[Update] AZ bevestigt: Mees de Wit tekent tot medio 2027 in Alkmaar

door Jesse ter Haar 19

Bron Algemeen Dagblad

[Update] AZ bevestigt: Mees de Wit tekent tot medio 2027 in Alkmaar

door Jesse ter Haar 19

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Mees de Wit staat op het punt om een contract te ondertekenen bij AZ, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De transfer is bijna rond en op dat moment kan de oud-Ajacied een contract voor vijf jaar ondertekenen in Alkmaar.

De aankondigingen vanuit PEC Zwolle en AZ laten nog even op zich wachten, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De clubs kwamen immers tot een akkoord over een transfersom van 2,3 miljoen euro. Het is snel verdiend voor PEC Zwolle, want tijdens de vorige zomer kwam De Wit transfervrij over van Sporting Portugal.

De 24-jarige linksback onderging zijn medische keuring al bij AZ. Niets lijkt een rol als aanvallende vleugelverdediger bij de subtopper nog in de weg te staan. Owen Wijndal, vandaag de dag de linksback van AZ, lijkt tijdens de komende transferperiode de deur achter zich dicht te trekken in Noord-Holland.

In een eerder stadium liet de oud-speler van Jong Ajax zich al uit over de naderende transfer naar AZ. Hij gaf aan PEC Zwolle de financiële boost te gunnen en bovendien zag hij de stap zelf toen ook al zitten. 'Er is interesse van AZ, dat weet ik wel. Een heel mooie club met mooie ambities. AZ is gewoon top vier. Ik denk dat AZ een mooie stap is', zei hij toen.

Update - 21.30 uur (19 april 2022) - AZ bevestigt: Mees de Wit tekent tot medio 2027 in Alkmaar

Mees de Wit is vanaf komende zomer officieel speler van AZ, zo brengt de club naar buiten via de officiële website. De linkskomt komt over van PEC Zwolle. Naar verluidt is er 2,3 miljoen euro met de transfer gemoeid. 'Dit voelt heel lekker', aldus de oud-Ajacied. 'Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen. AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-4 en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties