Tadic: 'Ten Hag steeds meer open voor feedback'

BVeenstra, 06-10-2018 om 08:10, 34207 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic heeft na de uitwedstrijd tegen Bayern München nog een gesprek van drie uur met trainer Erik ten Hag gevoerd. De Serviër geeft in De Telegraaf aan dat de coach graag wil weten hoe er vanuit de spelersgroep naar hem wordt toegekeken.

Tadic sprak met zijn trainer over de wedstrijd, maar ook over wat er in en buiten het veld beter kan. 'De trainer staat steeds meer open voor onze feedback, vraagt daar nu zelfs om', aldus Tadic. Vorig seizoen klaagden de spelers wel eens over de grote partijvormen en de lange wedstrijdbesprekingen. 'We hebben er niets aan om achter zijn rug om te klagen. Als we vinden dat iets beter kan, moeten we het rechtstreeks kunnen zeggen.'

De Serviër vindt dat het heel belangrijk is dat er tussen de spelersgroep en de trainer een goede connectie en een open relatie is. 'Dat hij de gevoelens in de groep kent. De wensen van de spelers gingen over van alles, over tactiek, trainingen en allerlei zaken rondom het elftal', vervolgt de ervaren kracht. 'Het is logisch dat we het niet altijd eens zijn, maar we moeten ervoor zorgen dat we altijd op dezelfde bladzijde zitten. Iedereen wil persoonlijk vooruit en stappen maken met het elftal. We moeten een weg vinden waarbij iedereen zich prettig voelt.

Uiteindelijk geeft Tadic een voorbeeld van wat er besproken is. 'Laat ik de kleine partijtjes noemen. Die was ik een dag voor de wedstrijd ook niet gewend en veel spelers vonden die vervelend. Dus heb ik namens de groep aangegeven dat we het liever op een andere manier willen. Uiteindelijk beslist de trainer. In dit geval heeft hij wel naar ons geluisterd, ja.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Dit soort evaluatie gesprekken tussen hoofdcoach en selectie verwacht je eerder van een aanvoerder, dus Mathijs de Ligt.
Volgens mij doet Tadic nu voorkomen dat hij dit soort zaken regelt?
Maar dat er wisselwerking moet zijn staat vast, en volgens mij gaat dat steeds beter lopen.
Waar ik wel bang voor ben is het feit dat als de ziekenboeg leegstroomt, de selectie te groot is.
Ja, serieus.
Bandé, Frenkie de Jong, Sinkgraven, Veltman, Cerny komen er weer bij, en we hebben nu in totaal 31 spelers in de selectie voor het eerste.
Kristensen, Schuurs, Wöber, Sierhuis, Labyad, Gravenbech, Dani de Wit, Noa Lang, Ekkelenkamp en Bakker willen ook speeltijd om op niveau te komen.
Donny van de Beek neemt al geen genoegen meer met invalbeurten, maar straks moet je goede voetballers naar de tribune sturen omdat er maar 11 van de 31 basis kunnen zijn. De reservebank is te klein, de tribune een vernedering en leidt tot onvrede binnen de selectie.
Dat wordt een groot luxe probleem om zo mee om te gaan dat ze de club niet verlaten, en je kunt ze moeilijk allemaal in Jong Ajax zetten, dan belemmer je de doorstroming vanuit de jeugd weer.

Wie weet de juiste oplossing hierin??
0 0
Lagasj
Veltman, Cerny, Kristensen, Sierhuis, De Wit, Lang, Ekkelenkamp verkopen.
0 -2
Ozymandias
Ik zou Cerny, Lang en Ekkelenkamp zeker nog niet verkopen.
0 0
Sjaakvaak
Tadic is niet voor niets reserve-aanvoerder.
0 0
ajaxwestland09
Wisselwerking met de trainer moet er ook zijn je wordt met zijn alle kampioen
1 0
4xEC1
Was het niet die grote onrustzaaier Valentijn Driessen die stelde dat de goede resultaten (vóór PSV) verbloemden dat de sfeer niet goed was onder Ten Hag? Die viezerik is nu in geen velden of wegen te bekennen, bah!
6 -1
Aad82
Ik mag Tadic zo erg he. Wat een aankoop is dit geweest. 15 wedstrijden voor Ajax, 7 goals en 7 assists. Meeste kilometers gelopen afgelopen dinsdag van iedereen in the CL.

Goede mentaliteit. Heeft spelvreugde teruggebracht bij Hakim. Fenomenaal deze gast en het Seizoen is nog geen 2 maanden oud.
9 0
Red Devil
Goed dat Tadic TH even heeft wakker geschud tijdens dat gesprek en nu maar hopen dat het zijn vruchten af gaat werpen in de vorm van goede resultaten en de 34ste titel in mei 2019.
2 -2
Oempaloempa
Het duidt er volgens mij op dat TH steeds lekkerder in zijn vel zit en dat de verhouding met de spelers selectie steeds beter wordt. Lijkt me een goede zaak.
8 0
Jeugdtrainer
Dit gebeurd toch bij elke club? De ene trainer heeft daar ook wat meer feeling voor om in te schatten, ETH lijkt mij niet zo. Maar dan moet je het ‘halen’. Prima toch?
2 -1
jackwolf
Ik vind dit best opmerkelijk. Blijkbaar sluimerde er toch een bepaalde onvrede binnen de spelersgroep tav TH in een aantal zaken.
Je ziet ook dat Tadic de natuurlijke leider is van de groep.
2 -1
Boer Gijs
Ik vind het vooral super van Tadic. Hij heeft natuurlijk niet de overgang Bosz naar Keizer naar Hag meegemaakt, waar veel spelers aan moesten wennen. Mooi dat hij zo voor verbinding zorgt en voor het team en voor Ajax opkomt.
5 0
Bramble1988
Het is heel simpel; hoor en wederhoor. Net als in het bedrijfsleven heeft zonder draagvlak, geen enkel plan kans van slagen! Goed bezig dus!
4 0
Adam24
Gek om dit naar buiten te brengen. Wordt alleen maar nadelig wanneer het niet goed gaat.
0 -4
4xEC1
Hoezo? Tadic geeft toch juist aan dat Ten Hag luistert naar wat er speelt? Dan kan dat geen issue meer zijn als het niet goed gaat.
3 0
Sterspeler
Denk ik niet. Misschien dat de media erover gaat klagen, maar als de spelers enig zelfreflectie hebben komt dat vast wel goed. Ten Hag behoud vooralsnog de regie. Dat is het belangrijkste.
3 0
Freddy Al
Prima houding van Tadic ( en ook van Ten Hag) om met de groep samen alles ter discussie te durven stellen en bespreekbaar te maken.
Hij raakt precies het juiste punt aan; problemen niet uit de weg gaan maar op tafel leggen bij de verantwoordelijke(n).
In die zin is het zeker van belang dat Tadic, Blind erbij zijn gekomen en dat Ziyech. Huntelaar en Schone er nog zijn.
Dat geeft ook de coach meer vertrouwen in het delen van verantwoordelijkheid,dat gaat moeilijker in een heel jonge groep.
4 0
AlexIbarra
Altijd maar die heftige reacties op TH... Of hij is nu ineens geweldig, of nog steeds superkut.

Onder Frank, Keizer, Bosz snapte ik ook bepaalde keuzes niet en met mij vele anderen.
Ten Hag is een relatief onervaren coach die wel potentie heeft maar geen ervaring op het hoogste niveau. Net als bijv. Mazraoui zal hij op de komende 3 jaar bij Ajax beoordeeld worden qua niveau en mogelijkheden.

Wordt het een succes dan ligt de weg naar grotere landen en prijzen open, valt hij hier door de mand dan is de kans groot dat hij nooit de eredivisie zal ontstijgen. Ik ben zeker nog geen fan maar hopelijk zijn we over een jaar net zo bang dat de coach vertrekt als onze dragende spelers.

Voorlopig presteert hij te goed om hem te ontslaan dus laten we hopen dat het nog beter gaat. Of in ieder geval ophouden met zeuren over zijn stemgeluid en andere onzin. (Moeilijk, I know..) Als we 3e of beter in de CL worden en het gat met Psv niet te groot wordt, blijft hij toch zitten.

