Steijn vanaf volgend seizoen op de bank bij Sparta Rotterdam

door Bas Velzel 6

Bron Sparta Rotterdam

Steijn vanaf volgend seizoen op de bank bij Sparta Rotterdam

door Bas Velzel 6

Bron Sparta Rotterdam

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. De 48-jarige Hagenaar zal per 1 juli de leiding krijgen over het eerste van de club uit Rotterdam en volgt daarmee de vertrekkende Henk Fraser op.

'Ik heb er heel veel zin in om per 1 juli te starten', laat Steijn weten via de officiële kanalen van de club. 'De prioriteit van de gehele club moet nu liggen bij het huidige team en de huidige staf. Zij moeten zich optimaal kunnen richten op het slot van dit seizoen.' Steijn tekent een contract voor twee jaar bij de Rotterdammers.

Rinus Michels Award

Fraser zijn contract loopt eigenlijk tot en met 2024, maar de 55-jarige oefenmeester besloot dit contract niet uit te dienen. De coach promoveerde in zijn eerste seizoen met Sparta naar de Eredivisie. Na twee seizoenen waarin het goed ging met Sparta, de achtste en elfde plek in de competitie, staan de Rotterdammers er nu minder goed voor. Sparta staat op de zeventiende plaats, met 17 punten uit 22 wedstrijden.

Steijn zat vorig seizoen bij NAC Breda op de bank. Hij werd met de club vijfde in de Keuken Kampioen Divisie, maar liep promotie mis waardoor hij de club moest verlaten. Daarvoor was Steijn trainer van onder andere ADO Den Haag en VVV-Venlo. Bij de laatstgenoemde club won hij in 2017 zelfs de Rinus Michels Award. Dat is de prijs voor de beste trainer van het seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties