Eindelijk weer zege voor Van Gaal

door Bart Veenstra 5

Oud-Ajax-trainer Louis van Gaal heeft er lang op moeten wachten, maar Manchester United weet eindelijk weer hoe het is om een wedstrijd te winnen. Op Old Trafford werd laagvlieger Swansea City met de nodige moeite met 2-1 verslagen.

Het was voor Van Gaal de eerste zege sinds 21 november van het vorige jaar, toen Watford met 1-2 werd verslagen. Anthony Martial zette de Mancunians vlak na rust op een 1-0 voorsprong, maar zo'n twintig minuten voor tijd zorgde Gylfi Sigurdsson voor de gelijkmaker. Manchester United zette vervolgens aan en via een prachtig hakballetje van Wayne Rooney kwam de ploeg van Van Gaal op 2-1, een voorsprong die niet meer zou worden weggeven.

Een andere oud-Ajax-trainer, Ronald Koeman, ging met Southampton op bezoek bij Norwich City met 1-0 onderuit. Koploper Arsenal boekte verder een moeizame 1-0 overwinning op Newcastle United, waar oud-Ajacied Siem de Jong als invaller in het veld kwam.