Sandler overtuigd van kwaliteiten: 'Ik kan het niveau van Ajax aan'

door Jon van Dam 170

Bron Voetbal International

Sandler overtuigd van kwaliteiten: 'Ik kan het niveau van Ajax aan'

door Jon van Dam 170

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Philippe Sandler is van mening dat hij van waarde kan zijn voor het huidige Ajax. De centrumverdediger van NEC, die vroeger ook in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelde, is ervan overtuigd dat hij het niveau aankan.

Sandler is met de Nijmegenaren bezig aan een sterk seizoen. In de Eredivisie wordt er met onder meer Ajax gestreden om de vijfde plaats, terwijl de ploeg van Rogier Meijer zondag in actie komt tegen Feyenoord in de finale van de TOTO KNVB Beker. In gesprek met Voetbal International vertelt Sandler - die door zijn trainer en medespelers veelal geroemd wordt - over de positieve feedback die hij ontving. 'Ik vind het wel leuk als mensen dat zeggen, hoor. Maar ik weet zelf ook wat ik kan en welk niveau ik kan halen.'

'Ja, ik kan het niveau van Ajax aan', vervolgt Sandler, die Ajax in 2016 transfervrij verruilde voor PEC Zwolle. 'Dat durf ik wel te zeggen. Ik heb ook bij Feyenoord gezeten en daar had ik ook niet het gevoel dat ik het niet aankon. Ik raakte alleen geblesseerd tijdens mijn tweede training. Weer had ik pech, ja. Ik ben daar verder niet meer zo mee bezig, maar ik weet wel wat ik kan.'

Sandler speelde al voor tal van clubs

Nadat Sandler twee seizoenen goed had gepresteerd in de Eredivisie met PEC Zwolle, besloot Manchester City de mandekker in 2018 in te lijven. Bij de Engelse grootmacht kwam hij slechts tot enkele optredens tijdens bekerwedstrijden. Huurperiodes bij RSC Anderlecht en Troyes AC brachten Sandler in het seizoen 2021/22 naar Feyenoord, waar hij mede door blessures een gering aantal wedstrijden speelde. Sinds de zomer van 2022 is de verdediger in het shirt van NEC te bewonderen. In het Goffertstadion maakt hij furore met de ploeg van oud-Ajacieden Lasse Schöne en Jasper Cillessen. Sandlers contract loopt medio 2025 af.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.