Mogelijke scenario's Ajax in Champions League

BartVeenstra, 27-11-2018 om 12:05, 50320 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met een voorsprong van vier punten op nummer drie Benfica en met nog slechts twee wedstrijden te gaan, lijkt de volgende ronde van de Champions League behoorlijk haalbaar voor Ajax. De Amsterdammers kunnen bovendien ook nog altijd de groep winnen, al hangt het doemscenario ook nog in de lucht. Wint Ajax van AEK Athene, dan is het zeker van Champions League-voetbal na de winter. Dit geldt ook als Benfica niet te weet te winnen van Bayern München. Ajax Showtime zet alle scenario's op een rij.

Ajax eindigt de groep als eerste

Op dit moment heeft Ajax een achterstand van twee punten op koploper Bayern München. Weet Ajax te winnen van zowel AEK Athene (uit) als Bayern München (thuis) eindigt het sowieso boven de Duitsers.

Wanneer Ajax niet wint in Griekenland, is het afhankelijk van het resultaat van Bayern München tegen Benfica. In dat geval moet ook Bayern München punten laten liggen, zodat het verschil twee punten blijft of maximaal drie punten wordt. Weet Ajax dan in eigen huis te winnen van Bayern, eindigt het of boven de Duitsers of gelijk met de Duitsers. Bij een thuiszege op Bayern München eindigt Ajax dan als koploper omdat het onderlinge resultaat dan in het voordeel van Ajax is.

Ajax eindigt de groep als tweede

De kans dat Ajax de groep als tweede eindigt, lijkt op dit moment het meest reëel. De vraag is vooral: hoe blijft Ajax Benfica voor? Daarvoor heeft Ajax al aan één zege genoeg. Wint Ajax van AEK Athene of Bayern München is de tweede plek sowieso bereikt.

Het kan ook gebeuren dat Ajax uit de laatste twee duels geen punten pakt. In dat geval blijft Ajax op acht punten steken en dan moet het hopen dat Benfica minimaal één keer punten verliest. Pakt Benfica maximaal vier punten uit de laatste twee wedstrijden eindigen zowel Ajax als Benfica op acht punten. In dat geval telt het onderling resultaat en wordt Ajax dus tweede.

Mocht Ajax twee keer gelijkspelen in de laatste twee wedstrijden eindigt het op tien punten. Dat is de maximaal haalbare score voor Benfica op dit moment. In dat geval telt opnieuw het onderling resultaat en zal Ajax dus ook dan tweede worden.

Ajax eindigt de groep als derde

Aan dit scenario wil men bij Ajax liever niet denken. Uiteraard was de doelstelling om Europees te overwinteren, maar nu dat bereikt is en de volgende ronde van de Champions League voor het grijpen ligt, wil men uiteraard meer. Toch kan het nog misgaan voor de Amsterdammers.

In dat geval moet Ajax twee keer verliezen of maximaal één keer gelijk spelen, zodat Ajax op maximaal negen punten eindigt. Benfica moet hoe dan ook twee keer winnen om kwalificatie af te dwingen, zodat het op tien punten eindigt.

Stand en programma groep E Champions League

1. Bayern München 4 - 10 (7-1)
2. Ajax 4 - 8 (6-2)
3. Benfica 4 - 4 (4-6)
4. AEK Athene 4 - 0 (2-10)

27 november:
18.55 uur | AEK Athene - Ajax
21.00 uur | Bayern München - Benfica

12 december:
21.00 uur | Ajax - Bayern München
21.00 uur | Benfica - AEK Athene

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Shop hier jouw cadeaus voor de feestdagen!

Scoort Dusan Tadic namens Ajax de openingstreffer tegen AEK Athene? Zet in en krijg je inzet 5,5 keer terug!

Showtime Poll
Hoeveelste eindigt Ajax in de groep? 46% Eerste
51% Tweede
3% Derde
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MelleAfca
Geweldig van Neres en Huntelaar
0 0
Mokum2018
Ik hoop dat ze 1e worden omdat de kans dan groter is dat ik thuis er bij kan zijn. Bij een 2e plek spelen we sowieso eerst thuis, en als dat op 19 of 20 februari is dan is het voorjaarsvakantie en dan ben ik er niet....
0 0
suske
Gewoon winnen van AEK. Daar moet Ajax voor gaan en niets anders. Lukt dat dan word de wedstrijd tegen Bayern een formaliteit.
0 0
mickey2602
Nee,geen formaliteit maar een wedstrijd om de eerste of tweede plaats. Als het klopt dat je met de loting als nr 1 aan een nr 2 gekoppeld wordt biedt dat dus wel voordeel,een voordeel waar zowel Bayern als Ajax wel voor wil spelen lijkt mij.
3 0
FinidiLitmanen
word er geloot voor de volgende ronde? Of is er een schema?
0 0
AjaxPassion
Loting. Nr's 1 loten een nummer 2.
1 0
Mathobo
Gelijkspel tussen Benfica en Bayern is het meest gunstig. Ajax is dan sowieso al geplaatst voor de volgende ronde en dan kunnen we thuis tegen Bayern de eerste plek in de poule behalen
0 0
Joseph
Meest gunstige is een winst van Benfica en een winst van Ajax. Dan heeft Ajax aan een gelijkspel tegen Bayern genoeg voor de eerste plek.
4 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
27 November zijn we geplaatst, de rest is bijzaak. Eerste of tweede lekker belangrijk. We zijn voor niemand bang!
0 -1
AjaxPassion
Sure...
0 0
fanforeffer
ALS Ajax meer doelpunten maakt als de tegenstander winnen wij !!!!!!! ALS , ALS.
0 -2
InOost
*dan
2 0
Bky
Er is maar een scenario dit jaar:

We winnen de CL.
3 -4
geDaante
Velen zullen je voor gek verklaren, maar het is nooit uitgesloten.
Deze jonge groep kan nog snel stappen maken, en je hebt ook altijd een portie geluk nodig, in wie je tegenkomt en in wat voor vorm zij steken, en in het veld gedurende 90 minuten.
1 -1
geDaante
Eigenlijk wel gunstig nog dat Benfica ook nog een kans maakt, dan zullen ze alles geven tegen Bayern, die ze dan wellicht pakken, en dan kan je met winst op AEK groepswinnaar gaan worden.

Winst op Benfica was natuurlijk wel beter geweest, dan was je er al, maar goed, dat is niet gebeurd.

Het voetbal moet wel een stuk beter nog, en de instelling ook om potten te kunnen breken in de volgende ronde.
0 -1
masterrr
Denk dat Bayern er alles aan gelegen is om 1e te worden. Die willen niet direct een City tegenkomen
0 0
geDaante
Ja, oké, maar of dat dan ook zou lukken tegen een gemotiveerd Benfica? Bayern draait momenteel voor geen meter, moet het puur van wat individuele ingevingen hebben.
0 0
Zwan
Dit gaat niet op, aangezien Ajax al om 19u moet en Bayern-Benfica pas om 21u plaatsvindt. Het is zelfs nadelig. Bij winst van Ajax heeft Benfica dus niets meer om voor te strijden, bij verlies van Ajax zullen ze maximaal gemotiveerd zijn om te winnen. Overigens gaan we de volgende ronde halen uiteraard.
1 0
geDaante
Dat is ook waar, wist niet van die tijden.
0 0
ARUCAMBA
europees gezien gaat ajax als een speer behalve afgelopen woensdag dan, daarom moeten we ook gewoon bescheiden blijven, Benfica is goed maar geen top team, en niet gaan roepen dat we ook wel kans hebben om die beker te pakken dit jaar, een ding is zeker dit jaar is het geen uitgemaakte zaak wie gaat winnen, laten we gewoon genieten van de europese wedstrijden en van de talenten zoals de ligt en de jong want het zal maar van korte duur zijn en zulke talenten zie je jammer genoeg maar eens in de 20 jaar.
0 0
geDaante
Als een speer is ook overdreven, AEK stelt niks voor, Bayern is in vele jaren niet zo slecht geweest, zitten echt in een crisis, en Benfica is heel aardig, maar daar heeft Ajax dan ook heel veel moeite mee.

Verder uiteraard mee eens, genieten van die toptalenten, en hopelijk wordt het spel ook beter en beter, maar dan moet wel die rem eraf, en dat gefocus op die nul houden minder. Het is nog wat te voorzichtig, met name in de opbouw. Meer durf in die kleine ruimte te spelen.
0 0
wladimir
Ajax heeft ook al drie tegenstanders uitgeschakeld om zich überhaupt voor de Champions League te kwalificeren, hè? Natuurlijk gaat Ajax als een speer. Nog geen wedstrijd verloren. Kun jij je vorig seizoen nog herinneren of het laatste seizoen onder de Boer?
0 0
Intec
Maakt niks uit waar je eindigt in elke poule is nummer 1 of 2 een grote club. Laat maar komen maak niet uit welke club gewoon gaan ervoor.
0 0
De Stift
Hoe zit het eigenlijk de volgende ronde? Is er loting?
0 0
Noroja
ja loting

de nrs 1 loten tegen de nrs 2 van de poule

clubs uit hetzelfde land of dezelfde poule kunnen niet tegen elkaar loten
4 0
Rentokill
Wat een onzin eigenlijk dat clubs uit dezelfde competitie niet tegen elkaar kunnen loten. Loten is loten. Typisch weer zo'n CL trucje waarin de niet champions (meer dan de helft) bevoordeeld worden.
1 0
Mokum2018
Geldt alleen voor de volgende ronde, daarna kan het wel.
0 0
Ajaxamsterdam0485
Ligt aan de plaats waar ajax komt, als ze 2e worden moeten ze tegen iemand die 1e is geworden in de poule, en andersom
0 0
Stroeve
Zeker. Op 17 december, geloof ik.
0 0
Red Devil
Gaat helemaal goedkomen en dan komen na de winterstop de big boys langs.
Volle bak en mooie uitwedstrijden om heen te gaan.
3 0
Rentokill
de Big boys met de big bucks.
0 0
NaarCLbeker5
de Big boy met de big bucks en de big dick (Lukaku).
0 0
Kuningast
Bayern-Benfica gelijk, Ajax wint ruim in Athene.

Dan hebben we thuis tegen Bayern aan een gelijkspel genoeg om de poule te winnen!
1 -1
Felix Gassenlicht
gaat om onderlinge resultaat..... Dus 2-2 is niet genog
1 0
Jariiii
Ik hoor gelukkig bijna niemand meer blaten dat het beter zou zijn om na de winter in de EL uit te komen, zoals velen aan het begin van het seizoen nog deden. Je moet er toch niet aan denken,

Ben geschrokken van de eerste helft in Lissabon, had gehoopt dat zo'n diepe ondergrens niet meer bereikt zou worden, maar er blijven heel mooie dingen mogelijk. Deze selectie is echt uitzonderlijk goed en groeit alleen nog maar. Met een beetje geluk, vooral ook qua loting natuurlijk, zou het wel eens een gedenkwaardig CL-seizoen kunnen worden.
1 0
TheRealHunter
Met hoeveel goals verschil moet Benfica winnen van Bayern boven Bayern te eindigen? Want als Benfica wint van Bayern en van AEK hebben ze 10 punten. Wanneer Bayern verliest van Benfica en van Ajax blijven ze ook op 10 punten staan. Dus allebei 10 punten. Geldt dan onderling resultaat of doelgemiddelde?
0 0
Jerooney93
Onderling resultaat gaat voor. Benfica-Bayern werd 0-2, dus Bayern-Benfica zou dan 0-3 moeten worden. Als dat ook 0-2 wordt, gaat het alsnog om doelsaldo tussen die 2.
0 0
Radie125
hou op met rekenen kut vak
1 0
Prinssuvee
Als Ajax 2x verliest en Bayern wint van Benfica, zijn we nog 2e!
1 0
CL=5
Volgende ronde graag nog eens tegen die rotzooi van Mourinho, kunnen we iets recht zetten!
1 -3
L1tman3n
Die sla ik liever over, garantie voor een zaadpot
6 0
mistermiyagi
In eigen huis winnen van Bayern, dan verdien je de 2de plek wel.

