Ziyech wees Sevilla vorig jaar nog af

BVeenstra, 28-06-2019 om 07:20, 8583 views, AS, Voetbal International, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is nog maar de vraag of Hakim Ziyech deze zomer wel naar Sevilla, dat bereid zou zijn om aan de vraagprijs van de Marokkaans international te voldoen, wil vertrekken. Een jaar geleden toonde de Spaanse subtopper ook al interesse en toen voelde de aanvallende middenvelder weinig voor een overgang naar de hoofdstad van Andalusië.

Vorig jaar liet Ziyech meerdere keren weten dat hij een vertrekwens had. Naast AS Roma toonden Leicester City, Girondins de Bordeaux en Sevilla hun interesse in de spelmaker, zo liet toenmalig Voetbal International-journalist Freek Jansen destijds weten bij Natafelen met Kees. 'Hij is heel rustig, heel relaxed. Ik heb vrijdag met hem gezeten, dat vond ik een bijzondere dag. De laatste week kwam Bordeaux nog voorbij, waar hij naar toe kon. Maar hij zei: dat zie ik niet als een stap vooruit. AS Roma heeft een bod gedaan, Ajax een tegenbod, waarna Roma niets meer liet horen. Leicester, Sevilla en Bordeaux zijn concreet geweest.'

Enkele dagen later kwam het interview met Ziyech naar buiten en de creatieve voetballer zei over die clubs het volgende: 'Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever. Voor mij stond continu één aspect centraal: ik moest er sportief echt op vooruit gaan. Als het een soortgelijke club als Ajax zou zijn, dan hoefde het van mij niet.'

Als Ziyech nog altijd achter die specifieke woorden staat, lijkt een transfer naar Sevilla onwaarschijnlijk. Waar Ajax kans maakt om opnieuw Champions League-voetbal te spelen, zal Sevilla in het komende seizoen - door de teleurstellende zesde plek van het vorige seizoen - uitkomen in de Europa League.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Ik verwacht nog een verkoop van:
De Ligt: 80 miljoen
Neres: 70 miljoen
vd Beek: 50 miljoen
Ziyech: 30 miljoen


Onana
Mazroui - Aankoop - Blind - Tagliafico

Shone - Marin
Aankoop

Bergwijn - Tadic - Promes

Reserve:
Varela/Scherpen/Kotarski
Veltman - Pierie/Schuurs - Magallan - Martines

Eiting - Gravenberch
Ekelenkamp

?? - Dolberg - Lang

0 -1
Ajax27
Als Bergwijn komt en Donny vertrekt, dan zal voor de ervaring Propper gehaald worden denk ik en Gravenberch hopelijk worden doorgeschoven.

Vergeten dat we Martinez hebben? Die zal naast Blind komen te staan. En anders staan daar Kik Pierie en Schuurs ook nog.

Als Neres niet meer binnen de lijnen komt dit toernooi denk ik dat ie gewoon nog een jaar blijft en dan valt het allemaal wel mee. Al zijn ze wel zo nadrukkelijk met Bergwijn bezig dat er wellicht al veel meer speelt over Neres.

Waar weinig mensen over praten maar wat ik wel denk, is dat Tadic zal vertrekken. Als er daadwerkelijk een salaris van 42 miljoen is geboden voor een 3-jarig contract, dan zou ie wel stom zijn om het niet te doen.

Met alle geruchten die er spelen zou ik het volgende wel mooi vinden:
Onana
Alvarez/Nous - Martinez - Blind - Tagliafico
Gravenberch/Schone - Marin - Propper
Bergwijn - Huntelaar - Promes

en als Tadic blijft, zie ik 'm ook nog wel naar de 10-positie verhuizen:
Onana
Alvarez/Nous - Martinez - Blind - Tagliafico
Gravenberch/Schone - Tadic - Marin
Bergwijn - Huntelaar - Promes
0 0
TheTruth
Pff dat middenveld en de verdediging is wel een tegenvallertje als dat zou gebeuren. Vd Beek mag echt niet verkocht worden.
0 0
eros
En Labyad, Johnson, Cerny en Kristensen voor een miljoen of 5 per stuk.
0 0
Ajax27
Ziyech gebruikt het verkeerde argument. Hij wil voor prijzen spelen. Als je naar een willekeurige club in een top-5 competitie gaat, dan gaat ie er sportief op vooruit. Maar hij wil prijzen en een ploeg waar ze voetbal spelen waarbij hij een vrije rol kan krijgen. Dan blijven er maar weinig ploegen over. Ben benieuwd of ie vertrekt, het zou echt geniaal zijn als ie bleef. Dan wordt ie echt de ultieme Ajax held.
0 0
vdhaas
"Als je naar een willekeurige club in een top-5 competitie gaat, dan gaat ie er sportief op vooruit"

