TG: 'Ajax houdt Sandler nadrukkelijk in de gaten, ook PSV geïnteresseerd'

door Jon van Dam 514

Bron De Telegraaf

TG: 'Ajax houdt Sandler nadrukkelijk in de gaten, ook PSV geïnteresseerd'

door Jon van Dam 514

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Philippe Sandler heeft zich na een sterk seizoen met NEC bij Ajax in de kijker gespeeld, zo meldt De Telegraaf zondag. De 27-jarige centrumverdediger, die de jeugdopleiding van Ajax in 2016 verliet, kan ook rekenen op interesse van PSV. Toch zijn de Amsterdammers het meest concreet voor de mandekker.

Ajax zou volgens het medium op zoek zijn naar een 'opbouwend sterke verdediger'. Sandler zou volgens de club goed in dat profiel passen. De verdediger speelde van 2005 tot 2016 in diverse jeugdelftallen van Ajax, alvorens hij in 2016 de overstap maakte naar PEC Zwolle. Na een seizoen bij de Eredivisionist haalde Manchester City hem naar Engeland. Bij het sterrenensemble van Pep Guardiola speelde Sandler slechts twee bekerwedstrijden. Na huurperiodes bij Anderlecht en satellietclub Troyes nam Feyenoord de verdediger in 2022 over van The Citizens.

Mede door blessures kwam Sandler tijdens het seizoen 2021/22 slechts tot twee optredens voor de Rotterdammers. Het seizoen daarop vertrok hij naar NEC, waar hij voornamelijk indruk maakte tijdens het huidige seizoen. Met de Nijmegenaren speelde Sandler afgelopen weekend de bekerfinale tegen Feyenoord, die met 1-0 werd verloren. Ook is de ploeg van Rogier Meijer nog volop verwikkeld in de strijd om plek vijf met Ajax.

Sandler ziet zichzelf aanhaken op niveau van Ajax

Sandler werd door zijn trainer en medespelers veelal geroemd om zijn voetballende kwaliteiten. Zelf beschikt de verdediger over een goede dosis zelfvertrouwen, zo liet hij onlangs weten in gesprek met Voetbal International. 'Ik vind het wel leuk als mensen dat zeggen, hoor. Maar ik weet zelf ook wat ik kan en welk niveau ik kan halen. Ja, ik kan het niveau van Ajax aan. Dat durf ik wel te zeggen. Ik heb ook bij Feyenoord gezeten en daar had ik ook niet het gevoel dat ik het niet aankon. Ik raakte alleen geblesseerd tijdens mijn tweede training. Weer had ik pech, ja. Ik ben daar verder niet meer zo mee bezig, maar ik weet wel wat ik kan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.