De droogte is te lang geweest en de potentie te groot voor dat soort gedoe dit jaar.
3 0
blueberry
Was bij Rinus Michels of Ernst Happel wel even anders geen gelul voetballen oder kein gelul
2 -1
Freddy Al
Nou dat is ook niet waar; Michels vertelde heel duidelijk wat hij verwachtte maar de spelersgroep durfde daar zeker op het veld hun eigen inhoud aan te geven.
Ook toen waren er ernstige botsingen ,waarvan we later zeiden dat Michels dat uitlokte, tussen spelers en staf.
Cruijffie en Keizer maakten de dienst uit en daar had Rinus zeker vrede mee.
0 0
Schwalbino
Dat is 50 jaar geleden toen je voetbalwedstrijden op tv in zwart-wit keek.
1 -1
Rob1706
Haha, klopt helemaal. heb voor WK 1974 eerst een kleurentv gehuurd en daarna pas gekocht.
3 0
Aspers73
Het team voetbalt gewoon met enorm veel plezier, dat zie je aan alles. Dat spat er vanaf. Daar draagt een trainer ook aan bij.
11 -1
3*stars*3
Leek even weg na PSV uit en in Sittard maar mentaal lijkt het goed te zitten in de groep.
Al blijf ik erbij dat die 2 kutgoals tegen PSV, snel achter elkaar vielen en dan speel je gewoon een verloren pot tegen die laffe honden.
Kan niet wachten voor revanche in de Arena.
Als Ajax zelfde mentaliteit kan opbrengen als in meeste duels van dit seizoen, komt het dit seizoen goed en staat Ajax aan het eind met een (paar) prijs/prijzen.
2 0
Web
Zo is het, dat is een maatstaf waar je wat uit kan halen.
2 0
Tonymacaroni
TH kan het ook nooit goed doen hier voor een aantal zich supporters noemende figuren.
Mensen, wordt alstublieft fan van een andere club en blijf ons niet lastig vallen met jullie gezeik.
15 -6
ST
Dus de definitie van een goede supporter is dat hij nooit mag klagen over een coach? Wat een onzin.
3 -5
jaripettersson
Dat zegt hij niet, knaap. Goed lezen.
6 0
Youri08
Omdat we kritisch zijn moeten we maar fan worden van een andere club? Wat een arrogantie.
3 -4
Web
Als het maar ergens op gebaarseert is.
1 -1
SjaakWolfs
Gebaarseert? Man, man, man..
0 -5
Web
Jij bent de perfecte man, staat heel hoog aangeschreven en heeft nog nooit een fout gemaakt.
Ga zo door
Feedback heb jij ook nooit nodig
3 0
Tonymacaroni
Als je een echte fan bent leg je je ook neer bij zaken die niet naar jouw zin zijn.
Wil je over alles wat te klagen hebben dan ben je geen fan maar een verwend kind.
3 -9
ST
Wat een onzin. Oftewel bek houden en anders een andere club supporten? Volgens mij zou jij je fijn hebben gevoeld achter het ijzeren gordijn.
5 -5
Ajaxxxisdebeste
De beste bazen zijn degene die je laten denken niet de baas te zijn. Als voetbal maar goed is ben ik blij
10 0
Web
Heel positief, Iederen leert elke dag, wat past er bij een groep.
Niemand heeft de wijsheid in pacht
Dat gebeurt overal niet alleen in het voetbal
Cocu liet Hiddink mee kijken
Van Bronkhorst Advocaat
Van Bommel van Marwijk.

Zelfs, van Marwijk, Advocaat en Hiddink leren daar weer van
4 -2
Hagmag
Ten Hagmag of moet de baas zijn, dat geldt voor elke trainer.
Maar op welke manier speel je de baas ?
Chemie tussen de groep en de trainer ontstaat uit een wisselwerking tussen beiden.
Eén richting verkeer gaat uiteindelijk nooit werken.
Ik heb of had het sterke vermoeden dat je Ten Hagmag verwijten dat hij een sterke mate van
eigenwijzigheid ten toon heeft gespreid, hetgeen voor ons supporters regelmatig af te lezen viel aan de basis opstelling van Ajax-1.
Het beste voorbeeld hiervan is: Siem de Jong in de basis als spits tegen ADO Den Haag en de volgende wedstrijd weer, terwijl iedereen zag en had geconstateerd dat Siem dit niet meer aankon.
Pisvee uit was als opstelling dramatisch.
Bayern uit was als opstelling hopelijk de ommekeer.
0 -5
The
Wat is je punt?
1 0
jaripettersson
Dat is al de vraag sinds hij zijn 'hilarische' account heeft aangemaakt.
10 0
PJK54
Goed om te lezen dat zowel de trainer als de spelers elkaar willen begrijpen en samenwerken om voor één zaak te gaan en dat is Ajax zo worden de eenlingen ook snel buitenspel gezet je hoort bij de groep of valt af.
Het blijkt maar weer wat voor leider Tadic is net bij de club en zaken bespreekbaar maken, ik ben er wel blij mee.
3 -1
Redrum
Dit is goed om te lezen! De trainer bepaalt, maar luisteren naar de spelers kan nooit kwaad. Er is niks slechter voor een team dan frustraties bij spelers richting de coach die ze niet kwijt kunnen. Dan krijg je een United met Mourinho situatie. Ten Hag wil het heel graag goed doen bij Ajax en dan moet de sfeer goed zijn. Gelukkig beseft hij dat.
11 -1
jaripettersson
Ik denk (en hoop) dat TH de spelers het gevoel wil geven dat hij ze hoort. Het is een delicate, beetje vertroetelde generatie, die millenials. Jammer dat dat moet tegenwoordig. Maar ondertussen wel gewoon zijn eigen plan uitrolt.
10 -1
Lazell
Het zijn gewoon andere tijden. Vroeger moest je je bek houden en luisteren, ookal had de baas (of trainer) het verkeerd. Dan ging je dus door met dingen die verkeerd waren. Ben blij dat er tegenwoordig wat gezegd van mag worden, is in iedereen zijn voordeel.
1 0
ajaxxcied4life
Exact. 19 jaar opvoeding ram je er niet uit door 10 maanden lang met de scepter te gaan zwaaien en stug en autoritair je eigen plan te blijven trekken. De patatgeneratie van Witsche noemde men destijds al erg, laat staan de milenials.
3 0
gras
Quatsch.

Totale onzin opmerking. Alsof in de jaren 70 Michels ergens was gekomen als hij niet naar Cruijff en consorten luisterde. En Michels gold als autoritair onder tijdgenoten.

Je ziet dat positieve resultaten maken dat alles TH vergeven wordt. Maar de VI boys werden voor gek verklaard toen ze aangaven dat de spelersgroep het gehad had met de lange trainingen en dito praatsessies.

Dit wordt gewoon - weer - bevestigd.

Ten Hag was in zijn eerste periode een regelrechte ramp. Hij speelde zonder hoge druk, wat ons de titel heeft gekost, want 5 punten kon je goedmaken, waar Keizer al mee bezig was.

En wat gebeurt er na de evaluatie met de directie? Hij gaat in de CL kwalificatie opeens wel met hoge druk spelen, omdat Keizer en Bosz al hadden laten zien dat daarmee Ajax pas in zijn kracht komt. Iedere zogenaamd sterke tacticus had dat direct al ingezien. Dom, kostbaar en kortzichtig.

Lange trainingen en niet luisteren naar de groep: idem. Typisch een onzekere trainer die gelooft in een aanpak die matig getalenteerde, non-internationals accepteren.

Kennelijk heeft TH juist geen antenne voor wat er in de groep leeft. En moet hij het aan een nieuwkomer als Tadic vragen. Je ziet dat TH steeds een paar stappen achter het proces aanloopt. Druk zetten, andere wijze van trainen, tactische ingrepen zoals Blind op 6 en Wober centraal. Er wordt al maanden om geroepen, en pas als het fout is gegaan, geeft TH daaraan gehoor. En dat redt hem dan weer.

Door klootjesvolk overschatte trainer.
5 -17
AFCAsphere
Ten Hag zijn eerste periode was inderdaad een ramp, maar die ramp is niet door hem veroorzaakt, hij kon er vrij weinig aan doen om het te veranderen. Nouri in een coma, vroeg uitgeschakeld in Europa na een aantal maanden eerder de EL finale te hebben bereikt, een flinke achterstand opgebouwd op PSV en vervolgens ook nog eens uitgeschakeld worden in het bekertoernooi door een degradatiekandidaat. Uiteindelijk heeft Ajax nooit de mogelijkheid om kampioen te worden dat seizoen, mede door de vele tegenslagen en omdat PSV stoïcijns door bleef gaan. Keizer ging dat gat van 5 punten echt niet goedmaken, dat is gewoon hopen tegen beter weten in. Dit alleen al geeft aan dat je niet reëel denkt, maar dat je gewoon een afkeer tegen Erik hebt.

Het seizoen komt ten einde, maanden verstrijken, er wordt een WK gespeeld door sommige spelers en die vergeten langzaam het ellendige seizoen dat daarvoor heeft afgespeeld. Erik durft het nu ook aan om meer des Ajax te spelen en bereikt daarmee ook resultaat. Uiteindelijk kan ik daar alleen maar blij mee zijn, want dat zie ik graag, maar jij wilt net zoals vele anderen hier graag alleen het negatieve benadrukken. In plaats van blij te zijn met de huidige manier van voetballen, trap je nog even na en zeik je over een seizoen dat iedereen maar al te graag wilt vergeten.

Niet luisteren naar de groep? Dit bericht geeft juist aan dat hij dat wél doet.

Het is in ieder geval duidelijk dat de alwetende gras weer naar voren komt. Hoe weet jij uit dit bericht te leiden dat hij geen antenne heeft voor wat er in de groep leeft? Dat hij een paar stappen achter proces aanloopt? Omdat hij van speelwijze veranderde? Kerel, hij heeft zelf aangegeven bij zijn aanstelling dat hij niet teveel wilde wijzigen aan de manier van spelen, omdat hij niet te veel risico durfde te nemen in de strijd om de titel. De selectie verkeerde in een dramatische vorm, in een seizoen vol tegenslagen, dus ik zou ook niet verwachten dat hij de spelers even vol zou stampen met een andere tactiek en de bijbehorende opdrachten.