Leg uit. Zou FC Metz een vooruitgang zijn? Sportief staat Ajax op dit moment ergens tussen plaats 10 en 20 van Europa als ik verschillende (neutrale) bronnen bekijk.
0 0
Ajax27
Je snapt wat ik bedoel.. natuurlijk is FC Metz geen sportieve vooruitgang voor 'm. Maar of ie nou bij Sevilla (subtop Spanje) of Arsenal (subtop engeland) terechtkomt, of zelfs net daaronder... je speelt in een 10 x zo sterke competitie waarin je capaciteiten wekelijks getest worden. Gaat ie naar Engeland toe dan speelt ie ieder jaar minstens 2 x tegen City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, en Man U. Dan speel je daarnaast nog Europees voetbal erbij, de droom van iedere voetballer. Engeland lijkt me dan het mooiste, Spanje daarna, Duitsland daarna, Italie. Frankrijk tellen we gewoon even niet mee... top-4 dan, jij je zin.
0 0
Afc22
Om de een of andere manier ben ik er vrij zeker van dat Ziyech gewoon blijft. Als Marc er voor zorgt dat er een goede vervanger voor De Ligt komt hebben we gewoon weer een erg sterk team. Ziyech zal dan alleen maar weg gaan voor een topclub, die helaas voor hem zich wss niet gaan melden.
0 0
jeppas
Ziyech lijkt mij typisch een voetballer die dichtbij zijn familie en vrienden wilt blijven wonen. In mijn optiek zou Dortmund de meest geschikte club zijn
1 0
Ajaxbrl
Die gaat alleen maar weg voor de absolute top, geef hem gewoon weer een salarisverhoging!
0 0
AFCAU
Die gaat dus 100% niet naar Sevilla, alleen al omdat ze geen CL spelen.
1 0
Suarez16_
Ik zie Ziyech Ajax niet inruilen voor een club als Sevilla eerlijk gezegd.
1 0
BrandjeXL
Promes, Martinez en Marin zijn versterkingen en dat terwijl er pas een speler weg is. Kop op dus, het is nooit zo donker of het wordt wel weer licht.
0 0
robinozzi
Ziyech wilt alleen naar een Real Madrid of een Bayern München, zolang die niet komen is die te bewonderen in Amsterdam
0 -1
deeftherave
Sevilla aardige club. Hij zou vast z'n minuten kunnen maken en ze doen Europees mee. Maar vind het geen echte vooruitgang voor Ziyech. Als hij dan toch gaat, hoop ik op een unieke kans voor hem. Dat verdient hij. En nog beter: BLIJVEN!
0 0
Beachboy
Niveau Luuk de Jong en geen CL, niet doen dus. Geen verbetering t.o.v. Ajax.
0 0
1738
Hij heeft gelijk als dit de enige club is die hem wilt. Kan hij beter blijven
0 0
ajax4ever01
Marc, wij wachten de voorbereiding is al begonnen
0 -5
Ozymandias
Waar wachten “wij” op?
3 -1
ajax4ever01
Versterkingen, jij geloofd toch zeker niet dat de rest blijft he zet je roze bril af
1 -1
sucre
jezus man... hoop gemist jij, of niet?
1 0
talent020
Ziyech is er nog steeds hoor, en als het idd waar is dat hij vorig jaar Sevilla afwees, dan is de kans aanwezig dat hij het opnieuw doet, helemaal nu ze geen CL spelen
0 0
CarelE15
Plus het feit dat de voormalige technisch directeur van AS Roma nu bij Sevilla zit. Is Ziyech heel gevoelig voor schat ik zo in.
0 0
AjaxBaggio
Vind het een club die goed bij Ziyech past.
Maar na vorig seizoen, zou hij in principe ook de échte top moeten aan kunnen.

Snap daarom ook niet waarom de Bayern of Juves zo lopen te slapen. Als hij echt voor 30 mil op te pikken is. Zou Ziyech toch de eerste speler moeten zijn die een toptransfer maakt ?
0 0
ETM
Dat Ziyech zo lang een eredivisie-speler is gebleven is idd een klein voetbal-raadsel, zeker na de ontwikkeling van Ziyech in 2017.
Dat Ziyech niet meteen bij Juve, Madrid, Barca, City, Bayern terecht komt vind ik niet zo raadsel achtig. Ziyech haal je niet voor de bank. Meer dan de gemiddelde speler is hij een man die kan floreren mits zowel speltechnische voorwaarden, als voorwaarden op persoonlijk vlak. Althans zo zie ik het.
Als de info van Freek klopt is dat wel heel interessant. Sevilla is financieel en qua competitie (status) wel een stap omhoog. Maar zo zou Ziyech dat dan niet zien. Dan is de kans dat Ziyech weer blijft toch echt niet zo heel klein.
0 -1
Ajacied33
Laten we hopen dat Ziyech nog steeds zo over Sevilla denkt...
2 0
iammike
Wat ik niet begrijp vanuit Sevilla. Als je De Jonf haalt dan haal je toch een buitenspeler die 100 voorzetten op de spits geeft? Ziyech zn kracht is ook juist het naar binnen trekken en schieten/steekpass
0 0
Nils
De Jong is toch echt als supersub aangetrokken om iets in de laatste minuten te forceren denk ik. Met een dergelijke goede kopper als De Jong hoef je maar 1 speler te halen om het mogelijk te maken een alternatieve tactiek te hanteren. (Alles de 16 in).
0 0