Ylätupa tekent voor drie jaar bij Ajax

SJvanveen, 21-07-2017 om 14:06, 25107 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft Saku Ylätupa voor drie seizoenen gecontracteerd, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Finse jeugdinternational gaat net als veel andere buitenlandse krachten Ajax O19 versterken.

De Fin is jeugdinternational van zijn land en zodra hij achttien wordt, tekent hij voor drie jaar bij de club uit Amsterdam. Dat is al op 4 augustus. Ylätupa sluit aan bij de onder 19-ploeg van Ajax, die vanaf komend seizoen onder leiding staat van John Heitinga.

De middenvelder annex aanvaller komt over van HJK Helsinki en is na Victor Jensen (Kopenhagen) de volgende aanwinst voor het vlaggenschip van de opleiding. Eerder haalde Ajax ook al de Braziliaan Danilo Pereira. In eerder stadium werden buitenlanders Ricardo Farcas en Sebastian Pasquali al aangetrokken. Ook Hongaren Szabolcs Schön en Oliver Horvath maken deel uit van O19. 

Speel nu GRATIS mee met de AS TopCoach poule en win het nieuwe uit- of thuisshirt en maak kans op 300 euro Ajax-tegoed! 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaishRedan
Teminste een fatsoenlijke spits in de a1
0 0
FlyingDutchMan
Danilo?
0 0
Radikaal
ben niet kapot van de beelden, volgens mij geen 9, maar een handig voetballertje met een hoop branie en dat uit introvert Finland - wie weet. Leuk opleidingsprojectje. Jaartje en dan verhuren aan Heerenveen - kandidaat om terug te halen als de Jong, Donny en Eijting (ja ik laat een traan) verderop gaan zoeken.
1 -7
Daantje Makkes
Leuk, ik heb wel drie jaar nodig om zijn naam te leren...
1 -1
Starkoo
Valt wel mee gewoon FIFA met hem spelen en dan Engels commentaar!
0 0
Jajijdaar
Speel FIFA altijd met Engels commentaar.
Ze zouden Sierd de Vos een keer erbij moeten halen, die verteld dan tenminste nog leuke verhalen .
0 0
Piejotter
Tip van Jari ? Leuk en helder interview trouwens :-)
0 0
dezeman
Leuk goaltje van Ylätupa twee jaar geleden in de Finse Tweede Divisie (rond de 5:00 minuten in het filmpje):

https://youtu.be/2KoCnvqzK4Y

Elf goals in zestien wedstrijden in die divisie vorig seizoen. Zegt niet heel veel natuurlijk, maar best ok voor iemand die toen 16/17 jaar was.
4 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wil Sneijder wel naar Ajax en wil Ajax hem niet of wil Ajax hem wel maar wil Sneijder naar Utrecht.
Kon Ajax hem niks beloven. Wilde Ajax hem niet eens zijn 10 geven die Ziyech net heeft..? Denk dat als je tegen Snijder zegt: Salaris inleveren, geen garanties mbt speeltijd,Wesley dit wel goed vindt. Maar als Ajax er ook nog bij zegt: Oh en je krijgt geen nr. 10. Dat Sneijder dan denkt: Dan niet! Ga ik wel lekker naar Utrecht.
Want als hij zijn loopbaan bij Ajax wilde afsluiten dan laat je hem dat in stijl doen en geef je hem gewoon zijn nummer, ook al zou hij niet eens wekelijks in de basis staan.
Recordinternational, wk finale, CL gewonnen. Kan me niet voorstellen dat Ajax niet alles op alles zou zetten om hem erbij te halen voor de jonge jongens. Dus als hij naar Utrecht gaat dan is er wat voorgevallen. Ajax wilde hem niet kan ik me niet voorstellen. En veel geld wil hij ook niet anders is Utrecht ook geen optie.
Ajax heeft hem in zijn eer gekrenkt denk ik, anders was hij al lang Ajax speler. Ze willen hun kind hier laten opgroeien, dus komen willen ze wel. Sneijder weet ook dat Ajax geld heeft en +10 voor Neres neerlegt. Maar zou Sneijder gekke eisen hebben gesteld aan Ajax? Denk het niet. Tekengeld hooguit maar voor zo iemand als Sneijder zou ik heel ver gaan.
1 -2
gi0vanni
Beste Ajax3, Sneijder wil niet naar Ajax want hier hebben ze niet genoeg centjes.

