Fraser vertrekt na dit seizoen bij Sparta Rotterdam

door Bart Veenstra 17

Bron Sparta Rotterdam

Fraser vertrekt na dit seizoen bij Sparta Rotterdam

door Bart Veenstra 17

Bron Sparta Rotterdam

Laatst geüpdatet

Henk Fraser en Sparta Rotterdam gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. Waar de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal eerder succesvol was met Sparta, vecht hij dit seizoen met zijn elftal tegen degradatie.

Fraser, die in Rotterdam nog een contract heeft tot medio 2024, is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen bij Sparta Rotterdam. 'Ik werk al 3,5 jaar bij een prachtige club en van die periode zijn we drie seizoenen heel succesvol geweest met een promotie die ik nooit zal vergeten, een elfde plaats en vorig seizoen zelfs een achtste plaats en kwalificatie voor de play-offs', reageert de trainer.

'Dit seizoen gaat het moeizamer, maar ik heb samen met mijn staf de volledige motivatie om Sparta naar een goed einde van het seizoen te brengen', vervolgt Fraser. 'Daar doet mijn beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken niets aan af. Ik vind het passend om na zo’n lange periode vroegtijdig bij Sparta aan te geven dat ik ga vertrekken zodat de club zich goed kan oriënteren op een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen.'

Reactie Sparta Rotterdam

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta Rotterdam, laat weten dat Fraser gebruik heeft gemaakt van een clausule om na dit seizoen te stoppen bij de Rotterdamse club. 'Hij wil daarmee de club voldoende tijd geven om een nieuwe trainer aan te stellen. Voor de resterende maanden werken we allemaal aan niets anders dan op een zo goed mogelijke manier af te sluiten bij Sparta, met behoud van het Eredivisieschap.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.