De betweters hier onderschatten de mentale tikken die de selectie kreeg te verwerken vorig seizoen. Tikken die zij al ontvingen voordat Erik er was. Ik kan me goed voorstellen dat hij met zo weinig mogelijk aanpassingen hoopte op de titel, maar PSV bleef zijn gang gaan met een behoorlijke dosis geluk, daar doe je vrij weinig tegen. Als je ten Hag de schuld wilt geven dat hij geen punten wist in te lopen op PSV, dan moet je Keizer ook de schuld geven dat wij onder zijn leiding werden uitgeschakeld in Europa, een achterstand opliepen t.o.v. PSV en in de beker werden uitgeschakeld. Maar nee, dat doe jij niet, want jij hebt een afkeer tegen Erik en niet tegen Marcel. Ik zou Marcel sowieso geen schuld willen geven, want ik snap dat hij het ook niet makkelijk heeft gehad.
1 -1
BRAMHOUTEN
Ik weet niet wat er met jou is gebeurd. meestal vind ik je echt goede uitspraken hebben en ook logische analyses maken. alleen wat ten hag betreft lijkt het wel of hij helemaal niks goed kan doen . Ik ben ook geen fan van ten hag maar ik blijf wel kijken naar wat er wel goed gaat ipv alleen je maar focussen op wat er fout gaat. Als je te kritisch bent geniet je niet en op dit moment is er veel te genieten bij ajax
5 -1
Web
Ik heb hem ooit eens complimenten gegeven
Maar er moet iets aan de hand zijn met hem, kan niet anders
5 0
M.Olsen
Want hij bent Gras. Al sinds het begin der tijden was jij tegen ten hag en jij bent zo blind dat je niet ziet hoe goed het gaat. Nee nee. We kijken naar 1 wedstrijd (PSV) ipv een kwart seizoen. En luisteren liever naar VI dan naar de spelers. Het komt je geloofwaardigheid allemaal niet ten goede.
9 -1
Youri08
Ik volg je helemaal, zou alleen niet zo denigrerend klootjesvolk in mijn mond nemen.
3 -1
AFCAsphere
Als je hem volgt, dan heb je dus wel degelijk een afkeer naar Erik, terwijl je eerder zei geen hekel aan hem te hebben.
0 0
Web
Dat zijn die zelfde VI boys die vonden dat Tadic en Ziyech niet door een deur konden. Het komt je weer zo goed uit
2 0
Web
Wat heb jij allemaal geslikt.
Wil je mij niet onder klootjes volk noemen.
De haat straalt er vanaf
2 0
Youri08
Toch wel apart dat we een trainer hebben die blijkbaar nog moet leren. Die ingefluisterd moet worden door zijn spelers hoe het moet. Ik blijf het een vreemd huwelijk vinden.
4 -18
Web
Apart een trainer die nog moet leren?
Wat een vreemde uitspraak.
Ben jij in je werk al uitgeleerd?
6 0
The
Hij zit vast nog op het vmbo.
2 -1
Youri08
Hahaha you're hilarious
0 -2
The
Thanks!! Misschien ga ik er wel wat mee doen.
1 0
Youri08
Jezelf bijschaven en ontwikkelen is een prima zaak, dat bedoel ik ook niet. Het is hier geen kwestie van de puntjes op de i zetten maar de letter i eerst nog moeten leren schrijven. En de spelers leren hem blijkbaar schrijven. Als topclub met Europese ambities en verleden, stel je een trainer aan die er gelijk staat. Niet een die het meeste nog moet uitvinden.
1 -2
AFCAsphere
Hoe kun jij in godsnaam weten wat ten Hag nog moet uitvinden? Maak jij onderdeel uit van de selectie, de staf of van het technische hart? Ik ga er maar van uit dat je dat niet doet. Betwijfel ook ten zeerste dat je hem persoonlijk kent.

En dan vervolgens doodleuk zeggen dat ten Hag de letter i moet leren schrijven? Kerel, met alle respect, maar wie ben jij? Of beter gezegd: wie denk jij dat je bent? Erik heeft bij Bayern gewerkt, Utrecht naar een bekerfinale geloodst, een recordaantal punten behaald met datzelfde team, vervolgens bijna gigant Zenit uitgeschakeld in de voorronde van de EL met een beperkte subtopper uit de Eredivisie, en is nu al 8 Europese wedstrijden ongeslagen, inclusief een heerlijke wedstrijd des Ajax, tegen Bayern in München. Deze man hoeft geen letters te leren schrijven, hij schrijft zijn eigen verhaal en leert gaandeweg meer over zijn vak.

Jij doet net alsof de leiding bij Ajax een rookie hebben aangesteld. Zoals The ''O'' zegt, elke trainer maakt fouten en er zijn meer grote trainers die zichzelf beter hebben leren kennen en weten te ontwikkelen bij Ajax.

Iedereen was ontzettend lovend over Bosz, jij ongetwijfeld ook, maar ook hij maakte fouten. De enige uitwedstrijd die we dat seizoen in de EL wisten te winnen, was bij Panathinaikos. Alle opvolgende uitwedstrijden waren we niet bij de partij, of in ieder geval veel zwakker dan in eigen huis. Uiteindelijk verlies je de finale omdat hij te eigenwijs was om zijn plan aan te passen. Er moest op de Bosz manier worden gevoetbald, iets waar United zich al lang op had ingesteld, waarna je dus eigenlijk kan concluderen dat je die finale voor Jan Lul hebt gespeeld. Doe je die wedstrijd nog 10 keer over, dan verlies je hem 9 keer op dezelfde manier. Daarom sta ik open voor een trainer die verder kijkt dan zijn neus lang is, zonder daarbij ver af te stappen van de speelwijze die bij Ajax hoort. Vooralsnog (dit seizoen) lijkt Erik zo'n soort trainer te kunnen zijn.
3 0
The
Want Michels, Cruijff, van Gaal hebben geen fouten gemaakt bij Ajax? Elke trainer maakt (inschatting) fouten. In dit stuk wordt Ten Hag niet beoordeelt op zijn manier van trainen maar op het tijdstip daarvan. Als het om zulke details gaat kan je wel degelijk spreken van de punt op de I zetten.