ps: Als je Sneijder dit jaar in Ajax wil koop dan gewoon even fifa want in een spelletje kan het wel.
0 0
Sallons@AS
Sneijder heeft meerdere malen aangegeven te willen spelen met oog op het WK. Wat bijna zeker zijn laatste zal zijn. Als hij dat wilt zal hij zichzelf vooral op internationaal niveau moeten laten zien. Was hij bij Gala gebleven, zou hij dat niet kunnen. Doet hij dat bij Utrecht, zal dat maar bij 2 wedstrijden blijven want Lech Poznan is een niet te onderschatten tegenstander dat zeker van Utrecht wint over 2 wedstrijden. Met of zonder zijn inbreng. De beste sportieve keuze voor hem zou Ajax zijn. Contract voor 1 seizoen, 1,5 mil op jaarbasis. Hij gaat er dan voor de helft op achteruit, acteert in de top van de Eredivisie, speelt internationaal en kan zich beter in de kijker spelen bij Oranje en andere clubs omdat Ajax veel wedstrijden speelt over 1 seizoen. Hij zal het wel moeten doen met een plaats op de bank en zich laten gelden in de speeltijd dat hij krijgt. Dat is het nadeel. Utrecht, met alle respect, zal hem nationaal voetbal, een salaris tussen de 600K en de 850K kunnen bieden en eventueel een basisplaats. Maar hij is wel dicht bij zijn familie. Dat is een voordeel. Hoe groot de voordelen en nadelen meewegen zal moeten blijken uit zijn keuze. Ik hoop natuurlijk dat hij voor Ajax kiest.
0 0
Youp020
Met alle respect, dat zou voor 't eerst in zijn carrière zijn dat hij niet voor het geld gaat.

Met zijn talent had zo een veel grotere voetballer kunnen zijn.
0 0
Jari83
Waar baseer je dit eigenlijk allemaal op?
1 0
DeKenner
We kunnen er inderdaad wel tientallen scenario's op los laten, maar misschien kunnen we beter gewoon afwachten wat Wesley gaat doen. Hij kan vrij tekenen bij iedere club die interesse in hem heeft. En dat zullen denk ik nog behoorlijk wat clubs zijn ook! Wat ik me wel kan herinneren, is dat Klaas Jan en Wesley een keer gezamenlijk hebben uitgesproken dat zij samen bij Ajax wilden terugkomen (volgens mij was hier nog een derde speler bij betrokken, Heitinga of van der Vaart, maar dat herinner ik me niet meer goed). Huntelaar heeft in ieder geval zijn woord gehouden. En volgens mij had Huntelaar ook wel een goeie band met Wesley. Een terugkeer naar Ajax sluit ik daarom nog niet helemaal uit. Maar ik reken er niet op.
0 0
HZMKK
Goed verhaal lekker kort ook
2 0
wendoo9
Komt uit Utrecht ,maar het blijft speculeren en er zijn grenzen.
0 0
Suarez16_
Hij zegt nog niet:"Wat al zijn moeder een pik had gehad, was hij er dan wel geweest, had Ajax hem ooit kunnen verkopen voor 30 miljoen." Man man man.
2 0
Suarez16_
Wat een verhaal.
0 0
zlatan-beast
ik hoop echt dat de eredivisie zijn kleine beetje aan status kan behouden komende jaren en niet zoals denemarken finland zweden nog meer afzakt, die clubs verliezen letterlijk al hun talenten en de clubs zijn zo ver afgezakt dat ze niets anders kunnen doen dan ze te laten gaan en zeggen dat ze trots zijn
0 0
Suarez16_
Heb het gevoel dat het een Karlsson 2.0 gaat worden.
1 -4
Ozymandias
Ik neem aan dat dit gevoel nergens op gebaseerd is aangezien je hem waarschijnlijk nog nooit hebt zien spelen.
3 -2
Suarez16_
Klopt. Zul je zien dat het een Dolberg wordt en sta ik voor lul.
5 -3
Maxwell_5
Off: in de VI wordt Hidde Jurjus geïnterviewd, staat een mooi stukje in over Nouri.
Voor de geïnteresseerden...
1 0
robertomalone
Goed interview
6 -1
RaynoFischer
Natuurlijk niet het nieuws waar we op zitten te wachten, maar Welkom Saku!

