Oud-Ajacied Zivkovic blijft maar scoren

door Bart Veenstra 9

Voormalig Ajacied Richaïro Zivkovic blijft maar scoren in China, zo meldt De Telegraaf. Nadat hij vorige week al in vorm was met een doelpunt en twee assists tegen Shaanxi Chang AN Athletic FC, wist de spits zaterdag opnieuw te scoren. Dit keer deed hij dat tegen Zhejiang Greentown.

Zivkovic, die nu speelt voor Changchun Yatai, scoorde tweemaal. Daardoor stond zijn elftal bij rust al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Helaas voor Zivkovic eindigde het uitduel na rust in een 2-2 gelijkspel.

In China probeert Zivkovic zijn carrière nieuw leven in te blazen. De aanvaller begon zijn loopbaan uitstekend bij FC Groningen, maar een doorbraak bij Ajax kwam er vervolgens niet van. Daarna speelde hij op huurbasis voor Willem II en FC Utrecht, waarna hij uiteindelijk naar KV Oostende vertrok.