijk
En ik heb ook heel veel leuke dingen in Jong Ajax gezien
1 0
Web
Bosz nam zelf heel weinig gebruik van Nouri en Frenkie
Waar heb je het allemaal over.
2 -1
ETM
Bosz bracht Frenkie en Nouri heel voorzichtig. Hij bracht ze wel. De Ligt, en Dolberg waren de vondsten die hij voor de leeuwen wierp.
Ten Hag's succes van jeugd inpassen is Mazraoui. Hij wilde Eiting brengen maar dat bleek nog te vroeg.
0 0
Ar
Klopt. Bosz liet ze ook voornamelijk in Jong.
Dat bedoel ik juist!
1 0
Litmanen85
Gravenberch mag ook wel meer minuten gaan maken
2 0
marrene
Ten Hag is gek als hij denkt dat Ekkelenkamp een potentiële eerste elftal speler is/wordt.
En als Ziyech op 10 gaat spelen zijn we kansloos voor het kampioenschap. Zo veel balverlies en onnauwkeurigheid gaat je tegen een beetje tegenstander de punten kosten. Vooral de eerste helft was dramatisch van Ziyech.
5 -5
ascot22
Je bedoelt die helft waar die niet op de 10 positie stond? Ja, die was inderdaad minder.
1 0
MPAjax
dani en ekkelenkamp zijn twijfelgevallen, wat mij betreft te onzeker en hebben niet echt super veel kwaliteit, dani is al 21 trouwens en die speelt nog steeds in jong dus die zal wel bij een middenmotor in de eredivisie terecht komen terwijl ekkelenkamp pas 18 dus die kan nog beter worden

mensen die praten over dolberg, die jongen is blessuregevoelig maar als hij ongeblesseerd blijft denk ik dat hij wel meer kan gaan scoren
5 -1
Ar
Ik zie het nou ook niet bepaald in Ekkelenkamp.
Maar die laatste kans laat zien dat ie wel iets kan.
Dolberg toont ook maar zelden zijn klasse.
En Bergkamp was op zijn 19de ook al min of meer afgeschreven door supporters.
1 -4
Bky
Inderdaad, ik kan mij de posts op AS nog al te goed herinneren over Bergkamp:

"Die jongen is veel te sluggish";
"Patatgeneratie";
"Bergkamp loopt teveel met de bal";
"Bergkamp mist de absolute wil om te winnen";
"B.V. Bergkamp".
2 -1
Pure
Bestond As toen al?
0 0
Matzet
Haha Bky, pas op hoor, voor je het weet krijg je commentaar van iemand die je neer zet als 14-jarig jongetje.