Hopelijk de nieuwe Jari ;)
15 -2
Labrador
Als het net zo'n speler gaat worden als Pasanen vind ik het prima
2 0
Mokum31
Nou gelukkig die is binnen
3 0
Bram410
Goed bezig Marc en co! We krijgen wel een beetje een vreemdelingen legioen in de A1 volgend jaar.. Of in ieder geval absurd veel buitenlanders! Mooie taak voor John om dit in goede banen te lijden!
1 0
Ozymandias
Tja, de grootste talenten van de 1999 lichting (tweedejaars A-junioren) spelen al in het eerste of Jong Ajax en de 2000 lichting was matig. Ajax had al veel eerder door moeten selecteren op de 2000 lichting maar dat hebben ze toen nagelaten. Daarom heeft Ajax vorig jaar zomer en deze zomer een inhaalslag moeten maken door buitenlands talent voor de 1999 en 2000 lichtingen aan te trekken.
2 0
Good Luck
Leiden
2 0
BobHaarms86
International van zijn land haha.
2 -5
X-RaY
Goed bezig Marc!
0 0
Bensco
Ik moedig deze strategie alleen maar aan. Zelf opleiden levert je misschien 4 of 5 talenten max op per lichting. Door actieve jeugdscouting kun je hier nog eens 4 of 5 aan toevoegen. Je hebt dus 10 spelers max die een kans maken op spelen bij het eerste. Vanaf daar moet Ajax intensief aan de slag met speler begeleiding om ervoor te zorgen dat spelers de stap naar het eerste halen. Denk hierbij aan hulp bij het kiezen van zakenwaarnemers, inhuren van een vertrouwenspersoon, coach voor verhuurde spelers en professionele begeleider. Ajax kan hier een hoop winst boeken want tot nu toe haken er teveel af bij die grote stap.
8 0
AjaxPassion
Dat is wel héél ambitieus, 8 à 10 per lichting :P. Denk niet dat dat ooit is voorgekomen.
0 0
Bensco
We praten hier over een gecombineerd aantal. We zagen onder Jonk zijn supervisie een lichting die ruim 4 talenten bracht (Nouri, V.D beek, Savastano en Eiting) die klaar waren voor het eerste. Door actieve jeugdscouting kun je hier misschien nog 4 talenten aan toevoegen die klaar zijn voor het eerste. Stel hierbij spelers zoals Cerny, Dolberg, Da Silva, el-Ghazi, Antonucci, Ylätupa of Muric voor die op latere leeftijd instromen in de A1. Spelers met een goede basis die je alleen het Ajax spel nog hoeft uit te leggen. Dat zijn 8 talenten vanuit de A1 die gereed zijn voor het grote werk.
0 0
Ajax27
Gebeurt niet, zal ook nooit gebeuren. Dat er 4 doorkomen van een lichting die je vanaf 16 jaar al bij Ajax hebt is al heel wat. Meestal zijn dit er maar 1 of 2. Bij JA laat je 18-20 jarige aankopen langzaam instromen.
0 0
insectenverdelg
Welkom. Toch hopen we allemaal op ander officieel nieuws van Ajax vandaag.
2 0
Web
Ben benieuwd, nooit van gehoord
0 0
A'dam Oud-West
Dat geldt eigenlijk voor de meeste talenten die we aantrekken voor de jeugd bij Ajax. Maar de laatste jaren zitten daar echt wel pareltjes tussen gelukkig. Ook al breken ze misschien niet door, ze zorgen wel dat het niveau omhoog gaat bij de rest.
0 0
NouriVandeBeek
Aardig wat buitenlanders in Ajax O19. Hopelijk hebben ze kwaliteiten.
0 0
afcas
lijkt me wel, anders haal je ze niet. vind het wel slim, rond die leeftijd zie je waar je talenten tekort komt en heb je beter inzicht in de kwaliteiten van een speler. dan is het verder een kwestie van doorontwikkelen en bekend worden met het ajax spel. jammer dat dat met nederlandse jongens zoals een zivkovic niet kon omdat hij zich daar te goed voor voelde.
0 0
mgtow
De nieuwe Jari Litmanen?
0 0
mvdk
Alleen jammer dat ik Ylatüpa eerst 3 jaar moet oefenen. Ligt niet echt lekker in de mond.
3 0
dezeman
Valt best mee hoor. Je spreekt het uit als U - LA - TOE - PA. Simples...
3 0
AjaxPassion
Volgens mij meer als:
U - LE - TU - PA
0 0
dezeman
De ä spreek je bijna hetzelfde uit als een Nederlandse a, alleen dan een beetje meer als een ae combinatie. Maar voor een Nederlands oor klinkt het meer als een normale a dan als een e.

