'Vier clubs concreet geweest voor Ziyech'

SJvanveen, 03-09-2018 om 22:36, 36168 views, Natafelen met Kees |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Freek Jansen heeft maandagavond bij Natafelen met Kees op FOX Sports tekst en uitleg gegeven over Hakim Ziyech en zijn transfersoap. De journalist van Voetbal International stelde dat vier clubs concreet waren voor de Ajax-spelmaker: AS Roma, Sevilla, Leicester City en Girondins Bordeaux. 

'Hij is heel rustig, heel relaxed. Ik heb vrijdag met hem gezeten, dat vond ik een bijzondere dag. De laatste week kwam Bordeaux nog voorbij, waar hij naar toe kon. Maar hij zei: dat zie ik niet als een stap vooruit. AS Roma heeft een bod gedaan, Ajax een tegenbod, waarna Roma niets meer liet horen. Leicester, Sevilla en Bordeaux zijn concreet geweest', legt Jansen uit. 

Rugnummer
Wat betreft het rugnummer zat Ziyech niet het afnemen van zijn nummer tien dwars, vooral het gebrek aan goede communicatie aan de kant van Marc Overmars vond de speler vervelend. De directeur spelersbeleid van Ajax zat een hele week op trainingskamp met Ziyech, maar repte geen woord, om hem vervolgens het nieuws over het afnemen van zijn rugnummer te vertellen aan de telefoon. Ziyech was verre van happy, maar kan het prima vinden met Servische aankoop, stelt Jansen. 'Hij zei: ik heb nog nooit met iemand samengevoetbald die ik zo kan vinden.' 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobbertB
Zie je wel dat verschillende media het allemaal weer opklopten toen dit gebeurde. Er was helemaal geen probleem om dat rugnummer. Snap best dat Ziyech dat liever persoonlijk had gehoord van Overmars.

Marc hoopte natuurlijk het gesprek nooit te hoeven hebben met Ziyech omdat hij met Roma in onderhandeling was.

Als hij het eerder had verteld, had hij Hakim wellicht ook gekwetst en was hij misschien eerder ingegaan op biedingen van andere clubs.

Er is dus ook wat te zeggen voor de werkwijze van Overmars. Uiteindelijk is alles goedgekomen toch?
0 0
Dennis1964
Tja communicatie openheid en eerlijkheid hoe moeilijk kan het zijn. Overmars en Van de Sar moeten nog een paar keer op cursus want van nature hebben zij het niet.
2 -1
AjaxPassion
Ik hoop dat Overmars nu wél écht het licht heeft gezien. Uit onderstaand stuk blijkt namelijk dat het eigenlijk een gelukkige samenloop van omstandigheden is dat we nu zo'n sterk team hebben.

"Ajax ging er waarschijnlijk vanuit dat Ziyech vlak na het WK verkocht zou worden en liep met het aantrekken van Dusan Tadic alvast vooruit op een transfer van de Marokkaan, die echter nog steeds in Amsterdam speelt. Calciomercato, dat eerder informatie over de situatie tussen Roma en Ziyech naar buiten bracht die even later ook in Nederland werd gemeld, schrijft dat Overmars na Ajax - Sturm Graz contact zocht met Monchi, om te pijlen of hij Ziyech nog steeds wilde hebben.

Overmars was zelfs bereid om veel water bij de wijn te doen. Daar waar Ajax in eerste instantie ruim 35 miljoen euro vroeg, wilde de club deze keer zakendoen voor een bedrag tussen de 25 en 27 miljoen euro, ongeveer tien miljoen minder. Monchi gaf echter aan niet meer geïnteresseerd te zijn in Ziyech, omdat zijn positie al voldoende bezet is."
0 -1
RedFeather
Typisch wel.
Prachtige voetballer, maar ook grillig. Denk dat hij als buitenspeler sneller verkocht zal worden.
Vroeger namen topclubs nog wel zon gok. Nu niet meer, ook het wk is bepalend geweest. Hoe zon dom goaltje in de laatste minuut gunstig voor ons ia dan. Gelukkig!
2 0
Babayaka
Behalve Roma, allemaal poep clubs.Sevilla en Leicester zijn ook niks daar ga je niet heen als je de beste bent bij ajax.
1 -3
Barra
Engeland lijkt me überhaupt niks voor Ziyech, maar Sevilla is gewoon een mooie club die het Europees ook altijd goed doen. Hebben afgelopen jaar Man utd nog uitgeschakeld in de CL en spelen mooi voetbal.
3 0
Rentokill
Roma is ook een poepclub
1 -4
RedFeather
Prachtige stad
Prima club
Goed niveau
2 0
xDusanTadic
Leicester had ook prima bij hem gepast zwervend aan die rechterflank. Zeker nu Mahrez naar Man city is gegaan. Gelukkig nog 1 seizoen genieten.
1 -1
Bjorn
Sevilla is toch een hele interessante club. Mooi stadion ook.