Alleen zal het anders gaan vrees ik voor de Portugezen.

Bayern wint of speelt gelijk tegen Benfica en Ajax zal zeker scoren tegen AEK en waarschijnlijk winnen van AEK.

Overigens ben ik niet zo onder de indruk van veel teams uit de Champions League.

Overigens denk ik dat Real altijd een stapje harder kan als het moet..
Zoveel kwaliteit, die op 80% speelt..
Er is geen ploeg die dit kan als team zijnde met Modric, Bale, Marcelo, Kroos ect ect ect..
1 0
Kilum
Theoretisch kunnen Benfica en Ajax zelfs nog beide door. Als Ajax beide wedstrijden wint en Benfica ook en minimaal 0-3 wint van Bayern dan wordt Bayern derde.
1 0
Ajax4life94
1-3 is al genoeg... 1-3 is beter als 0-2
1 0
Kilum
Klopt, dat zou ook voldoende zijn inderdaad.
0 0
Sanalologo
Het is wel echt competitie vervalsing dat Bayern - Benfica later gespeeld wordt dan Aek - Ajax.

Bij punt verlies Ajax zal benfica extra zijn best doen om te winnen - Nadelig voor Ajax
Bij winst Ajax zal Benfica aangewezen zijn op plek 3, gaan dan niet harder lopen tegen bayern. - Nadelig voor Ajax.
9 0
Ajax27
Ach gezeur... we zitten nu eenmaal in een commercieel wereldje. Wacht maar tot de tijden gaan komen dat we net als in Amerika geen wedstrijd meer op de TV kunnen volgen maar alle goede wedstrijden zoals CL wedstrijden PPV worden. Kijken of Fox daar dan de rechten van koopt of een andere nieuwe partij er wellicht tussen gaat zitten.
0 0
Stroeve
AEK heeft alle wedstrijden verloren en nog maar twee doelpunten gemaakt. We moeten ons hier niet te druk over maken. Gewoon het karwei daar afmaken. We hebben nog geen wedstrijd verloren.
0 0
Rockpotje
Wat een gelul. Alleen maar voordelig voor ons om zonder extra druk tegen Athene te kunnen spelen. Als we vervolgens winnen zal Benfica er keihard in moeten kleunen tegen Bayern om voor de allerlaatste kans te gaan en dat is dan ook juist weer voordelig voor ons.
0 0
Caparzo
Alleen als we in Athene verliezen komen we in de problemen, maar dat zie ik niet gebeuren.

Spelen we gelijk en wint Benfica wordt het een salonremise in Amsterdam, omdat Bayer dan ook risico loopt op grond van onderling resultaat met Benfica. Bij gelijkspel in de Arena zijn dan Bayern en Ajax door.
0 0
Ajax4life94
Bayern kan theoretisch gezien er ook nog uit vliegen als Benfica wint met 0-2, 1-3, en flink onderuit gaat bij Ajax. Dan zou Benfica ook moeten winnen van AEK (wat ik wel zie gebeuren) en dus beter doelsaldo/onderling resultaat hebben dan Bayern!
1 0
goajaxgo
Klopt helemaal.
0 0
Biornha
Precies wat ik al zei toen deze nieuwe opzet gepresenteerd zou worden. Maar het draait alleen maar om geld geld geld. Meer wedstrijden dus meer verkoop. Jammer maar goed, moet Ajax maar gewoon 2 keer winnen dan eindig je lekker als 1ste
0 0
Suarez16_
Neem niet aan dat Benfica op halve kracht bij Bayern uit gaat spelen als Ajax wint. Voor die gasten is dat waarschijnlijk DE wedstrijd van het seizoen.
1 0