Bosz hard voor makers overvol schema: 'Als je zoiets doet, snap je voetbal niet'

door BadembaBarrie 3

Bron Voetbal International

Bosz hard voor makers overvol schema: 'Als je zoiets doet, snap je voetbal niet'

door BadembaBarrie 3

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Peter Bosz is verre van te spreken over het speelschema van de interlandperiodes. Door de volgestouwde twee weken en de lange reistijden voor de niet-Europese spelers, kampen meerdere clubs met laat terugkerende spelers. Daardoor kunnen zij hen niet opstellen in de eerstvolgende speelronde, tot groot ongenoegen dus van onder meer Bosz.

'Het is onmogelijk dat we hem inzetten tegen AS Monaco als hij in actie komt bij de nationale ploeg', wordt Bosz geciteerd over zijn Braziliaanse speler Lucas Paquetá, door Voetbal International. Brazilië speelt om 2.30 uur Nederlandse tijd, in de nacht van donderdag op vrijdag nog een interland tegen Uruguay. Daardoor dreigt Paquetá de Franse topper aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Bosz doet dan ook hardop zijn beklag over het bomvolle schema van zijn spelers. 'Ik begrijp het niet', verzucht de trainer over het feit dat veel landen drie wedstrijden in één interlandperiode spelen, waarvan de laatste op donderdagavond. 'Het is onmogelijk voor de spelers. Als je zoiets doet, snap je voetbal niet.'

'De kalender is veel te vol'

Niet alleen de interlandperiodes moeten het echter ontgelden. Ook over de clubschema's is de oud-trainer van Ajax allerminst tevreden. 'De spelers spelen te veel, geld dicteert het voetbal. Naar de spelers wordt niet geluisterd. De kalender is veel te vol, het tempo is gigantisch.'

Ook Ajax ervaart de problemen van het overvolle interlandschema. Doordat Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony allen donderdagavond/nacht nog met hun land spelen, kan Erik ten Hag zaterdagavond niet over ze beschikken tegen sc Heerenveen. Drie dagen later, tegen Borussia Dortmund, worden zij wel weer verwacht.

Denk jij dat Ajax zaterdag wint bij sc Heerenveen? Check hier hoeveel je ervoor terugkrijgt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.