Nederlaag Van Gaal, Koeman wint wel

door Bart Veenstra 4

Louis van Gaal lijkt de strijd om een plek bij de bovenste vier in de Premier League te moeten opgeven. Manchester United, met oud-Ajacied Daley Blind in de basis, ging zaterdagmiddag met 2-1 onderuit bij laagvlieger Sunderland, waardoor het zeer dure punten liet liggen in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Sunderland kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Wahbi Khazri. Vlak voor rust tekende Anthony Martial voor de gelijkmaker en leek United terug te komen in de wedstrijd. Echter, tien minuten voor tijd zorgde een eigen doelpunt van doelman David de Gea voor alweer de zevende nederlaag dit seizoen.

Een andere oud-Ajax-trainer, Ronald Koeman, heeft met Southampton de smaak te pakken. Op bezoek bij Swansea City werd met 0-1 gewonnen, waardoor de Zuid-Engelse club nu zesde staat. De achterstand op nummer vijf Manchester United bedraagt bovendien slechts één punt.