0 -1
altijdwelwat
Bergkamp debuteerde weergaloos op zijn 17e tegen Malmö voor de Europa Cup ....
3 0
MosesD
Bergkamp debuteerde idd zeer veelbelovend tegen Malmö, maar kwam wel vanuit de A2. Er waren behoorlijk twijfels over hem. Na zijn debuut was het lange tijd weer een stuk minder bij Bergkamp. Zo zie je maar weer dat jonge spelers niet te snel moet ophemelen en dus ook niet te snel moet afschrijven. Mazraoui had het ook bijna niet gered en speelde eerst op amateur basis in Jong Ajax. Gelukkig zag Keizer het in hem zitten.
2 -1
Ar
En liet het daarna heel lang niet zien. Op zijn twintigste was ie derde keus en leek het er even op dat ie verkocht of verhuurd zou worden.
Af en toe zie je bij Ekkelenkamp een aanname, die icm scorend vermogen maakt dat er wel iets van potentie in zit.
Al denk ik zelf dat hij meer in de categorie Smeekens, Regtop valt.
1 0
Flarkow
Rol op de tribune of in de transferwindow van de zomer bedoelt hij mag ik hopen?
1 -1
ST
OFF-topic: Kakkies gaan lekker verliezen van Grun.
3 -2
xstaniox
Nooit te vroeg juichen.
PSV verloor gisteren ook niet.
2 -1
ST
Ekkelenkamp verdient een kans tot het tegendeel bewezen is. Dus brand die jongen niet zo af, daar gaat ie echt niet beter van spelen. Overigens snap ik wel dat andere jeugdspelers meer voor de hand liggen. Kennelijk was Gravenbergh niet geweldig bezig (disciplinair geschorst). Kennelijk had Penetrerik behoefte aan een andere speler dan de eveneens ongepolijste Dani de Wit. Er lopen gewoon even geen briljantjes op het middenveld rond in de jeugd. Die komen wel weer.
3 -5
bremovic
ekkelenkamp nodig?voor de tribune ja
2 -5
Jojo49
Zeefluik wordt een 2 diepvries van PSV . Goed bezig
0 -1
ST
Zeefuik het ongeleide projectiel? Nee, wordt niks man.
0 0
NouriVandeBeek
Middenvelders van de O19 zoals Quinten Timber, Taylor en LLansana schat ik al hoger in dan Ekkelenkamp. Daarom is dit leuk voor die jongen. Het zal in de toekomst niet vaak meer gebeuren.
5 -6
Ajaxbrl
Vind het niet veel...
5 -3
Jelephi
Echt hou op met die ekkelenkamp man.
5 -6
Ar
Voor alle zeikerds.
Dolberg kon er niets meer van en maakt nu een wereldgoal waar het talent en de klasse van afdruipt. Ekkelenkamp zal vast iets laten zien op de trainingen.
7 -9
Pierre Heno
Die 'wereldgoal ' had hij tegen Real moeten maken Ar!! 0 op 4 kansen.
0 0
Flarkow
Goed met de pionnen denk ik
2 -2
eros
Geef dan de Wit of Gravenberch een kans. Deze jonge is geen ajax materiaal.
7 -10
xstaniox
De Wit lijkt me ook niks voor Ajax 1.
Heeft geweldige mentaliteit, maar presteert vrij weinig.
En wat er met Gravenberch aan de hand is vraag ik me af.
Misschien dat hij geblesseerd is, zie hem nergens spelen en tegenwoordig hoeven ze blessures niet meer openbaar te maken.
7 0
Flarkow
Is ook niks nooit genoeg voor ajax
0 -1
NouriVandeBeek
Had een kleine schorsing door een akkefietje met Bogarde. Is vrijdag weer terug.
0 0
3*stars*3
Doe normaal Erik...
5 -4
xstaniox
Ten Hag laat Ajax veelal goed voetbal spelen en door zijn Europese resultaten heeft hij Bosz min of meer doen vergeten.
Maar hij kan nog veel leren op het gebied van welke jeugspelers het wel of niet verdienen om te spelen en bij welke spelers het überhaupt zin heeft om ze te ontwikkelen.
4 -3
Knalpot
Ach ja en jij bent natuurlijk die kenner die dat allemaal feilloos weet, ik zal je vertellen knul ook jij snapt er geen kut van en jij werkt ook niet dagelijks met die gasten op de training. Laat dat kiezen dus maar gewoon lekker door de technische staf gebeuren en eet jij je zakje chips maar leeg.
0 -1
Markopantelic007
Wat een treurige reacties zeg hier. Waarschijnlijk van 99% van napratende rukkers die Ajax Nac vanaf deze site hebben gevolgd. Wij zijn Ajax en geven talenten de kans. Ok misschien heeft Ekkelenkamp het niet, maar dat weet men bij Ajax vast beter dan hier. En daarnaast, who cares bij 5-0?
7 -7
trodat4030
Dan zal ik dat ene procentje wel zijn, ik zie m spelen sinds hij bij Ajax speelt. Lange tijd vond ik t een mogelijke Ajax 1 speler, maar toen gingen ze hem opeens als middenvelder gebruiken ipv als cv.. Als middenvelder kan ie alleen scoren, technisch zwaar ondermaats, vandaag kon je dat goed zien, dit was ervoor hem nl gemiddeld..
3 0
Jelephi
Eens. Ook ik volg hem al langer in de jeugd. Als CB degelijk maar als middenvelder niet snel en behendig genoeg en een te basis techniek.
1 0
3*stars*3
Jeugd moet idd voordeel van de twijfel krijgen maar ik heb deze jongen vaak zien ballen hoor maar dit is zo’n verstopper
Wel 1 met neusje voor de goal maar voegt nauwelijks iets toe aan het spel.
In de jeugd heeft hij al moeite, laat staan Ajax1.

Maar als hij toch slaagt, geef ik later mijn fout toe.
7 -2
MosesD
Precies. Deze jongen is nog A-junior, een veel scorende middenvelder. Wie weet gaat hij ons verbazen. Eigen jeugdspelers al op voorhand afbranden, waarom toch? Prima dat zo'n jongen bij dergelijke stand zijn minuten mag maken. Zo hoort dat te gaan bij Ajax.
4 -7
trodat4030
Hij leed meer balverlies dan dat er aankwam bij een medespeler, das niet normaal voor een middenvelder bij Ajax, dat doet Ziyech nog beter.. Schattig hoor, zo’n jonge knul, maar kom op..
3 -4
MosesD
Die jongen is 18, Ziyech is bijna 8 jaar ouder. Geef Ekkelenkamp wat tijd. Onvoorstelbaar dat jonge spelers die nog A-junior zijn zo worden afgefikt. Ik heb de indruk dat dat hier voornamelijk door jongetjes gebeurd, die vanaf de bank met een zak chips en een glas Cola alles denken te weten. Waar is de tijd, dat Ajacieden een talent koesterden en hem de tijd gaven?
2 -4
WantAmsterdam
trodat4030 is wel een enorme jeugdkenner, voorspeelde dat Vd beek vaste waarde in Ajax 1 zou worden toen hij pas 16 was, in de B1 speelde, diep in de schaduw van Nouri en dekker stond en niet bij “de grootste” talenten behoorde. Dus hij baseert ze mening wel op iets. Geld overigens voor veel mensen hier die de jeugd intensiever volgen.
1 -1
MosesD
Ik zie ook met enige regelmaat wedstrijden van de jeugd. Ik ben echter niet iemand die een speler snel ophemelt of afbrand. Ieder talent ontwikkeld zich op zijn eigen manier en vooral in zijn eigen tempo.
1 -1
WantAmsterdam
Afbranden? Dus als iemand een speler volgt en van mening is dat hij niet het niveau is dat Ajax na zou moeten streven brand je hem af? Je moet ook kritisch zijn hoor, anders zaak je op het niveau Feyenoord
1 -1
trodat4030
Verschil is dat Ziyech veel creeert en daardoor ook veel ballen verliest, maar meer verliezen dan er aankomen is zelfs hem nog nooit overkomen. Voor een ‘veilige’ passer als Ekkelenkamp (is in níets creatief, al zijn passes zijn rechttoe rechtaan, amper in de loop en al helemaal nooit geniaal) is minder dan 50 procent dat aankomt gewoon bizar slecht. Zéker voor een middenvelder van Ajax. Dat heeft níets met leeftijd te maken, maar met kwaliteit.