"Als topclub met Europese ambities en verleden, stel je een trainer aan die er gelijk staat. Niet een die het meeste nog moet uitvinden."

Alle drie grote trainers hebben zichzelf uitgevonden bij Ajax. En alle drie hebben fouten gemaakt. En alle drie hebben kritiek gehad. Ik wil Ten Hag niet vergelijken met deze drie maar hij is op dit moment gewoon heel goed bezig en de resultaten zijn er. Als hij deze lijn doorzet kunnen er leuke dingen ontstaan. Bij mij heeft hij wel wat krediet opgebouwd. Ik ben positief verrast in ieder geval.
4 0
Youri08
Michels, Cruijff, van Gaal, ten Hag. Loopt volledig mank qua spelersloopbaan, voorgeschiedenis trainerschap en het Ajax denken.

Ze hebben gesproken over tal van dingen en 1 daarvan was het tijdstip/ moment van de partijtjes. Goed lezen.
0 -3
The
Ja hoor je hebt gelijk, Michels, van Gaal waren topspelers.

Ik lees goed, wat waren die andere dingen dan. Jij doet of je weet wat er is besproken en presenteert dat als feit. Of jij de waarheid in pacht hebt zo presenteer jij je. Terwijl je betoog vol aannames zit. Als dat de manier is om door het leven te gaan dan zit de wereld zeker vol sukkels behalve jij. Of niet?
0 0
AFCAsphere
Van Gaal was geen grote voetballer, maar wel een hele goede trainer. Erik was ook geen grootste speler, maar heeft de potentie om een uitstekende trainer te worden.

Wat betreft het Ajax denken: ten Hag laat deze selectie heerlijk voetballen, dat hebben we ook dinsdag kunnen zien. Ga je nu werkelijk lopen janken over het feit dat hij niet 100% des Ajax denkt? Dat zou wel erg zielig zijn. Bij Bosz hebben we gezien dat het fataal kan zijn als je niet af durft te wijken van je tactiek.
2 0
Web
Ben jij bij dat gesprek geweest?
Bij jou zit er net als Gras bij voorbaat haat tegen Ten Hag
Zo simpel is het.
5 0
Youri08
Nee, zo simpel is het niet. Ik heb geen haat tegen iemand, wat een onzin. Ik hoop ook dat hij slaagt en succes heeft want hij is trainer van Ajax. Ik ben alleen van mening dat hij te onervaren en te onkundig is voor the job.

De Ajax spelers komen uit een opleiding met veel kennis en kunde. Als ze dan een trainer krijgen die dat blijkbaar wat minder of niet heeft kunnen ze 3 dingen doen. Klagen bij de directie maar dat heeft geen zin nu want die heeft zijn lot min of meer verbonden aan deze trainerskeuze. Andere optie is muiten maar dat heeft ook geen zin want de meeste staan aan het begin van hun carrière en gooien hun eigen glazen in met dat. Laatste optie is de trainer leren hoe het wel moet om dan samen tot resultaat en de tijd door te komen. Ik kan me uiteraard vergissen maar volgens mij is optie 3 nu aan de gang.
1 -2
AFCAsphere
Er zijn een aantal aspecten aan het leiding geven van ten Hag waar sommige speler het niet mee eens zouden zijn? So what, big deal! Jij doet nu net voorkomen alsof ten Hag hier zonder enkele ervaring is binnen gekomen en zich nu laat leiden door de selectie. Incorrect, hij vraagt feedback over zijn manier van werken. Jij insinueert daarmee dat hij een gebrek aan ervaring en visie heeft, wat dus niet zo is. Het zou ontzettend dom en egoïstisch zijn als hij zijn spelers niet zou vragen of het volgens hen beter of meer efficiënt zou kunnen.

Bijvoorbeeld dat zij van mening zijn dat bepaalde onderdelen van de trainingen volgens hen beter op een andere manier kunnen? Erik hoeft daar niet eens mee akkoord te gaan, maar het feit dat hij om feedback vraagt geeft al aan dat hij open staat voor positieve veranderingen. Wat is daar erg aan? Helemaal niets, dus je bekritiseerd ten Hag voor iets wat eigenlijk een positief aspect van zijn manier van werken is.
1 0
Web
Ik neem de prestaties al maatstaf.
Het plezier wat de groep uitstraalt
De rest is allemaal aanames
Een echte slechte pot tegen PSV
Heb je wel genoten dinsdag, vergeet dat niet he
Blijf niet in het negatieve zitten.
1 0
Youri08
Ik heb me prima vermaakt dinsdag, mijn complimenten. Ik zit niet in het negatieve, don't worry. Ik zet gewoon wat dingen achter elkaar en kom voor mezelf dan tot deze conclusie en deel die met jullie. En discussie daarover is prima.

En inderdaad allemaal aannames van mij. Nog een aanname: na PSV hebben ze hem al ingefluisterd dat hij Wöber had moeten inzetten en een andere keuze voor de spits had moeten maken. Daarom deze opstelling tegen Bayern die, tegen mijn verwachting in, prima werkte. Het ijzer was dus heet en daar heeft Tadic gelijk gebruik van gemaakt om hem nog meer in te fluisteren. Mijn aanname ;)
0 -6
AFCAsphere
Riiight, want het zou onmogelijk zijn dat ten Hag na het analyseren van die wedstrijd niet zelf tot die opstelling zou komen, toch? Nee, volgens Youri zou dat niet kunnen.

Dat hij na de PSV-wedstrijd zei gewoon te durven om voortaan met die opstelling te starten, is meer om zichzelf en de spelersgroep te beschermen tegen kritiek van buitenaf. Ik heb hem in de gehele periode die hij bij Ajax zit al regelmatig opmerkingen zien maken waarmee hij de selectie in bescherming wilt nemen, dat is verder prima.
1 -1
Web
Blind met Wober had ik ook nooit gedaan
Weet je wel dat De Ligt geblesseerd was?
Ten Hag heeft dat zeker overwogen, achteraf is alles makkelijk.
1 0
Youri08
Ja, dus Wöber was logische vervanger geweest tegen de Jong met zijn 1,88m en duelkracht.
0 -2
AFCAsphere
Nee, er was geen logische vervanger, want de Ligt valt niet zomaar te vervangen, dat is het punt dat Web wilt maken. Afgelopen dinsdag zag je ook wat voor een enorm talent het is. Als Wöber iets tegen PSV mis had gedaan, dan stond het forum hier ook in de fik, want ten Hag stelde hem in de vorige wedstrijden ook niet op, dus waarom wel in deze belangrijke topper? Overigens was Schuurs een logischere optie geweest, want hij is een RCV, die veel beter past naast Blind. Maar uiteindelijk was dat alsnog niet de ideale opstelling, want dat stond Blind weer LCV, terwijl hij beter is op de VM positie. Oftewel, er was geen perfecte oplossing, want spelen met Schuurs én Wöber was absoluut niet aan de orde.
1 -1
Youri08
Een van de twee (Wöber of Schuurs) had moeten spelen tegen de Jong. Het was een blunder om dat niet te doen.
0 0
Siemmie
Een trainer is nooit uitgeleerd. Daarbij heeft elke spelersgroep weer andere wensen, dus is het goed dat een trainer en de spelersgroep naar elkaar luisteren en bereid zijn zich aan te passen. Als de spelers in een sfeer werken waar de trainer de baas speelt en er niet naar hun geluisterd wordt, kan je de prijzen wel vergeten.
1 0
blessure
Onzin, in het bedrijfsleven heb je ook vergaderingen, waar je je wensen en opmerkingen, kenbaar kunt maken.
Daar wordt iedereen beter van en dat werkt ook bij AJAX.
Beter dan gekonkel, achter de rug van de trainer.
3 0
Youri08
Ja, helemaal mee eens maar hier is blijkbaar dringend op hem ingepraat (en volgens mij niet voor het eerst, zulke berichten zijn al vaker in de media verschenen) om dingen anders te gaan doen. 3 uur!! Dat kun je niet meer vergelijken met een vergadering, dat is een motie van wantrouwen. Hij moet nu wel luisteren anders keert de groep zich tegen hem maar hij verliest wel autoriteit door dingen nu anders te gaan doen op verzoek van de groep. Uit alles blijkt toch wel dat ze hem niet serieus nemen, zij zien toch ook die vreemde opstellingen, tactieken en wissels.

Mijn punt was trouwens dat Ajax een trainer aanstelt die niet rijp/ volwassen/ kundig genoeg was maar al gaande de weg zich bijschoolt hoe het is om een Ajax trainer te zijn/ worden. Lijkt me voor een ambitieuze en professionele club een vreemde beslissing. Maar ja, de mensen die hem aanstelde zitten zelf nog in een leerproces.
1 -2
AjaxForEverAjax
Een hoop speculatie. De voorbereiding was niet optimaal vanwege het WK en aanloop naar de voorrondes. Er is weer veel tijd besteed in manier van spelen, omdat vorig seizoen een rampjaar was vanwege Nouri. De impact was erg groot.