De Y spreek je uit als de Nederlandse u, maar de u in het Fins lijkt meer op de Nederlandse oe klank.

Dus zou gewoon lekker voor U LA TOE PA gaan :D
0 0
AjaxPassion
Haha, ja ik heb een half jaartje in Finland gestudeerd, maar de ä spreek je van wat ik dacht wel meer uit als een e, de u spreek je inderdaad wel meer uit als oe, dus oe snap ik nog wel ;P.

Wat is jouw band met Finland? Ik zat eerst aan Google translate te denken, maar daar lijkt het niet op ;P. Mooi land, maar wel een verschrikkeleke taal dat Fins haha
0 0
dezeman
Ik heb iets meer dan zes jaar in Helsinki gewoond. Spreek ook vrij vloeiend Fins, maar het is een rottaal om te leren :D

De ä is eigenlijk een combinatie van een a en e, maar dat heb je in het Nederlandse niet. Maar het klinkt wel meer als een korte a dan hoe je de e in het Nederlands uitspreekt. Dus dan is a makkelijker.

Uiteindelijk is Saku denk ik nog makkelijker, ook voor spreekkoren als hij echt als een soort nieuwe Jari in Ajax 1 op de 10 positie speelt :D
0 0
AjaxPassion
Ah ok haha, ik ga weer terug mijn hok in ;P. Leuke stad Helsinki, ik heb er een half jaar gezeten :) Niet heel veel te zien daar, maar wel supersociale mensen en genoeg te doen. Ik heb 1 blok geprobeert om Fins te leren, maar dacht het 2e dat ik mijn tijd beter ergens anders in kon steken xP.

Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, we gaan het zien ; )
0 0
dezeman
Zeker weten. Ik had nog nooit van Ylätupa gehoord, maar van wat ik nu in de Finse pers zie is het wel een hele talentvolle jongen. Hopelijk kunnen we over een paar jaar van hem genieten in Ajax 1.
0 0
mvdk
Dus...: U - LA - TOE - PA Ohoooooo????

Dan klink ik toch als een debiel?:P
5 0
FlyingDutchMan
Litmanen ooho Litmanen ooho!
1 0
Mikes
Weet dat het een aanvallende middenvelder/ spits is en basisspeler bij Finland o19 als 17 jarige speler. Iemand die er iets meer over weet?
Wolterx bijvoorbeeld?
0 0