Verder ben ik nog steeds dezelfde trodat die elk weekend op DT aanwezig is, ik weet waar ik het over heb.
2 0
Knalpot
Je hebt ook altijd die 1% voetballer die je niet kunt voorspellen, als de hele technische staf het in hem zien zitten dan zit er waarschijnlijk wel iets in die jongen wat er nog uit moet/kan komen. ik geef t het voordeel van de twijfel en vind het gewoon schandalig hier dat zulke jonge jeugdspelers al helemaal de grond in geschreven worden. Die gasten lezen dit misschien ook mee of horen dat van vriendjes en dat mag toch echt niet de bedoeling zijn dat wij als volwassen supporters hier een carrierre in de dop al lopen te smoren.
0 -1
WantAmsterdam
Op basis van wat zegt hij dat allemaal? Ik heb dit seizoen namelijk nog niet gezien dat ekkelenkamp minuten in 1 verdient, niet om maar niet over en ‘rol’ de spreken.
5 -1
Ferd
En jij bent bij iedere training?
4 -2
WantAmsterdam
Nee, maar kan me niet vorstellen dat als je gedurende wedstrijden niets van bakt je op de training wel de beste bent, verder vind ik dat je het in jong ook moet laten zien als je de kans krijgt
2 -1
trodat4030
T schijnt te kunnen, Andersen was ook zo’n wonder op de training. Verschil is dat je daar op t veld wel vlagen van zag, dat ben ik met je eens.
3 0
WantAmsterdam
Inderdaad, andersen liet het niet vaak zien, maar bij sommige acties zag je wel talent en klasse, bij Ekkelenkamp heb ik meer het tegendeel, ziet er vaak heel houterig en onbeholpen uit, misschien had hij als verdediger meer kans zoals je zegt, maar ja ook wat betreft techniek ben ik het helemaal met je eens, niet het niveau dat we moeten nastreven
0 -1
Multi
Die gozer blijft toch een grap in zijn interviews. Ik snap dat je niet een speler van je gaat afvallen, maar ik vraag me toch af op basis waarvan Ekkelenkamp bij het eerste zit.
2 -3
ambtenaar
Als je ziet dat psv spelers als itahharan, malen, gakhbo kan brengen en wij moeten het doen met Ekkelenkamp.
7 -5
Danos
Ja gaat altijd met golven, wij hadden eerst appie, frenkie, Donny en Mathijs. En straks komt er gewoon weer een lichting aan.
2 0
ambtenaar
Ja klopt, maar momenteel zie ik niks.
0 0
Ajaxxxisdebeste
En die wonnen gisteren in Heerenveen?
0 -2
ambtenaar
Nee.......wij ook niet.
Mijn punt is dat psv momenteel leukere jonge gasten heeft die speeltijd krijgen.
0 0
trodat4030
Die wel iets met een bal kunnen..
2 0
trodat4030
Das toch echt de keus van de trainer, wij hebben ook prima spelers in Jong en op de bank, maar ETH kiest voor dit type, net als Dani, alleen handig om af te werken. Aannemen, passen, laat staan combineren is nooit zijn ding geweest. Werd ook als 14 jarige cv binnengehengeld, hoe hij een ‘10’ is geworden snappen alleen een paar jeugdtrainers..
3 -1
ambtenaar
Waar zijn die jonge gasten dan ?
0 0
trodat4030
Tja, niet in de wedstrijdselectie van deze trainer... Dat schrijf ik net.. Erik houd van draüfgängers. Maar snap je punt, de bank noemen was wat overdreven haha.
3 -1
ajax4ever01
Tijd voor witte zakdoekjes voor Ten Hag
8 -8
Rockpotje
Geef dan Bijleveld maar een kans. Te treurig voor woorden dat een jongen met een goede techniek zoals hij straks door de achterdeur de club verlaat omdat Ekkelenkamp en De Wit de voorkeur krijgen.
5 -7
DUDE92
Die is alleen al dik een maand geblesseerd.
2 0
Dastaan
Matige speler, speler voor NAC, De graafschap, is ook niet erg zo krijgen andere clubs ook wat spelers van Ajax binnen. Maar moet er niet aan denken deze jongen een basisplaats bij Ajax. Komt gewoon veel te kort.
7 -6
Toon meer reacties