Heel blij dat hij nog bij ons is.
2 -1
mvdk
Sevilla had ik wel verwacht eigenlijk.
2 -1
AjaxPassion
Zoals al hieronder ook al werd gezegd, ik denk niet dat Ziyech Sevilla zelf heeft afgewezen. Ik denk dat Ajax het bod niet hoog genoeg vond.
0 0
MáximaZorreguieta
"Wat betreft het rugnummer zat Ziyech niet het afnemen van zijn nummer tien af, vooral het gebrek aan goede communicatie aan de kant van Marc Overmars." Is dit Nederlands? ( ik weet het; zeuren om het zeuren )
6 0
jackwolf
Die hele laatste allinea is erbarmelijk geschreven, alsof het zo uit een translator komt. Foei!
1 0
Adios
Sevilla is wel gewoon een hele grote Europese topploeg. Dichtbij Marokko en elk seizoen tegen spelers als Suarez, Messi en Griezmann spelen. Dan speel je je ook meteen in de kijker bij Barca, Real en Atleti als je presteert. Ben benieuwd waarom hij dat niet heeft gedaan!
10 -1
Maxwell5
Sevilla heeft het geld niet.
1 0
ETM
Exact. Ben ook wel benieuwd waarom het niet in het plaatje van Ziyech paste. AS Roma geeft wel net iets meer kans op prijzen.
Eeh.. afgezien van Europa League :)

Anderzijds spreekt hij zelf over 'het gevoel bij een club' en dat is dan uberhaubt niet rationeel.
Als je een nieuw huis gaat bekijken dan komt er ook vaak als eerste een gevoel bij, en daarna pas kijk je of er ook ramen en deuren inzitten....
0 0
AsensioWillemsen
Denk dat Sevilla niet aan de vraagprijs wilde voldoen. Ze betalen daar nooit over 20 miljoen
1 0
afcasven1995
Bordeaux wordt je inderdaad niet vrolijk van. Toch opvallend dat echte Europese subtoppers zoals bijvoorbeeld Dortmund, Everton of Monaco niet aankloppen. Komt denk ik ook door het afglijdende niveau van de Eredivisie.
1 0
CruyffFootball
En door zijn wk waarschijnlijk.
1 0
NouridolbergNeres34
Sevilla is ook geen misselijk clubje meerdere malen de EL gewonnen. Vind het wel mooi dat hij dan toch liever bij Ajax speelt, klasbak.
3 -1
afcasven1995
Sevilla is een mooie club inderdaad, maar geen CL.
0 -2
Adios
Monaco verbaast mij misschien nog het meest. Die zouden voldoende liquide middelen moeten hebben, en die hebben niet echt een topteam staan nu.
2 0
Spuit11
Of de vraagprijs van Ajax. Zoals Marc al in een eerder interview al zei; geld is niet meer belangrijk. Wat heeft Ajax aan nog eens 25 miljoen? Dat geld is heel leuk en aardig, maar de kans dat je wéér een speler binnen haalt van het kaliber Ziyech, is super lastig.
4 0
NouridolbergNeres34
Overmars vroeg 12,5 miljoen per contractjaar voor Ziyech (37,5 mil) zei Jansen bij Natafelen, daarom haakte Roma waarschijnlijk af.
2 0
lm
Nou als hij zo in de cl blijft spelen is die straks dubbele waard goed van Marc
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat stukje onder Rugnummer, is dat een grapje van de redactie?
4 0
Spuit11
Doet me denken aan Master Yoda; Angry he is, for taken away is his number.
2 0
NouridolbergNeres34
Haha waarschijnlijk 2 kratten bier naar binnen gemikt :p
1 0
GrandMasterFlex
Ja wat een belachelijk stukje tekst... niveau hoor AS
3 0