Cerny maakt rentree bij FC Twente na slepende knieblessure

door Jesse ter Haar 10

Bron FC Twente

Cerny maakt rentree bij FC Twente na slepende knieblessure

door Jesse ter Haar 10

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

Vaclav Cerny heeft donderdag zijn rentree gemaakt in het shirt van FC Twente, zo maakt de club bekend via Twitter. De club uit Enschede speelde een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren en ging met 1-2 onderuit.

In januari van dit jaar, liefst tien maanden geleden, raakt de Tsjech zwaar geblesseerd. Tijdens uitgerekend FC Twente - Ajax scheurde hij zijn kruisband en wachtte hem een lange periode van herstel. Donderdag heeft hij - met de aanvoerdersband om zijn arm - daarin dus de volgende belangrijke stap gezet. Na twintig minuten werd hij weer afgelost.

Ondanks zijn blessureleed maakte Cerny in de afgelopen transferperiode toch de definitieve overstap van FC Utrecht naar FC Twente. Een seizoen huurde laatstgenoemde club hem al en dat heeft tot voldoende vertrouwen geleid om hem - ondanks zijn knieblessure - over te nemen.

Op het hoogste niveau speelde Cerny nog altijd de meeste duels voor Ajax. 29 keer droeg hij het shirt namens Ajax 1, waarin hij vier keer scoorde en zes assists leverde. Hierna speelde hij zestienmaal voor FC Utrecht en de teller bij FC Twente staat momenteel op zeventien.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties