RTVN: 'Zeefuik wil bij FC Groningen blijven'

BartVeenstra, 27-04-2018 om 15:15, 9491 views, RTV Noord |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De door Ajax aan FC Groningen verhuurde Deyovaisio Zeefuik zou ook na dit seizoen graag willen spelen voor FC Groningen. Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag op basis van een gesprek met de rechtsback.

Zeefuik heeft inmiddels een aanbieding ontvangen van FC Groningen en zou zoals gezegd graag willen blijven. 'Hij heeft de intentie om eruit te komen met de FC', schrijft het medium. Van Ajax hoorde Zeefuik tot op heden overigens nog niets. Technisch manager Ron Jans reageerde kort op het nieuws rond Zeefuik. 'Uiteraard weet Ajax dat wij met Deyo praten, maar verder kan ik er nu niets over zeggen.'

Bij Ajax heeft Zeefuik nog een contract tot medio 2019, waardoor hij voor een relatief laag bedrag op te halen moet zijn voor FC Groningen. In Amsterdam heeft Zeefuik bovendien concurrentie van Rasmus Kristensen, Luis Orejuela en de langdurig geblesseerde Joël Veltman. Daarnaast tekende Navajo Bakboord onlangs een nieuw contract, waardoor het jeugdige talent tot medio 2020 onder contract staat.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe1
We hebben al 3 slechte rechtsbacks, 4e niet nodig. Prima!
0 0
Jeugdtrainer
Kristensen - verdedigt niet lichtvoetig, matig in de kleine ruimte
Orejuela - ongelofelijk slordig in de passing, positioneel niet best
Zeefuik - kan niet voetballen

Dan is Veltman de beste optie, maar beter Mazraoui op die plek. Om je restverdediging te versterken is een speler die ook ‘aan de binnenkant’ kan spelen wel lekker, Nous dus.
2 -4
ajax4ever01
Verkoop maar snel die voegt niets toe aan Ajax
1 -1
Ozymandias
Zeefuik is misschien wel beter dan Orejuela en Kristensen maar ik zie liever Mazraoui als rechtsback een kans krijgen.
4 0
ajax4ever01
Wat dacht je ervan om een goede versterking te halen ipv middelmaat?
3 0
Ozymandias
Ik vind Mazraoui geen middelmaat maar een talentvolle speler. Hij heeft een goede functionele techniek en een goed spelinzicht. Daarbij is hij behoorlijk snel, fel en wendbaar. In het verleden heeft hij een periode veel op rechtsback gespeeld (in de A-jeugd) dus hij zal niet veel tijd nodig hebben om die positie zijn eigen te maken. Om nu maar rechtsbacks te blijven kopen lijkt me ook niets. Het is duidelijk dat de Ajax scouts geen goede rechtsback op het oog hebben. Anders komen ze niet eerst met Orejuela en dan met Kristensen. Trouwens denk ik dat Kristensen in een 3-5-2 (3-1-4-2) formatie beter tot zijn recht zou komen.
2 -2
ajax4ever01
Ik doel meer op Orejuela en Kristensen. Mazraouizie ik meer een middenvelder waar we nog zeker wat aan gaan krijgen.
1 0
Mike4wheelz
Dag Deyovaisio dahaaag dahaaag dahaaag dahaaaaag!
1 -9
reaguurder
Lekker respectvol naar iemand die gewoon prima zelf inziet dat ie geen materiaal is voor het eerste elftal van Ajax. Heeft zich altijd goed ingezet bij Ajax, helaas voor Ajax en voor hem allesbehalve succesvol. Ik wens hem het beste bij Groningen
6 0
OuweDibbes
Lekker de hoofdprijs vragen. Doet Groningen ook altijd richting Ajax.
1 -1
Dwergje48
Logisch ook. Waarom zou je dat niet doen? Ajax heeft veel meer centjes dan Groningen.
1 0
Boer
Beetje reëel blijven. Zelfs in Groningen vinden ze Zeefuik een matige voetballer. Maar zijn werklust en enthousiasme spreekt daar wel aan. Suarez was een topper. Dat ze die indertijd niet voor 2,5 miljoen wilden laten gaan, was zo gek toch niet? Wij vinden 10 miljoen voor De Ligt toch ook een fooi.
1 -1
OuweDibbes
Klopt ook wel, maar had vaak ook het idee dat Nijland een beetje interessant deed om zijn anti Ajax achterban tevreden te houden. Was soms tot het kinderachtige aan. Al was Zeefuik tegen Ajax 1 van de betere.
0 -1
Ajax#1900
Haha, die situatie valt totaal niet te vergelijken. Er zat al een optie tot koop in het huurcontract, dus ik neem al dat dat bedrag ook al vast staat.
0 0
DavidFerr
Fc Groningen wilde wel een optie tot koop in het contract maar dat wilde Ajax terecht niet doen.

Komend seizoen zie ik Kristenssen, Zeefuik en Orejuela wel concurreren voor die rechtsback positie.
0 0
OuweDibbes
Ben bang dat je gelijk heb. Overigens ook raar beleid.. iedereen kan zien dat Zeefuik niet het niveau had voor Ajax 1. Krijgt teveel kansen om in de winterstop te worden afgevoerd.
0 -1
Patrick78
Gelukkig. Niet goed genoeg voor Ajax.
1 -1