Vooral Overmars heeft veel progressie gemaakt en de basis voor Ajax in de toekomst gelegd. Groot vermogen / kapitaal op het veld. ETH heeft een visie en volgens mij een Ajax visie. Geleerd van zijn tijd bij Bayern/Guardiola. Van de Sar en co heeft risico genomen met ETH en het heeft goed uitgepakt. Een wedstrijd zoals tegen PSV kun je beter in het begin vd competitie hebben dan op het eind. Mentaal / scherpte is nu belangrijk in vooral de Eredivisie. Een trainer heeft ook een leerproces en Ik heb liever geen Mourinho als trainer van Ajax.
1 0
Web
Jij neemt hem niet serieus.
Allemaal aanames waar jij mee komt.
Ik zou het HEEL vreemd vinden als een trainer niet luisterd wat in een groep leeft. Sterk van Ten Hag.
Jij zit niet neer meer in een leerproces?
Ik wel, ook al ben ik al oud.
1 -1
Redrum
Zo is het. Dit is alleen maar positief.
1 0
NoPants
Zodra we een trainer hebben die zegt uitgeleerd te zijn, moeten we hem direct ontslaan.
8 -2
Vlieske
Met andere woorden. We vonden het helemaal niks met ten hag maar niemand durfde wat te zeggen vorig jaar. Zegt genoeg over de mentaliteit van die groep. Nu ook als voorbeeld een donny die via zijn zaakwaarnemer een breuk probeert te forceren. Blij dat een leider als tadic wel de ballen heeft.
3 -7
AFCAsphere
Stop maar, want als je dit bericht op deze manier interpreteert, tja... dan snap je er helaas niet zoveel van.
2 0
Onpartijdig
Onmogelijk, volgens de gehele media is Ten Hag stront eigenwijs...

Mooi om dan toch deze kant van de trainer ook te leren kennen
7 -2
Labrador
Vergeet Ajaxshowtime niet he. 95% van de leden schreeuwde moord en brand na psv en Fortuna maar n Bayern zijn ze spoorloos.
3 -4
Joseph
Zeker niet, ook ik ben nog steeds geen fan, ben er nog niet van overtuigd dat het een goede keuze was om hem te houden ipv Bosz terug te halen.

Ik vind dit wel een goed signaal, hij wilt dus wel leren. Maar zo lang hij met dit materiaal met de punt naar voren blijft spelen, heb ik mijn twijfels. Die niet minder zijn geworden na het opstellen van Eiting en het passeren van Wober tegen PSV.
3 -3
AFCAsphere
Uiteindelijk ging het met Eiting en Frenkie prima, dat hebben we meerdere keren gezien dit seizoen. Dus vandaar dat ik kan begrijpen waarom hij de keuze voor hen maakte tegen PSV. Na afloop kun je zeggen dat het niet de juiste opstelling was, dat Wöber of Schuurs hadden moeten starten. Tegen Bayern zie ik dat ten Hag geleerd heeft van zijn fout tegen PSV.
1 -1
vak114
Vind het nog steeds geen trainer voor Ajax,vind hem helemaal niks.
Gun hem alle succes,maar ik zal nooit een fan van hem worden.
3 -3
AFCAsphere
En heb je ook argumenten waarom je hem geen trainer voor Ajax vind? Of vallen we dan weer doodleuk terug op het feit dat hij uit Twente komt en dus geen Amsterdams accent heeft? Want zeggen dat je hem niets vind en nooit fan van hem zal worden is één ding, maar je benoemd verder totaal niet wat daar de redenen voor zijn. Oftewel, met deze comment kunnen we helemaal niets.
1 0
Youri08
Juist, helemaal mee eens
1 -3
AFCAsphere
^ En voor jou geldt dezelfde vraag.
1 0
Vlieske
Als het aan mij ligt vertrekt hij nog steeds onmiddellijk. Dit zegt ook weer genoeg
3 -7
AFCAsphere
Ik heb jou sowieso geen enkel goed woord over hem zien praten. Niet over het feit dat hij als eerste trainer ooit Ajax door drie voorrondes van de CL loodste, dat we daarmee sinds 2014 weer Champions League groepsfase door spelen. Dat we Dinamo Kiev - een subtopper in Europa - alle hoeken van het veld hebben laten zien, zowel uit als thuis. Vervolgens ook AEK voetballes hebben gegeven en dat we als slagroom op de taart ook nog eens een schitterend resultaat tegen Bayern in München hebben behaald.

Het enige wat ik van de simpletons hier lees, is dat het van januari t/m mei kut met peren was, en dat hij tegen Heracles en PSV fouten heeft gemaakt. Sommige mensen hier willen alleen het foute benoemenen het goede achterwege laten, omdat ze óf zelf een leven vol met fouten leiden en ze zich beter voelen door de fouten van anderen te benadrukken, óf omdat ze simpelweg gewoon cynisch als de pest zijn, niet weten hoe ze positief in het leven kunnen staan en dat ze daarom alle positieve energie uit andere mensen willen zuigen.
2 0